Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 763
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Ехааа, браво!
Мм много се вълнуваше, въпреки че си знаеше, че е на мач, а когато е изненада, ще е назабравимо преживяване🙂

# 556
  • Milano
Бих искала да видя реакцията при тази изненада или поне да бъде преразказана, понеже е страхотна и не може да се обясни какво се чувства.❤️

Аз предпочитам да пристигам на мястото което ме интересува веднага и оттам да се разхождам - 4 спирки с метрото, 5 мин от Ц.гара до Дуомо.
Боби, гледай да сте ок 14ч пред стадиона - ако пиете/ядете нещо, снимки - опашка за влизане, качване. Ако не и по-рано. Иначе ще изпуснете Pioli is on fire🤣.

Forza Diavolo Alé!🔴⚫️❤️

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 15:09 от regina di cuori

# 557
и нашето пътуване наближава, но гледам че прогнозата за времето остава нестабилна и по студено от нормалното за май...за съжаление.. но какво да се прави. Откакто се омня където и да затръгваме се почва е една драма, притеснения какво ще е времето.. така че няма да го мисля. Спомням си преди 4 години правихме една подобна екскурзия в Тоскана и трагнахме с 4 сезона гардероб (както аз му казвах) и повярвайте ми за 1 седмица успяхме да изполваме целия гардероб - стартирахме с 11 градуса обути в ботуши и зимно яке, а последните дни бяхме по тениски и къси панталони при 26 градуса слънце..и басейна на хотела беше пълен.. Като гледам и този път ще е така ..
Към темата за моя пост, - заслужава ли си посещение на Вила Карлота или Вила монастеро по това време на годината имайки предвид студеното време тая година?

# 558
  • София
Бимба ние бяхме миналия уикенд, даваха го три дни да вали. Изобщо не беше студено, не се презапасявайте с  топли дрехи. Прекапваше от време на време, нас някакъв късмет ни гонеше, седнем да ядем, почва да вали, станем, спре. В Комо го даваше цял ден да вали, чак в 17:00 като се качихме на влака почна. Пристигаме в Милано, тъкмо се изваляло там. През цялото време бях с маратонки, само мъкнах едни боти за нищо...

# 559
  • In transit
Бимба, по това време на годината цъфтят азалиите във вила Карлота и е голяма красота.

# 560
Бимба, по това време на годината цъфтят азалиите във вила Карлота и е голяма красота.
Точно сега е сезонът за Вила Карлота.

# 561
Точно сега е сезонът за Вила Карлота.

Много благодаря за споделеното! Купувам билети тогава.
А на место ще мога ли също да купя или по добре онлайн?

# 562
Може на място. Заформя се опашка, ако по същото време слезе голяма група от някой кораб, иначе няма никакъв проблем да си купите билетите на входа.
Последно ходих миналата година, било е на 18 април. Беше още малко рано за пълния цъфтеж, но вече беше започнал.

# 563
Благодаря Barbabeau.
Идеята ми е да отидем с колата до Варена, оттам да купим билет за цял ден за корабчето и да отидем до Беладжио, после Вила Карлота и след това Тременцио. И после пак с ферибота да  Варена да вземем колата и да се придвижим до Комо където имаме нощувки.
Някой знае ли дали дневните карти за корабчето може да се купят на място? И дали важат за всички корабчета.

Може ли някой който е ходил до Среса и Изоло Бела да каже дали си заслужава да се вземе билет за посещение на Изоло бела или красотите могат да се видят и без билет за посещение.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 18:56 от БИМБА

# 564
и нашето пътуване наближава, но гледам че прогнозата за времето остава нестабилна и по студено от нормалното за май...за съжаление.. но какво да се прави. Откакто се омня където и да затръгваме се почва е една драма, притеснения какво ще е времето.. така че няма да го мисля. Спомням си преди 4 години правихме една подобна екскурзия в Тоскана и трагнахме с 4 сезона гардероб (както аз му казвах) и повярвайте ми за 1 седмица успяхме да изполваме целия гардероб - стартирахме с 11 градуса обути в ботуши и зимно яке, а последните дни бяхме по тениски и къси панталони при 26 градуса слънце..и басейна на хотела беше пълен.. Като гледам и този път ще е така ..
Към темата за моя пост, - заслужава ли си посещение на Вила Карлота или Вила монастеро по това време на годината имайки предвид студеното време тая година?
Днес се върнахме от осем дневна екскурзия в Тоскана. Точно като вас Simple Smile
Стартирахме с чадъри и пухени якета, като вятъра беше пронизващ. После ветровки и последните три дни по тениски, като се наложи да си купя и крем за слънцезащита.

