Елха голяма ще украси за МАЙско бебче мама!

• 11 768
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
  • Плевен
Здравейте мамита!
Влизам набързо да се разпиша в новата/стара тема. На Ол4ето, Катя и Анита     bouquet
Честито на новоозъбилите се бебоци ! Да вадят другите зъбета бързо и безболезнено , че като ви чета.....кой знае нас какво ни чака. Сиреч разбирайте ме - нашто моме още няма зъбки !
Честити годишнини на Мимето78 и Пепсън - още много и щастливи години на хармония и обич!  newsm51
 welcome Добре дошла на Ирка и Елла и весело пребиваване на родна земя!
Честито и на месечковците!
 People Santa Ани , зетя много "работи" може вече, евала за уменията !
 People Santa При нас полжението с неспането е леко променено (пу,пу,пу), поразредили сме буденията, но незнайно защо аз нещо не се чувствам добре - една глава ме боли, вие ми се свят - ей такива екстри ! Въпреки всичко се моля да не е много гъста мъглата в събота, защото май чух че ще има, за да дойдем на срещата. Някой беше питал за татитата, нашия е на линия, не се навивам да карам сама до там с бебка пък и обратно !
 People Santa Искам да ви питам вашите бебчовци хвърлят ли играчките си, защото Траяна го прави особено когато е седнала в шезлонга или стола за кола и най-вече когато не й обръщам внимание. За последното не съм сигурна, може така да ми се струва....Хваща някоя и започва първо лапане и после мятане завършващо с лупинг на играчката на пода. И като падат на земята (килим, мокет, ламинат, паркет и т.н. ) после миете ли ги, преди пак да ги дадете на бебоците ?
 People Santa Да предупредя за партито в събота, че ние може да зкъснеем , но ако тръгваме ще известя някоя от мамите, които бяха така любезни да ми откликнат с предоставяне на тел. си номера , за което  smile3525
 People Santa Имаше май и друго , но.... newsm78
Лека и спокойна нощ на всички !  madnoel

# 106
  • Varna
Денит, добре завърнала се. Варненските мами ще се опитаме да се съберем в събота или неделя така че заповядай. Ако си за ще ти обясним подробностите.

# 107
Добро утро мамчета,
хайде кафето и чайчето о тмен тази сутрин!
Готвите ли се за парти?? Стягайте се, за купон - ама истински! 
Много имам да честитя - та да са живи, здрави, весели и игриви месечковците! Да са здрави и бели зъбчетата на озъбилите се - и като дойдете на партито - да ми покажете зъбетата, че аз още незнам каква е таз екстра! Имаше рожден ден на Ръш (не я познавам, но..) - здраве и много щастие пожелавам! Имаше  и годишнина  на Мимето78 и Пепсън - ха честито и дълго да се радвате на семейно щастие и разбирателство!
Ирка и Елла - са в БГ - еййй добре дошли, весело изкарване, пък ако ви хареса тук......(аз нали съм завърнал се имигрант и все агитирам хората да си идват)!!
Лусмар - 0888873259 - това е телефона ми - звънни да кажеш къде сте и въобще докъде сте Wink) А и Никола хвърля играчките, даже се е научил да ми блъска ръцете като не му харсева някоя играчка!

Иги - за свалянето на филмчета на компа ти трябва софтуер (обикновено като си купиш камерата ти дават и един диск - инсталационен), провери за диска - ако го няма - ще питам за друг "легален" софтуер/програмка. Но пък и едно специфично кабелче ти трябва хмммм - на партито ще нося камерата и ще ти покажа на нашата. (напомни ми само да не забравя, че нали още кърмя;-) и знаеш акъла изтича)

Денит - добре дошла - за нослето: като го къпеш вечерта - затопли и запари банята (аз дори и оставям гореща вода да тече, за да прави пара), след това с помпичка изтеглям каквото е останало (защото обикновено от парната баня - всичко изтича), а намазвам гърдичките, гръбчето и петичките с Викс (българския аналог е Пулмекс бебе - продукт на основата на камфоров спирт - малко ми прилича на бабешките разтривки с ракия;-)) а цялото тяло масажирам с бебешкото олио/мляко. И ако все още има характерното "хъркане" през ноща - пръскам обилно със Стеримар (дори по 4 пъти през 15 мин ми се е случвало да пръскам). За храненето - май си доста по-напред от нас....че ние късно почнахме, пък и бавно вървим със захранването. Тук има мами дето много неща са въвели вече - те ще ти кажат по-добре.

