Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 614
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, малко по-нагоре видях снимки от футболен мач. Може ли да попитам има ли някакви рестрикции и изисквания за посещението им от чужденци? Мога ли да купя билети онлайн и в случая от сайта на Милан ли е добре да го направя? Електронни билети ли ще ми издадат? Нямам никаква идея как се процедира, а искам да изненадам моя мъж, който е фен на Милан. Гледам, че май месец са домакини в мач с Лацио. Но сега май не дава да се вземат билети. Като наближи датата ли ще стане активна покупката?
Извинявам се за многото въпроси, но се опитвам да си избистря нещата, за да няма неприятни изненади на място. Blush Това пътуване и изненадата трябваше да се осъществят април 2020 г., но пандемията осуети нещата. Благодаря предварително на отзовалите се. Hug

# 121
  • Milano
Няма рестрикции.
На останалото съм отговорила тук:

https://bg-mam.ma/p/1410735/45506832

LenaSh, зависи колко официално.
Boggi е мъжки специализиран магазин, има го на доста места, в т.ч. на Буенос Айрес

https://www.boggi.com/it_IT/saldi/

Пак до Лорето сме ползвали услугите на този магазин:
https://centrosposiparadiso.it/

Други са  Doppelgänger, Fusaro по Буенос Айрес.

На други места - Аder, May Faber.

Аз бих отишла на втория етаж на Ринашенте - елегантни костюми от различни марки, или вторият етаж на Coin (p.zza 5 giornate).

# 122
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета!  Аз съм била в Милано през 2015 година и до Комо и региона през 2019г. И двата пъти летяхме с Уиз като втория път си наехме кола и пообиколихме. Но така и не съм ходила в Бергамо и сега много ми се иска един уикенд там. Видях, че е много красив град и смятам, че екскурзия тип уикенд ще ми е много добре. Но също така ме интересува и този мол Oriocenter до кога са намаленията/януари, февруари/ и дали си струват.  Минавали сме покрай него, но никога не сме спирали. А има ли градски транспорт до него от гр. Бергамо?

# 123
regina di cuori, много благодаря за информацията. Hug

# 124
  • In transit
Привет, момичета!  Аз съм била в Милано през 2015 година и до Комо и региона през 2019г. И двата пъти летяхме с Уиз като втория път си наехме кола и пообиколихме. Но така и не съм ходила в Бергамо и сега много ми се иска един уикенд там. Видях, че е много красив град и смятам, че екскурзия тип уикенд ще ми е много добре. Но също така ме интересува и този мол Oriocenter до кога са намаленията/януари, февруари/ и дали си струват.  Минавали сме покрай него, но никога не сме спирали. А има ли градски транспорт до него от гр. Бергамо?
ИмаШЕ преди, предполагам и сега има. Но дори да няма, хващате този, който е за летището. Оттам пеша е 2-3 минути пътя до МОЛ-а. Има си обозначен път и подлез, който минава под пътя.

# 125
  • Sofia
Здравейте,

Благодаря много за отговорите. Ще включа и Лугано в разходките ни Simple Smile
И да си задам пак въпросите, на които не получих отговор Simple Smile
3. В понеделника, когато пристигаме в Бергамо кое градче/сеце можем да разгледаме за няколко часа преди да отидем в самото Милано... в Бергамо сме били и си го оставям за разходка в петък-деня на заминаване
4. С две тийнейджърки задължително ще отидем и на шопинг - препоръчайте магазини за обувки или шопинг център с повечко такива магазини, също и като марки.

# 126
  • In transit
angala, мислех по въпроса ти и предния път като го зададе, ама в близост като, че ли няма кой знае какво интересно.
За кратка разходка е приятно Коста ди Медзате. https://www.comune.costadimezzate.bg.it/paese/Galleria-Immagini- … osta-di-Mezzate/.
или да отидете до Сарнико, на езерото Изео. Пътя до там е около час с автобус.
Тук  може да видите разписанията за автобусите: https://www.bergamotrasporti.it/

Ако не държите на някакви скъпи премиум марки, Орио център е добър вариант за разходка и шопинг.

# 127
На мен ми хареса Павиа - на около 20 минути с влак от Милано. Където вечерта ще спите.

# 128
  • In transit
Потребителката питаше за места около Бергамо. Около Милано е друга бира. Simple Smile

# 129
Да, знам, че питаше за места около Бергамо, но ако не намери такива, й предложих резервен вариант, който също ще е удобен.

# 130
Ами Бреша, езерото Изео...

# 131
Летим в събота за Милано и за дена на пристигане решихме да обиколим първо Милано, а за неделя ще ни остане разходка в Бергамо. Ще посетим стария град, но тъй като никога не сме там, какво друго можем да видим за половин ден?
И искам да попитам - понеже от летището тръгват автобусите за Милано, влаковете далеч ли са? И кой точно за хваща за Милано?

# 132
  • София

И искам да попитам - понеже от летището тръгват автобусите за Милано, влаковете далеч ли са? И кой точно за хваща за Милано?

От летището се хваща градска линия 1 за гарата - същата продължава и към стария град след гарата.
От Бергамо има много редовни влакове за Милано, но до различни гари там. Има със сигурност до поне още 2 милански гари, освен Чентрале.
През сайта на ТренИталия задайте маршрут и ще излязат всички. На влаковете ще пише Тренорд, но това няма значение.

# 133
  • Milano
Влаковете са на гарата в Бергамо, не са на летището.
Хваща се такъв на който пише Милано Чентрале или Милано Порта Гарибалди, в зависимост кой къде иска да слезе.

За предният си пост за официалните костюми се коригирам - етажа на Ринашенте, който беше само за такива преди време, сега е за всичко - щандове на различни марки.

# 134
Здравейте!
Изчетох с интерес цялата тема. Вчера импулсивно купих билети за мен и дъщеря ми и предстои от 30.01 до 3.02 да бъдем в Италия.
До тук добре, но само билети имам, а досега не съм била в тази част на Италия.
Много ще бъда благодарна, ако ми дадете насоки в кой район на Милано да търся апартамент/хотел, така че да бъде удобно да разгледаме повече забележителности. Идеята ми е да имаме две нощувки в Милано и две в Бергамо ( или евентуално една в Бергамо и една на езерото Комо).Живот и здраве ще кацнем около 15.30ч. Излитането също е по това време. Тъй като искаме също да пазаруваме мисля да останем първия и евентуално втория ден в Бергамо и да посетим аутлета в близост до града. Прочетох, че има много магазини и в Милано, но предполагам, че цените не са като в аутлетите.
Първоначалната ми идея беше да наема кола, но в някоя от предишните страници прочетох за застраховките и ми се видя сложно.
Много моля, мили хора, за съвети за места за настаняване в Милано и Бергамо, шопинг центрове и начини на предвижване. Всякакви съвети ще ми бъдат полезни!
Много благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт