💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 10 (30.10 - 06.11)

• 139 626
  • 3 741
  •   1
Отговори
# 2 625
Георги хич не мисли. Дори да стигнат до финалната седмица там също има номинации и съвет. Изключително важно е сега да намалят бройката съюзници на Алекса. Ако не го направят сега той може да влезе с 3ма съюзници във финалната 8ца и оттам финала му е сигурен. Сега гърмят един по един съюзниците използвайки си грошовете, колкото по малко такива има във финалните 8, толкова по-добре за тях. Както и да го въртим сега е момента да ги отстрелят. Алекса не вярвам да ползва томаховката за друг, но дори да я ползва - тя е най-голямото предимство, което някой е получавал досега - еднолично номинираш някой.

# 2 626

Като се размисля ми се струва , че за мен,  като зрител , е по-любопитно да наблюдавам как Жени би се справила с агресивната Вики, отколкото "възпитаването" на стресната Фейгин.

Изобщо не ми е интересно, защото знам - Виктория там щеше да е по-тиха и ниска от тревата, агресорите агресират срещу по-слабите и добрите , със силните и високомерните избягват освен ако не е извънредна ситуация и не ги притиснат в ъгъла. А пък както видяхме Джаферович ги обгазява, замайва и въобще не разбират или късно се усещат от къде им идва.

# 2 627
  • София
И в червеното племе Виктория се показа в пълния си блясък едва след напускането на Елица.
При жълтите щеше да е хрисима и кротка.

# 2 628
За масата - ние снощи забелязахме, че Георги поставя двойките кубчета от едната страна прекалено навън, което дисбалансира количката, а Джаферович долепени до жълтата линия и от двете страни - максимално навътре.
Също ромбът в средата беше важен - Георги ги слагаше не на ромб, а на права линия пред себе си.
При ромба играта е да се балансира - да се дърпат кубчетата към левия или десния ъгъл на ромба, който беше по-голям от самите кубчета - леко да се дръпне в обратната посока на страната, на която слагаш 1 кубче повече.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 13:09 от Tahiti

# 2 629
Ето ви една Вики в панталони. 😜
https://youtu.be/0ad7syOEgdY

# 2 630
Още нещо за Жени. Ясно ми е, че не е харесвана тук и е много подценявана като играч. Но от последните 7 игри на Жълтите в три от тях победата се дължи в голяма степен на нейната игра. Играта за памет с цветовете, Колелото, в което тя беше зрящата и вчера.

Може би не блести Жени, но на арената се справя повече от отлично до момента.  
Точно пък битката за памет с цветовете ми е най-съмнителната й победа и най-лесна за манипулиране. Как така само тя от 4-5 човека чу правилно, да беше един двама иди доди. Колко лесно може после да се запише гласа на водещия с различна от дадената на терен команда. Опитах се да съм обективна към Женя. Да се абстрахирам от предишни нейни изяви, от случката с побоя и прочие. Но това, което видях си кореспондира с мнението за нея далеч преди участието й. Такава си е жената и не го крие.Който харесал, харесал. Не виждам защо се е навила, то верно лоша реклама няма, но съвсем се разголи и не се видя нищо красиво. Ако са й платили за участието, дано е било солидно, за да не е капо.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 15:45 от sineva 1

# 2 631
На Жени игрите, които спечели бяха много много съмнителни. Тази с цветовете - 3 ма точно да запомнят един и същи цвят, само тя различен и точно тя да спечели. Прилича на плитка измама, знаем сценаристите не са много добри в това.
Масата на Жени не помръдваше изобщо. Изключвам Жоро, сравнявам я с предни сезони - ами никога не е имало толкова стабилна маса. А широката усмивка и с поглеждането на Жени с Мирела преди състезанието означаваха ние бием тука. Затова и Жени избесня, че може даже да не стигнат до сигурната победа ако не занесат достатъчно вода.

# 2 632
До момента за мен лично през сезона има три игри, които доказано не са наред.
Имаме игра с нерешим пъзел, имаме игра с един признат за верен грешно нареден пъзел и имаме игра, със сбъркани символи за отваряне.

# 2 633
странно е и колко бързо жълтите наляха водата си, след като георги започна да се мъчи с кубчетата.
неприятно съм изненадана, че на георги не му хрумна очевидното.
масата на джафка не помръдваше наистина.
прост не мога да разбера джафката как успя да ги зомбира така другите от племето. мога само да го отдам на тотална неопитност и/или глупост от тяхна страна. жалко, че не я отстреляха.
днес мисля, че мани ще пусне на фейгин. а вчера очевидно съботираше

# 2 634
По мои наблюдения при много от игрите за баланс или пъзели има "ключ", който прави играта от 20 до 80% по-лесна. Ако просто бързаш без глава най-много да надиграеш другите, ако и те не знаят ключа.