Кабранска - успех с Лудото жабче - пък ако толкова работи - кажи къде да чуем тая песен!

Никола вече е над 7 килааааа - урааа! За отчет - дребчо е 7200 и 68см!!! наддал е 500гр за последния месец!!!Нооооооо - няма бузи.....та чакам сега партито да се нарадвам на бузанки и бузанчовци! Ще се опитам да навия и таткото да дойде.

# 108
Здравейте и от нас с Дани!
Поздрави на всички! newsm51
За Lusmar: това не е никак странно за играчките, направо им взема 'здравето' Дани. Непрекъснато ги измивам, досадно е, но няма начин, някак по спокойна съм така.
За Denit: ох този нос, и при нас понякога е така, запушен не може да спи спокойно, но хванахме цаката: ползвах няколко вида капки, едните даже страшно цапат, спрей също нищо, накрая сополите победихме така: билка лайка, се попарва с вряла вода, леко разреждаш с вода да не е много силно влиянието на билката, макар че лайката успокоява, и с капкомер в нослето 5-6 пъти на ден, за 3 дни и сте излекувани, аспиратора е ад за Дани, голямо мъчение, не го използвам, вече няколко пъти го правя това с лайката и лечението на сополите е успешно! + съвета на EUNOS03!
Въведох попарата, преди 2 седмици, умира за нея само на нея издава някакви муууууучащи звуци от задоволство, даже вече не ползвам пасатор.
Аз съм от майките с напредналото захранване: 7 - 7.30 аптамил 150мл
10 - 10.30 попара, + 60мл плодово пюре или сок/ любими: боровинки, банан/
13.30 - 14.30 зеленчуково + 1/2 жълтък през ден месо/пиле, заек, телешко:въведени по ред/ 190
17 - 17.30 кисел, каша, или готови пюрета на Ганчев с бисквити, грис, нишесте 190 + 60мл сок или плодово пюре след час
20.30 - 21.00 аптамил 180мл + 1 л. каша
Ако имаш някакви по специфични въпроси моля питай!
Но захранването е трудно според мен , търпение.
С този пентаксим, не бях наясно, но  вече е късно за Дани.
От 4 декември е в проходилка, направо е фурия, любимо място са пералнята и елхата, хит са при нас старите списания и вестници, особено книжките от метро 1 - 1.30ч. може да се занимава с тях.
Буди се по 4, 5 пъти вечер, незнам, снощи го взех при мен, събуди се само 2 пъти, незнам, жал ми беше, дали да продължавам да го вземам вечер при мен?
Няма 3-то зъбче, но са побелели горните 2 вече месец и половина.
Давам половин банан смуче, мачка, леелее цапаница голяма, но е много доволен, големи парчета не може да гризва, но така го мачка и смуче... по същия начин и коричка хляб, кора от лимон: мучащи звуци от удоволствие, сигурно прилича на мен аз на ден задължително 2-3 лимона или 2-3 грейпфрута, целогодишно, всички ми се чудят, така че ако вие не сте фенове на лимоните не пробвайте бебето си Grinning

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dipetrova/album?.dir=a586re2&. … com/ph//my_photos  : ето и бебе Дани!

Последна редакция: пт, 15 дек 2006, 09:42 от Tigercheto

# 109
С удоволствие ще пийна от кафенцето на Юнос, но ако може двойно, че ме цепи една глава. Снощи с мъжо излизахме навън, а мама гледа малкия. И аз като се отпуснах, че вечерта няма да съм на линия, заради малкия и като заседнах на едно бяло вино... Ама то, мъжа ми е прав, че лесно влиза, но трудно излиза. Но ще трябва да се стягам и да тичам да си взема бебока.

Лусмар, това с хвърлянето на играчките и Гоги го прави от няколко седмици. Даже и вечер преди да заспи изхвърля всичко от леглото си през решетките. Преди, само че не чакаше да му ги подам, а сега седи и се сърди докато не му я върна. Това е период от развитието им, в който откриват връзката причина - следствие.  Сега сме добре, ще видиш какво става лятото, като почнат да си изхвърлят обувки и тем подобни неща от количката. Има да купуваме... Ама сега, нали са понавлеченки, та им е малко трудно.

Денит, добре дошла! За нослето както ти е казала Юнос и аз пръскъм от тези разтвори с пречистена морска вода. Няма значение каква е марката, но го редувам с физиологичен разтвор и дърпам с носовото аспираторче. Ако е само настинка ще мине.

От мен за сега толкова, ще се стягам и ще тичам да си взема бебока, че като се приберем ще се приготвям довечера гости да посрещам.

Слънчев и топъл ден ви желая!

# 110
  • София
denit, добре дошла пак!
еунос много хубаво е обяснила за нослето!  Hug
доста храни си въвела, ние само плодово и зел. пюре и каша, основно се кърмим. сега предстои месо да въведа и после жълтък мисля, за попарата 8 месец мисля да дам (глутена) и така. но ти си много напреф с материала.
голяма мъгла днес бре  Thinking
дано утре не е така, да дойде лусмар (да живее джаза  Crazy ) да си полафим  Party
ето поздрав от нас : http://i100.photobucket.com/albums/m3/vaniliaice/P1030809.jpg
и ние хвърляме по пода и викаме: га-га, да-да, ня-ня и айдее-е-е  Joy
дано е хубав деня въпреки времето  Hug
пс. FY mnoго ти е сладка куклата с тези плитки  Heart Eyes

# 111
  • София
Добро утро  Hug
Ани голям е сладур! Марти го прави същото упражнение, само че ако може да си бие главата някъде... hahaha Joy Само го обграждам с възглавници и стой та гледай  newsm62 rotfImbo
Играчките не ги хвърляме, но любимото занимание е да награби колкото се може повече и да ги удря една в друга  Grinning И ако са и дрънкалки е добро отмъщение за лоши съседи Mr. Green
Вчера за първи път му дадох смачкан банан с вилица, а не пасиран и много му се мръщи! А май и въобще не се усеща, че може да дъвче и гълта като патица, а така ме страх да не се задави  newsm78
Айде чао засега, че чувам недоволен гладен детски глас

# 112
Добро утро и от мен!

Честито на днешните месечковци! Да папкат и да слушкат много!
Честити зъбчета на Миа, Мони и Ивко! Да са белички и здравички!

На мен силно кафе днес не ми трябва, защото спах много хубаво  smile3533. Килиан се събужда два/три пъти, но почти веднага си заспиваше къде с цокване, къде без, но аз се наспах много хубаво.

Ол4е, Велизаркин е страхотен сладур, да го гушнеш от мен! А Сиси с тези плитки е супер мадама, пу пу...
Миа както винаги много фотогенична, засмяна и красива  Heart Eyes.

При нас захранването е много назад - хапваме зеленчуково пюер само. Зеленчуците, които съм дала са морков, картоф, Fenchel (незнам как е на български) , картоф и тиквичка. Днес ще там тиква. Плодове ще дам като навърши седем месеца и тогава ще включа броколи, карфиол, царевица, ориз и може би глутен.
Тук на пазара има едно такова като моркови, но са много светло оранжеви и едни, са лилави. Дали мога да ги дам    newsm78?

Режимът ни е горе долу такъв:

6.00 - 7.00 кърма
8.30 - 9.00 кърма (повечко)
11.30 - 12.00 зеленчуково пюре и след него кърма, а някой път малко преди зел. пюре кърма
14.30 - 15.00 кърма
17.00 - 18.00 кърма
20.00 баня, 20.30 кърма и сън, но последното не винаги, ами поиграва малко и тогава заспива на цица
през нощта 2-3 пъти по няколко цоквания (май ме ползва за биберон  Thinking, но на мен не ми пречи)

Отивам на тръстиката  wash 1ironing  Crazy

# 113
  • Варна
И моя палавник много се кефи да си изхвърля играчките на пода когато е на леглото, и с такъв замах го прави. А после ме поглежда многозначително....  Laughing

Днес вместо попара дадох бисквитки с АМ, хареса му доста, ама на мене това много много калорично ми се струва. А пък всеки ден попара или АМ-което не го засища и без това, не става, какво друго да му измисля за закуска? newsm78

Варненски мами, я да го решим окончателно, че да не притесняваме и Иночка все пак. Мимозка, това в 12 ч е партито на Митко, така ли?

# 114
  Привет!
  Честито на всички, които са имали повод да празнуват! Всичко най-хубаво!
   Честито на новозъбилите се, да са здрави и бели зъбетата!

