Всичко за всички марки гел лакове - тема 43

• 26 007
  • 718
  •   1
Отговори
# 300
Подкрепям ви, то темата не е консуматорска, а дори ниво над това, което не мога да определя. Благодарение на вас знаех какво ми тряба, за какво да се оглеждам при избора и тн. Между другото Принцеса, дължа ти благодарности и в другата тема (Напура), където бързо намерих спасение на проблем. Благодаря за труда и споделянето на всички ви! Flowers Hibiscus

# 301
Caseyxx, като казваш да си съчетаеш и поръчаш от този сайт и за база, лак и топ ли говориш? Ако е така, моля те недей! Това са китайски лакове,прочети първият пост за алергиите! Вземи си хубава база и топ, а цветове може и китайчета, но при правилна употреба. За да си нямаш проблеми си поръчай читава лампа, а не това нещо, което няма да ти изпича и пак да си докараш беля от недоричане и най-малкотонедопечен лак се лющи и после ще ни питаш тук защо пада. Принцесата ти е показала чудесна алтернатива. Тук броим крушки/светодиоди и трябва да са поне 30. Разбирам, че човек в началото е вдъхновен и иска всичко бързо кега и на моменга, но на твое място бих си взела sunone или назад за около 30лв бях пуснала линк на sunx - проверени и харесвани тук лампи.
Ако искаш да съчеташ и не ти се купува коди, а нещо бюджетно - влез в мейкъп. На предната страница едмералда е пуснала примерен снартов комплект за начало. Има хиляди лакове на прилични цени и добро качество. Клареса са чудесен бюджетен вариант и много момичета сме доволни, които сме ползвали марката. Ако си в София с куриер на мейкъп е безхлатна доставка и пристигат за около 7 дни. Бих добавила към стартовия комплект само един бонд, но тоди на клареса е свършил. Цветовете ги пишеш в гугъл, за да имаш по-реална представа за цвета, което прити и джеси по-малко го имат, а наистина не си отговарят цветовете на картинката. В нейлс бг в момента цените на лампи са високи, според мен, тъкмо вчеера гледах и сравнявах.

Много благодаря за подробната информация. В Makeup почти нямаше налични цветове, затова и се отказах от тях, иначе проверявах Клареса и в други сайтове, но бяха с по- високи цени.

# 302
Добре де, хора. Имате една страхотна заглавна страница, изобилно изпълнена с информация за всичко, за което можете да се сетите - поставяне на гел лак, сваляне, препоръки за марки продукти, за ел.пили, за лампи, за гелХ, за полигел и какво ли още не. Информация, съставена от хора с години опит и тестване на продукти, хора с изкарани курсове и тн. За такава информация хората плащат хиляди за курсове и пак не е сигурно, че е толкова изчерпателна. А тук я получавате безплатно и само и единствено трябва да положите малко усилие да почетете.

Има-няма през 3-4 страници се повтарят все едни и същи тъпи (да, тъпи, защото отговорите ги има в заглавната страница) въпроси на новодошлите, които ги мързи да четат. Ето например преди само няколко страници имаше информация и за ел.пила от Али, и зи конкретни продукти, за лампа инфото също постоянно се повтаря.

Уважавайте времето и усилията на малкото хора, които все още имаме желание да помагаме и подесетваме, подвайсетваме и тн все едни и същи отговори и прочетете заглавната страница и поне 3-4 от предходните страници, преди да питате. Защото става меко казано супер досадно.

Не разбирам на база какво беше коментарът. И това е нещо, което наблюдавам в много теми.
Задавам конкретен въпрос за лампа, за която не съм попаднала на коментари. Потребителки ми отговориха и въпросът беше решен. Не съм искала подробно инструкции как се отваря лакът за нокти и не съм задавала други въпроси, та дори да класифицираш постъпката ми като неуважителна.
Това е форум, публичен форум, а не затворено общество, в което, като “новодошъл” трябва да задаш само “умни” въпроси на домакините, за да не бъдеш смъмрен. Щях да подмина коментара без да ми направи впечатление, защото живея в душевен мир и в РЕАЛНИЯ живот, който не е БГ Мама, ако ми зададат конкретен въпрос, ще отговоря, а няма да нападна човека, защото смятам, че е излишен. Но този път отговарям, защото това поведение виждам в много други теми и все от едни и същи хора. Много е хубаво, че коментирате толкова задълбочено, аз съм огромен фен на форума, и въпреки, че не публикувам, чета ежедневно, но подобно поведение съсипва удоволствието на четящите, и както си бях “новодошла”, така повече изобщо няма да вляза в тази тема. Бъдете добри и любезни, или просто подминете коментара, както може би бихте постъпили в релания живот.

# 303
Там има и други бюджетни полски марки. Silcare flexy са хубави и цената е прилична, hi hybrid са много добри в момента има няколко лака намалени на 4 и нещо, другите са м/у 10 и 12, но си залужават, Elisium са не лоши и имат и те лакчета по 6 лв(плътни са и изсъхват, но аз имах проблем с опаковката - та огледай я добре, ако поиръчваш, за да им кажеш да ти заменят или върнат парите. Подозирам съм имала кофти късмет), mylaq са добрра марка, но в момента са по 10 лв., chiodo pro са полски и са по 6 лв., sunone също има, които са на прилични цени и не са лоши, neess имат много богата цветова гама и са добри, а топът,top of the top се казва, е блестящ до край. Има избор, дори ии кларесата си има някои много хубави цветове, които са налични - вече зависи какво търсиш. Candy и Shake серията им харесвам(без жълто candy 1 май да беше-то не ми хареса), глитър 1 на мен ми допада, но е въпрос на вкус.
Аз за бюджетни лакчетс съм си най-голям фен на флексиатата на силкеър, но само тази серия - другата color it не е добра. И пак, за да не се подведеш като цвят,все пак са компютъни, пишеш марката и номерчето в гугъл или инстаграм и ще ти излезнат снимки на маникюри. Грабвай sunone, взимай база на клареса и топ на клареса или неесс от мейкъп, обезмаслител и ултрябонд, ибери си няколко цвята и ни се похвали. Ще дам линк към няколко бонда на прилична цена:
https://makeup.bg/product/484635/
https://makeup.bg/product/465636/
https://makeup.bg/product/554359/

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 15:16 от karmilla

# 304
Caseyxx, коментарът е на база стотици други коментари на хора, които искат всичко да им се дава смляно пореден и пореден път, могат да си позволят обилни коментари към другите с призиви да били любезни, но не могат да  направят усилието да прочетат необходимата информация, която вече е предоставена на видно място.

П.С. Това не е ж.п. гара, не е нужно да анонсирате напускането си.

# 305
Добре де, хора. Имате една страхотна заглавна страница, изобилно изпълнена с информация за всичко, за което можете да се сетите - поставяне на гел лак, сваляне, препоръки за марки продукти, за ел.пили, за лампи, за гелХ, за полигел и какво ли още не. Информация, съставена от хора с години опит и тестване на продукти, хора с изкарани курсове и тн. За такава информация хората плащат хиляди за курсове и пак не е сигурно, че е толкова изчерпателна. А тук я получавате безплатно и само и единствено трябва да положите малко усилие да почетете.

Има-няма през 3-4 страници се повтарят все едни и същи тъпи (да, тъпи, защото отговорите ги има в заглавната страница) въпроси на новодошлите, които ги мързи да четат. Ето например преди само няколко страници имаше информация и за ел.пила от Али, и зи конкретни продукти, за лампа инфото също постоянно се повтаря.

Уважавайте времето и усилията на малкото хора, които все още имаме желание да помагаме и подесетваме, подвайсетваме и тн все едни и същи отговори и прочетете заглавната страница и поне 3-4 от предходните страници, преди да питате. Защото става меко казано супер досадно.

Не разбирам на база какво беше коментарът. И това е нещо, което наблюдавам в много теми.
Задавам конкретен въпрос за лампа, за която не съм попаднала на коментари. Потребителки ми отговориха и въпросът беше решен. Не съм искала подробно инструкции как се отваря лакът за нокти и не съм задавала други въпроси, та дори да класифицираш постъпката ми като неуважителна.
Това е форум, публичен форум, а не затворено общество, в което, като “новодошъл” трябва да задаш само “умни” въпроси на домакините, за да не бъдеш смъмрен. Щях да подмина коментара без да ми направи впечатление, защото живея в душевен мир и в РЕАЛНИЯ живот, който не е БГ Мама, ако ми зададат конкретен въпрос, ще отговоря, а няма да нападна човека, защото смятам, че е излишен. Но този път отговарям, защото това поведение виждам в много други теми и все от едни и същи хора. Много е хубаво, че коментирате толкова задълбочено, аз съм огромен фен на форума, и въпреки, че не публикувам, чета ежедневно, но подобно поведение съсипва удоволствието на четящите, и както си бях “новодошла”, така повече изобщо няма да вляза в тази тема. Бъдете добри и любезни, или просто подминете коментара, както може би бихте постъпили в релания живот.

Аз благодарение на тази тема взех много добър стартов пакет и лампа и от 1 година се правя сама. Но ми омръзна да свалям сама лака, а и с ел.пила се почиства много по-добре около кожичките, затова на предната страница питах за пила, което се е сторило досадно на накой. Чела съм началната естествено, но там пилите са все около 160 лв, които не ме устройва. Исках някой в тази тема просто да сподели каква пила има, взета от Алиекспрес(просто мисля там са най-изгодни) до 80/90 лв.
Тази тема не е ли за взаимопомощ?
Или най-толерирани са лигави постчета с лакирани ноктенца и след това 10 поста, пълни с възхищение и превземки?

# 306
Успех с получаването на помощ, когато оприличащаш труда на хората тук като "лигави постчета". Когато изискваш уважение, трябва да си наясно, че то ще бъде взаимно.

Споделила съм моята любима пила от Али само преди няколко страници, да върнеш няколко страници назад щеше да ти отнеме по-малко време от писането на този коментар.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 11:19 от esmeralda23

# 307
Няма нужда да се сърдите на Есмералда и да я нападате така, тъй като я е една от най-отзивчивите потребителки тук, даже е най-отзивчивата. Пуска едни и същи линкове към едни и същи неща през 2 страници, винаги отговаря и помага. Но я разбирам, понеже отговаряме на едни и същи неща, които реално са на заглавният пост - какво да гледаме за лампа(тоест броим светодиоди и гледаме разположение), кое е добре за старт и тем подобни. Може би, както каза Принцесата, инфото звучи като на патагонски за начинаещ и всеки иска индивидуален отговор - дали ще го получи или ще получи препратка към заглавния пост и после с въпроси е въпрос на личен избор и не е нещо лично към никого. Смело заявявам, че темата е изключително полезна и има информция, която и на курсовете не поднасят. Даже говорейки си с познати маникюристки научават инфо от мен, а аз съм любител. Не казвам, че трябва да изчетете всички 40 теми и не всеки е ненормален като мен да чете тук теми от 10 години назад, но наистина заглавният пост е много изчерпателен, а в последните страници, както ми е любим израз на Невена, "кукуригаме от лампи, пили и продукти". Няма лошо - когато можем отговаряме, но е нормално и някой да не му е приятно, защото все едно не се цени труда на момичетата, които с години опити, практика и четене са синтезирали всичко и са се постарали и продължват да постват достатъчно често. В това число продължаваме през 3 страници да синтезираме пили и лампи на прилични цени, да съобщаваме са промоции, да правим ревюта на продукти. Грозно е така да се говори за "лигави постчета". Не е като да не се отзовават тук много потребителки. Ако не ми дремеше щях да пропусна поста за ламата с 12 светодиода и да метнат едни пари на вятъра, Есмералда нямаше през 3 страници да прави ревюта на лампи, пили, бази и да шерва линкове към еди и същ продавач за фрези, четки, продукти и уреди! Даже из нета ровим редовно да ви намираме продукти и уреди на ниски цени в 90% от случаите, а можем само да напишем "вземи си еди коя си лампа/пила/база". Нека се уважаваме все пак!
Успех желая с начинанието за маникюр в домашна обстановка!

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 15:25 от karmilla

# 308
Dolce Miele, моята първа лампа беше sun 7 max, изкара почти година и изгоря. Поръчах sun 5 max, направи 1 маникюр и изгоря и тя. Мъжа ми ги отвори и двете. Проблемът е едни и същи - прегряват и изгаря един транзистор, резистор / едно от двете беше/😁🫣. Вътре принципът им е напълно идентичен. После една дето работи 5 минути, пак sun. След това беше Star 5 ,72 w. - тази, дето гасне постянно, описах в предния пост снощи. И...така

# 309
Определянето на някои постове като лигави е много интересно. Интересно ми е и кое са нелигави/сериозни.
Според мен, преди да се зададе въпрос, човек трябва да се подготви по темата. Но свят шарен, хора всякакви.
Има чудесна първа страница, с много информация и отговори на почти всички въпроси. Прочитате я, може и няколко пъти, и тогава пипате. Така се показва уважение към чуждия труд.
Любими са ми въпросите от сорта: Момичета, нямам време да чета, затова питам еди какво си... Ето това е неуважение към чуждото време и труд. Много са търпеливи момичетата тук, че отговарят през 2 страници на едни и същи въпроси. Много търпеливи.

# 310
Някой беше писал за стар, че много бързо загрявала и спирала да се пуска, докато не се оправи. Май nad_tab беше...Леле ти големи приключения с лампите имаш. Аз и с ccffl-а и сегашната(пу пу) нямам грижа, дори и като правя майка ми т.е. когато я пускам по-често последователно и я усещам загряла. А тезо транзистор подлежи ли на оправяне или подмяна или не си заслужава цената и по-добре нова?

# 311
Аз имам 2 лампи на Star - Star 2 и Star 5. И от двете съм доволна, но не ги и ползвам супер често, така че не мога да кажа колко време ще издържат. Star 2 е "умната", за която писах преди няколко страници - запомня секундите и за всяко следващо вкарване на ръка ти отброява зададените от теб преди, както и спира да брои и продължава от същото място, когато извадиш и пак вкараш ръка, пред времето да е приключило. Това е супер удобно, когато базата ти запари.

Но най-добрите за мен лампи си остават оригиналните на SUNUV - Sun 1, Sun 2C, Sun 5 plus - те държат цени в Али по 30-40 евро в зависимост от модела.

# 312
  • Варна
Ако не ме лъже паметта Есмералда скоро препоръча ето такава пила в гащен цвят Grinning https://www.olx.bg/d/ad/profesionalna-elektricheska-pila-za-mani … D655-ID8S4As.html смятам,че за домашна употреба ще е Ок.Лично аз предпочитам акумулаторните ,но те са доста по-скъпи.

https://www.aliexpress.com/item/1005003223993689.html?spm=a2g0o. … gUid=mKgDjBkml90k   Моята е такава. Същата взехме и на приятелка от ОЛХ направо на смешна цена 69лв.
 Това е наистина прекрасна пила и си струва всяка стотинка.

https://www.aliexpress.com/item/1005004408029218.html?spm=a2g0o. … 270600011398583_5

ето и още една красавица влизаща в бюджета.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 14:23 от prinzesata

# 313
Да, само 5 страници по-напред в темата препоръчах точно тази пила.

# 314
Есмералда, аз тук от някой прочетох, че е хубава и затова я взех Star 5. Пише, че има и защита от прегряване, но сигурно сензорът нещо не работи както трябва, защото и от най-малкото шаване и спира. Забелязах, че са по-нагоре поставени датчиците.
Дебна да се появи пак такава оферта в olx за пилата, но нъцки. В алито е към 150 лева.
Я, кажете напълнихте ли кошниците от черния петък в али-то? Нещо интересно?

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 14:35 от pipence

Общи условия

Активация на акаунт