Така беше и с играта с топчето и доминото - или търчиш и нищо не правиш, или нареждаш надалеч и губиш време, но поне имаш шанс или просто се сещаш да спираш топчето още отпред. Розликата е огромна.

При тази игра от вчера беше ясно, че с бързо редене и надбагване с вятъра няма да стане.

Жени се е готвила и това е. Единствено Мира би имала шанс и то защото с това огромно предимство тя, като кралица на търпението и баланса може би би открила сама как или бързо би преписала от Жени, която работи с лява ръка.

Мисля, че за предната битка пак имаше нещо такова. Ако си нисък, без значение кой какво, удари ли другият дъно то те влачи страшно лесно. Трявба да плуват надълбоко и там да се мъчат да завличат пояса към тях и да става въпрос за секунди, в които да устоят да не бъдат завлечени от високият, когато е стъпил.

# 2 635
До момента за мен лично има три игри, които доказано не са наред.
Имаме игра с нерешим пъзел, имаме игра с един признат за верен грешно нареден пъзел и имаме игра, със сбъркани символи за отваряне.
Ами разликата в лабиринтите на жълтите и червените наскоро? Тъпите брадвички на Фейгин които се счупиха и не режеха, а като получи брадва на Мирела веднага се сряза въжето.
В последната игра щурвалът на червеното съоръжение е поставен по-високо, отколкото на жълтото, а предполагам че не му е само декоративна функцията, а са го направили тежичък.

# 2 636
  • София
Lafusko,
Така е по-яка и гръмка анкетата просто, някак си това с Ромео ми хареса като заигравка. 😀
Мисля, че е ясно, че не се пита конкретно за Фейгин, а защо си кътат грошовете като цяло. И не е казано да си ги похарчат всичките, а само 150 от тях. Пак ще си имат много грошове... 🙂

# 2 637
Аз вече окончателно реших, че искам да се върне Фейгин довечера. Не само по симпатии вече, просто и престоят по-интересни събития после.
Първо за жълтото племе - ако Мани остане има шанс да играе само с Ралица и в най-добрия сценарий ще купи 2 гласа, Ралица ще извади сабите и двете ще имат 6. Обаче другите са 5 с двоен капитански, отново със 6 гласа и решението на капитана - пак ги бият. Ралица ще го съобрази и няма да играе с Мани. Тоест Мани е вечнит номиниран - интрига 0. Ако не се върне Мани обаче почва голямото дебнене Жени-Фифо и битката кой да е следващ изгонен: Гого или Ралица. Съответно вече отпадне ли 1 от тях става мнооого интересно.
За червените: Ако се върне Фейгин имат повече грошове, но нямат удобен противник в жълтото племе, понеже ще очакват на арената Гого. Ще чакам големи саботажи, сметки и надцакване и ще е супер интересно. Ако не се върне Фейгин, планът ще е същия, но с лекото спокойствие, че ще срещнат на арената Мани, която предпочитат пред мъж от жълтите.

# 2 638
Първо за жълтото племе - ако Мани остане има шанс да играе само с Ралица и в най-добрия сценарий ще купи 2 гласа, Ралица ще извади сабите и двете ще имат 6. Обаче другите са 5 с двоен капитански, отново със 6 гласа и решението на капитана - пак ги бият. Ралица ще го съобрази и няма да играе с Мани. Тоест Мани е вечнит номиниран - интрига 0.
Само една вметка. Ако Мани купува гласове и Ралица ще ползва саби, то тогава и Ралица ще купи един глас. И гласовете на двете стават 7, срещу 6 на всички останали от племето.

# 2 639
  • София
Имаме ли официалният ценоразпис на Ралица за грошовете? Миналата година Паулина и Мани с по 50 гроша купуваха стабилно. Сега не знаем, защото Генчо и Георги отказаха. Така 3 гласа да не се окажат по 100 за бройка. Тези неща също трябва да ги имаме предвид.
Да стигнеш до обединението, което е близо, с нула жълтици, защото е трябвало да спасяваш някого 1-2 пъти, не знам дали е правилната стратегия. Фейгин, ако се върне, ще си има нещо на своята сметка. И пращането ѝ на елиминация ще бъде правилен ход.

Общи условия

Активация на акаунт