Ние все по-трудно и с много рев заспиваме сутрин. Спи му се ама не та не Twisted Evil Сега заспа на гърда, това отдавна не се беше случвало. Ама какво да се прави. Нощем спи при мен, незнам какво му има на леглото-там спи около час и се буди, при мен не. И баща му не може да го успокои, реве и ме търси с поглед. Като го гушна млъква. Иска мама, ама така таткото не може да ме отмени и аз да поспя.
    И ние изпускаме и хвърляме играчките и то с гръм и трясък, след това мижа с очи или ги удря някъде. Отдавна спрях след всяко падане да му мия играчките, то само на мивката трябва да стоя, че много начесто ти мятаме някъде. А ако сме навън ги забърша с мокра кърпа и после със салфетка(завъси къде са паднали). Вечер ги мия всичките.
    Тигърче и моя обича банана, ама си отгризна голямо парче и ме е страх да не се задави(тогава нямаше зъб). Дадох му да си смукне лимон и му хареса, невероятно. Ама съм против корите нали ги обработват, за да са по трайни, за това.
     Момичета внимавайте с цветята, че има отровни!
     Даниеле скоро да си оправиш.
     С нетърпение чакам среща
та!

# 115
Да почерпим днес ставаме на 7м!  party023 Misc Baby Bottle  bigdance2
Честито и на наборите!   bouquet
ВИФ партито на Митко е в неделя в 12ч.Не се съобразявайте с нас,както на вас е удобно.

# 116
Честито на месечковците. Да са живи и здрави и да слушкат мамите.
Руменчо също хвърля играчките и очаква мама да му ги подава отново. Но преди това задължително минават през устата. Аз попарвам на врялата вода всички паднали играчки и след като ги изсуша му ги давам. Процедурата е сложна, но така съм по-спокойна.

# 117
  • Варна
Голяма дилема....в събота с Мимозата или неделя с Ани. За мен като ден събота е по-удобен. Ани, обещаваш да дойдеш друг път, нали   bouquet? Съжалявам, че няма да се видим сега.
Иночка, за колко часа да се уговорим? Май беше споменала за 10.30-11.00 newsm78 Мисля, че е добре.

Честити 7 месеца на Жули! Да е здрава и щастлива и много да радва всички в къщи!
Честита месечинка и на Румен, Мони, Мартин и Анна! Да са здрави, послушни и усмихнати деца!

# 118
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Сигурно вече ни забравихте, ама скоро не съм влизала в темичката и не съм много в час с темите  Embarassed Дано имам повече време занапред да следя редовно  Laughing
Да честитя на всички месечковци, на новоозъбилите се бебковци и на всички останали с поводи за празнуване   bouquet  bouquet
Вчера се видяхме за малко с Ира Д и беше много приятно - Елла е пораснала и е станала голяма красавица  Heart Eyes Ирка ме трогна много - тя си знае - благодаря ти отново, мила  Heart Eyes Hug
Ние нямаме още зъбчета  Whistling Има ли и други като нас... поизостанали  Crazy
Иначе Калина седи стабилно, казва ба-ба и маааааааа-ма (ама само като ме търси за манджа), яде всичко , което й дам... дори и най-големите буламачи  hahaha само пащърнакът претърпя неуспех.
Ванилка, ама твойта сладурана много прилича на Дон Тони - направо ги обърках  hahaha Страхотна е в бяло  Heart Eyes
Ето ни и нас - да не ни забравите  Blush

Миналата събота ходихме при познат фотограф да ни наснима тримата с тати, че нямаме нито една обща снимка (срам) и поръчахме календари за бабите и родата  Mr. Green
Софиянки и варненки - да си изкарате супер на срещите и да пиете по едно и за нас   bouquet
Лек ден на всички от нас!

# 119
Здравейте и от нас.
Честито на месечковците, да са живи и здрави и много да слушкат.
Честито и на новоозъбилите се бебоци, на нас уж от 2 месеца ни изкарва ама още нямаме....

ГОЛЯМО благодаря за комплиментите.Като гледам, явно сте си мислели, че щом съм на 40 години приличам на бабка GrinningАма недейте така момичета, мъжа ми е  само на 25 години Wink
Това ми е 2-ри брак.Ако изглеждах зле щеше ли да е така луд по мен Grinning

Много ми се иска да дойдем на партито но няма кой да ни докара, таткото ни е на работа....
Нас ни пращат другата седмица в Александровската болница защото видяха на детенце нещо до зеницата.Дано да не е нещо лошо....

На всички пожелавам приятен ден само с положителни емоции Peace

Общи условия

Активация на акаунт