Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 796
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Нашето пътуване в Италия приключи, но  емоцията от преживяното на Сан Сиро ще остане❤️
Благодаря на Реджина и на всички, които отделят време, за да помагат с информация и съвети❤️

# 526
Здравейте, ще бъдем една седмица в Милано през юни. Търся си място където да отседнем с мъжа и детето, но ми излизат някакви баснословни цени от 2000 евро нагоре. Дали някой може да препоръча апартамент на комуникативно място, защото аз ще имам работа всеки ден в центъра и е желателно да стигам лесно и бързо (иначе ще се изгубя Simple Smile ).

# 527
Здравейте, ще бъдем една седмица в Милано през юни. Търся си място където да отседнем с мъжа и детето, но ми излизат някакви баснословни цени от 2000 евро нагоре. Дали някой може да препоръча апартамент на комуникативно място, защото аз ще имам работа всеки ден в центъра и е желателно да стигам лесно и бързо (иначе ще се изгубя Simple Smile ).

Мога да предложа пишете ми.
Не знам дали ще е свободен за вашите дати но ще проверите.
На две спирки от дуомото.

# 528

Мога да предложа пишете ми.
Не знам дали ще е свободен за вашите дати но ще проверите.
На две спирки от дуомото.

Благодаря! Писах Ви!

# 529
В Базиликата Сан Марко във Венеция може ли да се влезе с малка раница?
А в Катедралата в Милано?

# 530
  • Milano
Може и в двете.

Бисерка,
" Illumina San Siro con il n.17 Rafael...Leão

Rafael.......Leão
Ra-fa-el.....Le-ã-o", нали така?🤣

Разкажи ни нещо за пътуването, ако желаеш.

Ние бяхме по езерата миналата седмица през почивните дни - за 25.04 - на езерото Комо, после 3 дни на Гарда до 01.05.
Прогнозата за времето внезапно се влоши преди заминаването - даваха дъжд в неделя и понеделник, но за щастие се разминахме само с облаци.

Като ходя в Дезенцано винаги се сещам за Мики и вилата.😊

SIRMIONE:

DESENZANO DEL GARDA:

# 531
Regina, " Pioli is on fire..Uuuu..."😃

Не ми се тръгваше от Италия! Толкова красива, вдъхновяваща, загадъчна е тя❤️
Пътувахме с колата, което ни даде свободата да посетим места и местенца, които с друг транспорт биха ни отнели доста време.
Видяхме красивото Сирмионе рано сутрина, кроасан с crema и капучино и красива гледка- какво му трябва повече на човек🙂
След това бяхме за кратко в Bolgare, много, много се развълнувах.
От снимките ще стане ясно защо:

В Милано бяхме за 3 нощувки и изживяхме страхотни емоции на Сан Сиро. Преди това , близо до стадиона се озовахме в едно кафене , където се събират част от ултрасите на Милан. Бяха облечени в черно, знамена, песни. Дъщеря ни, по случайност и тя беше облечена изцяло в черно в този ден, и само я заглеждаха, дали не е от техните😃 и да е завела майка си и баща си на мач.
Паоло Малдини обаме не можах да го нидя😃

Сфорцеско, Каналите, Музея на Леонардо и какво ли още не успяхме да видим.
Невероятен град е Мирано, невероятен!

После стигнахме в Тоскана, сърцето ви остана там❤️ Пиза, Ливорно, Лука и Колоси успяхме да посетим  и да се насладим на атмосферата.
Две нощувки и във Венеция, но се опитахме са видим различната Вениция- стадиона, по- отдалечените части, а не туристическата.

Приключвам, да на ви отегчавам повече 🙂

П.п. по- късно ще изтрия личната снимка🙂

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 14:49 от Biserka_a

# 532
  • In transit
Реджи, много ме разсмя. Радвам се, че се сещаш за мен. Kissing Heart
Прекрасни снимки. Heart Eyes Дано скоро да се насладя на гледките.
И синът ми беше по същото време в Комо.
Бисерка, продължавай. Изобщо не досаждаш. На мен даже ми е приятно. Имаш много красива дъщеря.

# 533
  • Milano
Бисерка, дъщеря ти е страхотна😍.
С право я заглеждат, не защото е в черно.🤣
Толкова хубав разказ, каква досада.

Мики, вилата в Дезенцано не я забравям.😊

# 534
Благодаря, Мики, Реджина!❤️

Много силно впечатление ми направи, че на  Сан Сиро има разграфени места за инвалидни колички , а първият ред е за придружителите им. Отношението към хората в неравностойно положение за мен е показателно за държавата и хората.
Организацията също много ме впечатли.
Нямаше блъсканица, струпване на много хора. Броячът в метрото  също е отлично решение.
А стилът в Милано накара въображението ми да работи на бързи обороти🙂:

# 535
Страхотни снимки!

Споделете, моля ви, как е ситуацията след събития на Сан Сиро? Затварят ли спирката на метрото (в Рим ни се е случвало)  и лесно ли е придвижването?

# 536
Страхотни снимки!

Споделете, моля ви, как е ситуацията след събития на Сан Сиро? Затварят ли спирката на метрото (в Рим ни се е случвало)  и лесно ли е придвижването?

Не,  не затварят спирката на метрото на Сан Сиро.
Пускат брояч, който допуска определен брой хора да влязат в метрото. През 7- 8 минути ми се стори, че влиза всяка следваща група.
И влизането , и излизането от стадиона става много бързо. Много добра организация имат.
Възпитана публика са Миланистите.

# 537
Благодаря! Много полезна информация!

# 538
  • Milano
Страхотни снимки!

Споделете, моля ви, как е ситуацията след събития на Сан Сиро? Затварят ли спирката на метрото (в Рим ни се е случвало)  и лесно ли е придвижването?

Милано не е Рим за щастие.
Придвижването е лесно.
Удължава се времето на метрото (М5 и М1) под земята, след което има нощни автобуси.
Пред стадиона има по няколко трамвая (н.16), пълнят се и тръгват.
М5 е на 3мин обикновено след мачове/концерти и пускат по 400 човека наведнъж.

Затварят се по заповед на полицията малко преди края на събитието следващитв 2 спирки ( San Siro Ippodromo и Segesta), след San Siro Stadio спира директно на Лотто, където е връзката с М1.
Много хора отиват директно на Лотто пеш - 15-20мин.
Пускат се допълнителни влакове на метрото, тролеи 90/91 от Лотто и безплатни шатъли, които извозват до Лампуняно, където има голям паркинг на АТМ.

От известно време насам затварят коридора, свързващ М5 и М1 на Лотто и трябва да излезнеш и пак да влезнеш.

Концертите на Сан Сиро трябва да приключат до 23.30ч ( или най-късно до 23.45), има глоба в противен случай.
На сайта на АТМ преди всяко събитие се отбелязва кога са последните влакове.

Иначе общата информация е:

https://www.atm.it/it/AtmNews/AtmInforma/Pagine/PartiteaSanSiros … ziperitifosi.aspx

# 539
Момичета,
Обмисляме да отидем в Милано като за първа почивка в Чужбина изобщо. Никога не сме пътували със самолет, малко ни е шубе, но за всичко си има първи път.
Събирам мнения за самолетна компания, колко часа е пътя и също така хотелче, от което сте доволни и да е близо до центъра/забележителности или градски транспорт.

Благодаря ви!!!!

Общи условия

Активация на акаунт