Хормонални изследвания - 11

• 57 662
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте , не намерих никъде убиквинол , но си взех Q10 200 и рибено масло . Предстои ми инвитро , според вас какво друго мога да добавя с ПКЯ и ИР .
Аз поръчвам от iherb. Ако желаете, мога
да ви изпратя снимки на това, което сама си назначих, след като прочетох книгата "Всичко започва с яйцето" - Витамин С, Витамин Е, NAC, мелатонин, убиквинол R - алфа липоева киселина, омега 3, Витамин Д. В края на месеца съм на репродуктивен.Имам молба към denis Бихте ли ми разчели резултатите, моля! Изследването е правено 2-ри ден от МЦ.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 01:28 от art_session@

# 391
Здравей, Денис!
С ПКЯ съм, моля за мнение на тези резултати. Хормоните са изследвани на 4-ти ден от МЦ.

# 392
Здравей Денис!
Няколко пъти съм получавала много полезни съвети от теб и сега се нуждая от помощ.
От няколко години съм диагностицирана с хипофункция на щитовидната и пиех по 50 мкг Л-тироксин. Преминах успешно през лечение на инфертилитет, като през цялата бременност подържах ТСХто под 2. В края на бременността имах известно покачване на стойността до 2.5 и съответно увеличих дозата на 75 мкг и нещата си влезнаха в норма. Сега повече от месец и половина след раждането продължавах със същата доза и едва вчера имах възможност да пусна контрола. Сега ТСХто е изключително ниско и се чудя да спирам ли лекарствата или просто да намаля дозата? Благодаря предварително за коментара!

# 393
Здравейте подготвям се за предстоящо инвитро и си взех тази добавка от книгата на Ребека Фет  . Някой може ли да ми  помогне  с правилния прием, не знам как се пие и колко време след 2 месеца ни е инвитрото . С ПКЯ СЪМ И ИР. Благодаря !

# 394
Здравейте подготвям се за предстоящо инвитро и си взех тази добавка от книгата на Ребека Фет  . Някой може ли да ми  помогне  с правилния прием, не знам как се пие и колко време след 2 месеца ни е инвитрото . С ПКЯ СЪМ И ИР. Благодаря !
Пия я 2-3 часа след хранене и кафе.

# 395
  • София
KKuncheva Ориентир за години?!

Здравей Денис!
Няколко пъти съм получавала много полезни съвети от теб и сега се нуждая от помощ.
Скрит текст:
От няколко години съм диагностицирана с хипофункция на щитовидната и пиех по 50 мкг Л-тироксин. Преминах успешно през лечение на инфертилитет, като през цялата бременност подържах ТСХто под 2. В края на бременността имах известно покачване на стойността до 2.5 и съответно увеличих дозата на 75 мкг и нещата си влезнаха в норма. Сега повече от месец и половина след раждането продължавах със същата доза и едва вчера имах възможност да пусна контрола. Сега ТСХто е изключително ниско и се чудя да спирам ли лекарствата или просто да намаля дозата? Благодаря предварително за коментара!
Здравей!
Трудно ми е да преценя, какво се случва без Т3... защото ТСХ е доста нисък (както е  при Хиперфункция), но и Т4 е нисък (както е при Хипофункция и проблем с усвояването на медикамента).
По-добре се консултирай с лекар и според мен ги повтори заедно с Т3 (ТСХ, Т3 и Т4)... възможно е да има и лабор. грешка?!
Ако скоро си била болна  (СУЕ е малко висока) - възможно е това да е причината.
По-принцип за да не се стресира ЩЖ, дозата се намалява постепенно ( през 4-5-7 дни, поне)
ПП.
КЗ е висока - внимавай. Ако си с ИР - внимавай с храненето.

Имам молба към denis Бихте ли ми разчели резултатите, моля! Изследването е правено 2-ри ден от МЦ.
Скрит текст:
Е2 и ФСХ са високи, може са показват проблем с ЯР ... трябва да се проверят АМХ и Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ

# 396
KKuncheva Ориентир за години?!

Здравей Денис!
Скрит текст:
Здравей!
Трудно ми е да преценя, какво се случва без Т3... защото ТСХ е доста нисък (както е  при Хиперфункция), но и Т4 е нисък (както е при Хипофункция и проблем с усвояването на медикамента).
По-добре се консултирай с лекар и според мен ги повтори заедно с Т3 (ТСХ, Т3 и Т4)... възможно е да има и лабор. грешка?!
Ако скоро си била болна  (СУЕ е малко висока) - възможно е това да е причината.
По-принцип за да не се стресира ЩЖ, дозата се намалява постепенно ( през 4-5-7 дни, поне)
ПП.
КЗ е висока - внимавай. Ако си с ИР - внимавай с храненето.

Имам молба към denis Бихте ли ми разчели резултатите, моля! Изследването е правено 2-ри ден от МЦ.
Скрит текст:
Е2 и ФСХ са високи, може са показват проблем с ЯР ... трябва да се проверят АМХ и Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ

Пропуснала съм, извинявам се. На 23 год. съм

# 397
Здравей ,Денис. Моля за мнение на изследванията на половите хормони на 3ден от мц ,на 26 год., правим и опити за бебе, но честно казано се стресирах от резултатите. Качвам и тези изследвани за щитовидната жлеза на чист ден, те май са добре 🤔Попринцип ми откриха преди 2месеца киста, но беше много малка и док каза,че не е проблем за бебеправене.

