Хормонални изследвания - 11

• 56 398
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • София
smileyy
При нормална функция на ЩЖ:
ТСХ трябва да е под 2.0
Т3 и Т4 да са в горните 25%.
Когато функцията на ЩЖ намалява, това дава различни комбинации от отклонения в тези три хормона... и респ има по-лека, средна, до по-тежка форма на това състояние... като то се усложнява и с годините.
Схемата на прием е добра.

# 736
  • 🌊
Денис, а колко дни преди изследване е добре да се спрат добавките? Мислех да си дам седмица почивка, но ссега прочетох 14 дни, същевременно някои казват 5 и съм объркана, а изследванията ми ще са на 2ри. Ще правя повечето от първа страница, не приемам хормони, само добавки.

# 737
Благодаря - много полезна информация!
Последен въпрос.. трябва и омега да приемам (имам на Gold Nutrition 800) - мога ли да редувам прием с вит. Ц, за да не “прекалявам” с всички тези добавки?

smileyy
ТСХ трябва да е под 2.0
Когато функцията на ЩЖ намалява, това дава различни комбинации от отклонения в тези три хормона... и респ има по-лека, средна, до по-тежка форма на това състояние... като то се усложнява и с годините.

# 738
  • София
Денис, а колко дни преди изследване е добре да се спрат добавките? Мислех да си дам седмица почивка, но ссега
Скрит текст:
прочетох 14 дни, същевременно някои казват 5 и съм объркана, а изследванията ми ще са на 2ри. Ще правя повечето от първа страница, не приемам хормони, само добавки.
Различните добавки, изискват различна дължина на паузата?
Напр. за В12 е 45 дни, но никой не разполага с толкова търпение и сме го свели до 20-на дни.
За вит. Д е 20-на дни, за желязо, ФК, В6 е  4-5 дни и т.н. Биотин е добре да се спре и 2 седмици преди изследването, защото влияе на много показатели.
Магнезий напр. не се спира.
Проблемът е, че ако не е направена, достатъчно дълга пауза, има вероятност в кръвта да се засекат нереални кол-ва, които циркулират, в резултат на приема на елемента. Някои се отстраняват по-бързо, други по-бавно.

Благодаря - много полезна информация!
Последен въпрос.. трябва и омега да приемам (имам на Gold Nutrition 800) - мога ли да редувам прием с вит. Ц, за да не “прекалявам” с всички тези добавки?
Скрит текст:
smileyy
ТСХ трябва да е под 2.0
Омега 3 и вит. С не се натрупват, няма да си навредиш, ако приемаш оптимални дози и не са взаимозаменяеми.
Приемай си ги спокойно, защото имат много ползи за тялото.

# 739
  • 🌊
Различните добавки, изискват различна дължина на паузата?
Напр. за В12 е 45 дни, но никой не разполага с толкова търпение и сме го свели до 20-на дни.
За вит. Д е 20-на дни, за желязо, ФК, В6 е  4-5 дни и т.н. Биотин е добре да се спре и 2 седмици преди изследването, защото влияе на много показатели.
Магнезий напр. не се спира.
Проблемът е, че ако не е направена, достатъчно дълга пауза, има вероятност в кръвта да се засекат нереални кол-ва, които циркулират, в резултат на приема на елемента. Някои се отстраняват по-бързо, други по-бавно.
[/quote]
Благодаря ти, Вит Д вече съм го изтървала, ще е на 14 дни. Записвам си за фолиевата и желязото.
А как седят нещата с Омега, Иногинол и Инсурезист? Последните особено както са смесица с други неща вероятно и те трябва да се спрат веднага?
Иначе чак е страшно, че такива неща трябва да се научават от форуми вместо лекарят да ми каже. Щях щастливо да си вляза при ендокриноложката с изследвания, които са докато приемам добавките

# 740
  • София
Благодаря ти, Вит Д вече съм го изтървала, ще е на 14 дни. Записвам си за фолиевата и желязото.
А как седят нещата с Омега, Иногинол и Инсурезист? Последните особено както са смесица с други неща вероятно и те трябва да се спрат веднага?
Иначе чак е страшно, че такива неща трябва да се научават от форуми вместо лекарят да ми каже. Щях щастливо да си вляза при ендокриноложката с изследвания, които са докато приемам добавките
За вит. Д - просто трябва да имаш предвид, че ако е по-висок, може да е и малко фалшив този резултат. Ако е нисък - то е ясно, че нещо не го усвояваш или дозата не е подходяща за теб... или има някаква друга причина.
 Гледам, че Better You дори са се престарали - посочват от 4 до 6 седмици, за техния тест:
https://betteryou.com/products/vitamin-d-test-kit
Цитат
... ако искате да откриете вашите „изходни“ нива на витамин D (само диета и начин на живот), тогава бихме препоръчали период на „отмиване“ от 4-6 седмици, тъй като това е около продължителността на 25(OH) D (витамин D) остава в тялото.
За Омега, Иногинол и Инсурезист - не би трябвало да влияят, но ако искаш ги спри за 2-4 дни, няма да е проблем за теб.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 08:26 от denis©

Общи условия

Активация на акаунт