Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 641
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • In transit
Придвижването е основно с автобуси, шатъли и влакове. Добре са уредени, така, че няма да ви е проблем.
За спането огледайте първо цените за посочените от вас дати в Милано и Бергамо и така се ориентирайте къде ще спите.

# 136
В Бергамо е хубаво да се спи в стария град( chita alta), не мога да препоръчам нашия апартамент, т.к. вече не е в Букинг. Молът се намира до летището, писали са по-горе, ако сградата на летището е зад вас, тръгвате надясно и се минава през подлез и сте там. Много е голям. В самото Бергамо и в старата част и в новата има много магазини.

# 137
Благодаря много! Видях в сайта с обявените стачки, че има има няколко за нашите дати. Та май ще наема автомобил.

# 138
  • Milano
В Бергамо няма аутлети. Срещу летището е МОЛ.

Информирайте се ZTL зони в Милано и Бергамо, ако сте с кола.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 13:17 от regina di cuori

# 139
Anelia20 буквално на последните страници се коментират вашите въпроси. Просто прочетете назад.
За нощувки, централен район, отваряте си картата в букинг и гледате.

# 140
  • Стара Загора
Здравейте, изключително полезна тема, както винаги в БГ мама се намира инфо за всичко. Но ето,че едно малко недоглеждане от моя страна сега ме притесни. Имаме полет до БЕРГАМО НА 1 март пристигаме вечерта в 21:20. Сега проверих сайта за стачките и виждам , че на 1 март има обявена такава.
Имам спомен, че проверявах преди да закупя билетите , но имаше до средата на февруари. Та може ли да ми разясните по подробно какво означава тази стачка ако сте наясно. Благодаря предварително. Това ще е първо пътуване за семейството ни послучай рождения ден на големия ми син. Той си избра Милано, най вече заради San Siro.

# 141
  • sf
Изпуснала съм , в кой сайт гледате за стачки?
Аз ще ходя там 18-19 февруари. 🙄

# 142
  • Стара Загора
Изпуснала съм , в кой сайт гледате за стачки?
Аз ще ходя там 18-19 февруари. 🙄

https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cCUzQSUyRiUyRnNjaW9wZXJpLm1 … zbXNnNDU1MTM5ODU=

На първата станица в началния пост.

# 143
  • Milano
PetyaGr, означава стачка на работниците на фирмите, които извършват т.нар. handling - дейности и услуги, свързани с асистенция на самолети и пътници на земята по летищата - зареждане и почистване на самолетите, стълбите за слизане от тях, багажи, чек-ин, отвеждане и т.н.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 09:55 от regina di cuori

# 144
Здравейте, пътуваме утре, а сега получих мейл, че пътниците от летище Бергамо трябва да се тестват за ковид до 48 часа след пристигане. Ние се прибираме в неделя. Някой има ли информация кога влиза в сила? И евентуално дали и къде трябва да се тестваме?

# 145
  • Milano
Сигурна ли сте, че е за всички?
Това важи за пътници, пристигащи от Китай и Хонг Конг. Има го на сайта на летището.

https://www.milanbergamoairport.it/en/news/

# 146
Здравейте, изключително интересна и полезна тема! Планирала съм пътуване през ваканцията в началото на февруари. И тъй като полета е късен, кацаме в 23,30 ч., бихте ли казали до колко часа са автобусите от летището до самото Бергамо. Чудя се спането в Бергамо, къде да е, в старата или новата част. Ще съм благодарна ако препоръчате място.

# 147
Аз съм си купила билети за 01.03. още през ноември до Бергамо...Е,хубава работа...И какво сега?

# 148
  • Milano
Някой не си прочел добре мейла и започва масовото вайкане.🤦‍♂️ И при условие, че за момента важи до 31.01.23 за пристигащи от горепосочените страни.

# 149
Момичета, в обществения транспорт в Милано с маски ли трабва да сме?

Общи условия

Активация на акаунт