# 398
  • София
Здравей ,Денис. Моля за мнение на изследванията на половите хормони на 3ден от мц ,на 26 год., правим и опити
Скрит текст:
за бебе, но честно казано се стресирах от резултатите. Качвам и тези изследвани за щитовидната жлеза на чист ден, те май са добре 🤔Попринцип ми откриха преди 2месеца киста, но беше много малка и док каза,че не е проблем за бебеправене.
Отговорих ти вече Simple Smile

# 399
Здравейте, мили момичета,

Моля за разчитане на резултати от изследване на щитовидни хормони.
Ето моите резултати:

TSH                 резултат      1.16 от      0.27 - 4.2
Free Т4 (fT4)    резултат   14.6  от     11.90 - 21.60
Free T3 (fT3)  резултат    3.9      от    3.10 - 6.80   
ТАТ (Tg Ат)    резултат    20.20 от    0 - 115
A-TPO (MAT) резултат    11.3   от     0 - 34   

Благодаря ви!
Sparkling Heart

# 400
Здравейте, прекрасни!
Четох доста въпроси и отговори по темата, с идеята сама да си "разшифровам" резултатите, ноооо - очевидно няма да стане. Та, искам да помоля Денис за мнение относно резултатите ми. Кратката версия- на 39 съм, опити за второ дете, резултатите са на 3 ден от МЦ.

Месец май си правих пак тези изследвания,  fsh беше 14.62, LH - 5.14, amh - 0.71
Август месец TSH- 0.152 /реф. стойност 0.350-4.940/.
Ходих на АГ, някак много бързо ме "покани" на ин витро, а на мен не ми се иска на този етап... някак си вярвам, че ако не ми е писано по естествен начин, то значи има причина да не става. Е, според теб има ли реален шанс нещата да станат без лекарска намеса или да сляза на земята и да спра да губя време в надежди и молитви? Ще съм ти много благодарна, ако изкажеш своето мнение!

# 401
  • София
Здравейте, мили момичета,
Скрит текст:
Моля за разчитане на резултати от изследване на щитовидни хормони.
Ето моите резултати:

TSH                 резултат      1.16 от      0.27 - 4.2
Free Т4 (fT4)    резултат   14.6  от     11.90 - 21.60
Free T3 (fT3)  резултат    3.9      от    3.10 - 6.80  
ТАТ (Tg Ат)    резултат    20.20 от    0 - 115
A-TPO (MAT) резултат    11.3   от     0 - 34  

Благодаря ви!
Sparkling Heart
Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 и Т3 показват че си с Хипофункция на ЩЖ ... и е желателно, да се вземат мерки преди зачеване ( за да се намали риска за бебето, за теб и за самата бременност).
Нямаш Хашимото.

Здравейте, прекрасни!
Скрит текст:
Четох доста въпроси и отговори по темата, с идеята сама да си "разшифровам" резултатите, ноооо - очевидно няма да стане. Та, искам да помоля Денис за мнение относно резултатите ми. Кратката версия- на 39 съм, опити за второ дете, резултатите са на 3 ден от МЦ.

Месец май си правих пак тези изследвания,  fsh беше 14.62, LH - 5.14, amh - 0.71
Август месец TSH- 0.152 /реф. стойност 0.350-4.940/.
Ходих на АГ, някак много бързо ме "покани" на ин витро, а на мен не ми се иска на този етап... някак си вярвам, че ако не ми е писано по естествен начин, то значи има причина да не става. Е, според теб има ли реален шанс нещата да станат без лекарска намеса или да сляза на земята и да спра да губя време в надежди и молитви? Ще съм ти много благодарна, ако изкажеш своето мнение!
Здравей!
И при двете изследвания, ФСХ е доста висок и показва че има проблем с ЯР, предполагам... което намалява шанса за зачеване ( на ЕЦ) , но не означава, че още другия месец не може да има такова ... защото, при такива случаи ( НЯР) се разчита на шанс, късмет, чудо и т.н. не че и това не се случва, но ако ти се наложи да чакаш, това действа много зле на психиката... защото никой не може да ти каже, кога точно ще се случи. Моето мнение е да опитате поне някакви АРТ процедури, преди инвитро ( ИНСЕ и т.н.)... ако много искате второ дете

ТСХ е много нисък - повтори го заедно с Т3 и Т4 и се консултирай с лекар... за да се прецени дали е Хиперфункция на ЩЖ или нещо друго ( моментно и т.н.)  - не го отлагай.
Ще чакам да споделиш какъв е проблема, моля.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 12:12 от denis©

# 402
Момичета, пуснах хормонални изследвания след доста изострен ПМС.
Излязоха FSH - 2.55 /гр: 3.5-12.5/, Prolactin - 571 /гр.: 101.76- 489/ и Естрадиол - 1621 /гр.: 114-332/.
Какво означава това? Имам час за следващата седмица, но се притеснявам…

# 403
Денис, понеже бях пропуснала да напиша възраст, прикачвам отново снимката на изследванията за твое улеснение, заедно с допълнителната информация за мнение. На 23 години съм, със ПКЯ, изследванията са правени на 4 ден от МЦ. И само да вмъкна между другото, благодарности за всички изчерпателни отговори и съвети до сега, много неща научих благодарение на теб! Бъди здрава и още веднъж благодаря! 

# 404
Мили момичета, благодаря ви за времето и вниманието. За всеки случай споделям (ако някоя от вас съвпадне приблизително с моите стойности от резултатите) - върнах се от преглед при ендокринолог и каза, че всичко е ОК и нямам хипофункция, нямам Хашимото и никакви болести на щитовидната жлеза.
Ето за кои резултати е това становище на доктора:

TSH                 резултат      1.16 от      0.27 - 4.2
Free Т4 (fT4)    резултат   14.6  от     11.90 - 21.60
Free T3 (fT3)  резултат    3.9      от    3.10 - 6.80 
ТАТ (Tg Ат)    резултат    20.20 от    0 - 115
A-TPO (MAT) резултат    11.3   от     0 - 34 

Хубав ден!
Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт