Хормонални изследвания - 11

• 57 665
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Здравей, Денис!
Благодаря за отговора!
Да, на 3ти ден са пуснати.
По хормоналните изследвания може ли да се каже колко тежка форма на пкя е?
На прегледа десния ми яйчник беше с 8-9 кисти. В левия имах на 20и ден фоликул 3.7см.

# 376
  • София
Здравей, Денис!
Благодаря за отговора!
Да, на 3ти ден са пуснати.
По хормоналните изследвания може ли да се каже колко тежка форма на пкя е?
На прегледа десния ми яйчник беше с 8-9 кисти. В левия имах на 20и ден фоликул 3.7см.

Ако по изследвания се засича  ПКЯ, а на УЗ - не, тогава се предполага, че е в по-начална фаза.
Но, каквато и да е фазата, тя винаги създава проблем на МЦ и О.
Правилния подход е, да се търси причината и тя да се коригира.
Ф. с размер 3,7 см. е киста, не е дори и ЗФ... трябва да се проследи и ако трябва да се назначи терапия.
Потърси второ мнение ( друг лекар да те види отново на УЗ... защото, много често, един лекар вижда едно, а друг не вижда нищо, или обратното)
Ще чакам да пишеш... и не се притеснявай, ще изчезне ( ще претърпи обратно развитие)... но, докато я има, ще създава проблем на МЦ и О.

# 377
Здравейте!
Може ли коментар за моите изследвания?
На 26 години съм, чист ден.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 11:56 от purple_heart

# 378
Здравейте, моля за коментар и на моите изследвания. На 33 г. съм, имам едно дете на 7г. Направени са на 3 ден от МЦ.

# 379
  • София
Естрадиолът ми се вижда висок за 3ти ден. Да не би да имете задържан фоликул?
Май и пролактинът..

# 380
Май и пролактинът..

На лекар съм другата седмица. Мен много ме притеснява АМХ.

# 381
Май и пролактинът..

На лекар съм другата седмица. Мен много ме притеснява АМХ.

Трябва да се видят и антралните фоликули на втори ден от цикъла. Има шанс, така че отидете при репродуктивен час по скоро

# 382
Здравейте! Аз съм жена на 42г. Правих си изследване на яйчников резерв, лутеална фаза. Мога ли от тях да се разбере дали съм в предменопауза и дали имам някакъв шанс за бременност на тези години?

# 383
Здравейте!  Може ли коментар на изследванията ми? Първото изследване го направих юлии месец и ТСХ ми 3.100. Навлизам в процедура на инвитро и трябва да го свалим. От две седмици пия еутирокс като първата седмица пих сутрин по едно, а след това по едно и половина. Витамин С тогава е бил на горна граница, а сега в спаднал рязко. Вторите изследвания са ми от понеделник тази седмица,на гладно. Вместо да спада ТСХ, то се покачва.

# 384
Здравей, Денис!
Моля за коментар на изследванията ми. Благодаря предварително!
Прогестерон и пролактин са пуснати на 23-ти ден (7-ми ден от овулацията), останалите са на 3-ти ден от МЦ.

# 385
  • София
Здравейте! Аз съм жена на 42г. Правих си изследване на яйчников резерв, лутеална фаза. Мога ли от тях да се разбере дали съм в предменопауза и дали имам някакъв шанс за бременност на тези години?
Скрит текст:

Здравей!
Самата възраст определя, дали си или все още не, в пременопауза... или ти вече си в пременопауза.
Пременопаузата е периода, преди менопаузата и може да продължи от 1 до 10 и повече години. Характерно за нея е, че репродуктивната функция на жената намалява ( по-бавно или по-бързо).
ТСХ е желателно да се смъкне под 2.0... идеални граници, при опити за бебе, са 0.5-1.0
ЛХ е висок, но без Е2 не мога да преценя какво се случва - дали е ПКЯ или има киста, ЗФ? ... трябва да те види лекар на УЗ
Като цяло показват, че шанс за зачеване има... не показват да си в напреднала пременопауза Simple Smile
Имаш ЖДА - консултирай се с Хематолог... пусни т.н. Железен панел... вероятно имаш и други дефицити ( на витамини и минерали) - на 1 стр. на темата са посочени всички базови... които трябва да се следят при опити за зачеване и бременност.
Имаш и някакво възпаление, предполагам - бъбреци, пикочни канали, пикочен мехур?!... лекар трябва да прецени
Консултирай се със специалист по репр. медицина... за да не губите време и по-бързо да се случи чудото Simple Smile
От мен - Успех! Шанс има - действайте! Peace

Здравейте!  Може ли коментар на изследванията ми?
Скрит текст:
Първото изследване го направих юлии месец и ТСХ ми 3.100. Навлизам в процедура на инвитро и трябва да го свалим.
От две седмици пия еутирокс като първата седмица пих сутрин по едно, а след това по едно и половина. Витамин С тогава е бил на горна граница, а сега в спаднал рязко. Вторите изследвания са ми от понеделник тази седмица,на гладно. Вместо да спада ТСХ, то се покачва.

Здравей!
По 1 Еутирокс - каква доза, колко мкг е табл.?!
Този медикамент се приема сутрин рано, веднага след сън, 2 часа преди хранене и кафе. Ако не са спазени тези условия, това може да е причина ТСХ, все още да е висок... защото реална доза,  се получава по-ниска.
Напр. ако приемаш 100мкг близко до кафе, кофеина намалява действието с 1/3 ... или получаваш като действие около 67мкг... ако си приела и нещо друго - имало е мляко в кафето (Са.. мазнини и т.н.) - това намалява още ефекта... ако си хапнала и парченце хляб - фибри  и т.н. - от тях действието още ще се намали и т.н.
Друга причина - дозата да е ниска... лятото, физиологично, ТСХ е по-нисък... или сега, ранна есен той може, физиологично, да е по-висок ( да е напр. 4-5)... и с тази доза, която е била на 3,1 да не може да го понижиш.
Друга причина - да не приемаш медикамента редовно, в точно определен час ... а по някое време, когато се сетиш сутринта.
Друга причина - да няма нужния интервал на медикамента, от прием на добавки ( 4 или 8 часа, зависи каква е добавката) или други медикаменти.
Когато се пуска контрола - задължително се пускат и трите: ТСХ, Т3 и Т4 ... защото се тълкуват заедно и показват, дали дозата на медикамента е оптимална , дали го конвертираш  оптимално и т.н. вкл. може да загатват и за дефицити на витамини и минерали, напр. Simple Smile
Лично аз, нямам спомен някой да няма проблем, след като е редувал дози ( напр. един ден 25мкг на следващия 50 мкг, или  25-50-25-50... и т.н.), но това всеки да си го преценява.
Сега ( последните години) е нещо като "мода" при лекарите да редуват дози и да се "чудят на резултата"  от назначената схема ( да го отдават вкл. и на К19) ... а редуването на дози стресира още повече ЩЖ ... и се получават точно такива аномалии - при увеличаване на дозата, ТСХ вместо да се понижава, той се повишава.

Вит. Д пада... трябва да го приемаш и да го държиш в оптимални граници ( над 40... 50-60ng/ml)
Провери си желязото - т.н. Железен панел... защото е важно при бременност ... а то се попълва бавно и трудно ... и е свързано с вит. Д нивата

Здравей, Денис!
Моля за коментар на изследванията ми. Благодаря предварително!
Скрит текст:
Прогестерон и пролактин са пуснати на 23-ти ден (7-ми ден от овулацията), останалите са на 3-ти ден от МЦ.

Здравей!
Прогестеронът е нисък за 7-ми ден след О.... но, може да не е изследван точно в този ден, предполагам. Показва, че е имало някаква О., но трябва да е по-висок... малко над границата e , ...която определя дали е имало или не О.
Имаш ИР... трябва определен начин на хранене, спорт, добавки медикамент... може да се контролира
Вит.Д  трябва да е по-висок... като за края на лятото и началото на есента е нисък ... трябва да е около и над 100 nmol( лабораторията е посочила ниска горна граница?! ) ... 100 nmol e 40 ng/mL ... да не говорим, че някои репр. специалисти го искат и над 50-60 ng/ml ... a това са добри стойности и за есен-зима, дори и да не се правят опити и да е здрав човек Simple Smile ... да се поддържа оптимална имунна с-ма и т.н.
След като си с ИР, е много вероятно да имаш проблем с поддържането на оптимални нива вит.Д - добре е да го следиш ... и вероятно ще трябва да го приемаш почти постоянно.
Другите изследвания са добре Peace

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 07:26 от denis©

# 386
Здравейте! Моля за мнение по изследванията ми.Направени са 3 дни след приключване на цикъла.

# 387
  • София
Здравейте! Моля за мнение по изследванията ми.Направени са 3 дни след приключване на цикъла.
Скрит текст:
Здравей!
Ориентир за години ?!
Какво означава 3 дни след приключване на цикъла?
Ако това е 3 ден от МЦ - ето и моя коментар Simple Smile
Пролактинът е висок - възможно е причината да е по-високия ТСХ, да си с високи нива на други андрогени - Тестостеронът е висок, но е добре да провериш и Анростендион...напр. , както и ДХЕА, 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ) ... това е важно за да може лекар да постави правилна диагноза, да определи по-точно каква е първо причината.
Е2 също е висок... той се повишава от андрогените и/или от по-висок Инсулин - ако си с ИР.
Добре е да направиш изследване за ИР - трикратно, КЗ и Инсулин на 0, 60 и 120мин.
Всичко това, не е пречка за зачеване, но може да създаде проблем при имплантация и износване. Или - добре е да се коригират/контролират всички отклонения, преди самото зачеване.
Много е вероятно да имаш дефицити на витамини и минерали - провери и коригирай и тези отклонения

ПП. Нямаш Хашимото

Менструален цикъл (МЦ) - това са дните от 1-ви ден на Менструацията ( кръвотечението) до деня преди следващата  Менструация.
В АГ се използва термина ден от МЦ

# 388
Здравейте!
Подготвям изследвания за репродуктивен специалист в болница "Надежда". Какво е положението? Изследването е правено 2-ри ден от МЦ.

# 389
Здравейте , не намерих никъде убиквинол , но си взех Q10 200 и рибено масло . Предстои ми инвитро , според вас какво друго мога да добавя с ПКЯ и ИР .

Общи условия

Активация на акаунт