# 565
Бубка, ако искаш, разкажи за Тоскана❤️
Вълшебна е тя, вълшебна!

# 566
С удоволствие! Като ще наблегна и на местата за хранене, които оценихме най-високо.
Бяхме три нощувки във Флоренция, три в Падуа и една в Болоня. Около месец по-рано купих основнитв билети за влак с Italo от сайта на Trainline, като инсталирах приложението на телефона си. Много е удобно приложението, особено като купуваш билети в движение Simple Smile Били сме и по-рано във Флоренция, сега отделихме два дни. Посетихме пак катедралата Санта Мария дел Фиоре, пихме аперол шприц наслаждавайки се на гледката. Разходихме се покрай реката и по Понте Векио, ядохме джелато. Разгледахме  базиликата Санта Мария Новела и музея към нея, двореца Пити (очарована съм). Разходихме се навън и видяхме посочените забележителност от: https://time2travel.bg/zabelejitelnosti-florencia/
Горещо препоръчвам два ресторанта
https://www.osteriapastella.it/
и
https://trattoriadalloste.com/
Ходихме до Сан Джиминяно с влак до Поджибонси и после с автобус 130, спирката е точно пред гарата (около 20 мин. с автобус).
Разходка, джелато, хапване. Препоръчвам ресторант Osteria Enoteca I Quattro Gatti - прелестна гледка и вкусна местна храна.
https://g.co/kgs/KcLDXV
Следващия ден пристигнахме в Падуа и целия ден беше за Падуа, после по един цял ден (тръгване в осем и прибиране към 19 часа) за Венеция и Верона.
В Падуа едната вечер посетихме един от най-хубавите ресторанти, в които сме били в Италия. Това е сайта, задължително с резервация.
https://sorivabistro.it/
Влюбихме се във Верона и вече замисляме следващо пътуване с няколко нощувки там..
В Болоня бяхме последния ден, били сме преди години и сега наблегнахме на разходка в центъра, стария град.
Навсякъде имаше изключително много туристи, глъч, настроение Simple Smile
Слагам няколко снимки:

# 567
Благодаря, Бубка!
Страхотни снимки и разказ.
Толкова красота има в Италия, че човек се чуди какво да гледа/ снима по напред.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 21:44 от Biserka_a

# 568
Привет, прекрасни пътешественици!
Изчетох доста теми, но не мога всички, та бих искала да помоля за идеи и предложения:
- края на май, началото на Юни си организирахме екскурзия до Италия, кацаме в Бергамо - бихме искали да посетим:
- Комо, вила Карлота, Беладжио.
- Маджоре, Изола Мадре, Изола Бела.
- Гарда, Сирмионе.
- Венеция.
- зооградина в Бергамо.
Питането ми е къде е удачно да отседнем , за да сме близо.
 Като отиваме към Венеция ще направим нощувка там, деня преди полета, мислим да нощуваме в Бергамо, за да сме близо.
  Ще бъдем 5 нощувки, с малко дете на 3 години, ще наемаме кола под наем.
Също така чувам, че има някакъв лунапарк до езерото Гарда, струва ли си да се посети. Също, ако може идеи кое непременно да се посети. Благодаря предварително. 🌷😇😊

# 569
Здравейте, искам да благодаря за ценните съвети, които ми дадохте за да направя изненадата за моя мъж като го заведа на мач на Милан. Изживяването беше невероятно, а реакцията му - спомен за цял живот. Heart Eyes Благодаря ви от сърце. Hug Heart Особено на regina di cuori за страхотното обяснение на секторите на стадиона, защото бях много неориентирана в това отношение.
Успях да се справя майсторски със задачата и да го заведа до стадиона без въобще да се усети, че отиваме на мач. Понеже в метрото започнахме да се натъкваме на цели групи облечени с фланелки на Милан, му подхвърлих нарочно с цел да се направя на незнаеща: “Да няма мач на Милан?" Той веднага провери и видя, че играят с Лацио и се въодушеви още повече от това "случайно" съвпадение и че ще може да се снима пред стадиона заобиколен от фенове. Толкова беше щастлив, че аз му казвам, че трябва да потърсим 324-ти сектор, а той въобще не ме чува. Чак като повторих и ми вика: "Защо?", а аз "Ами защото за там са ни билетите." Grinning Последва застиване, невярване, бъркане в джоба ми, понеже му казах да бръкне да види какво има там, че аз снимах всичко това на клип и даже скачане и танци от радост. Получи се много готино. Купихме тениска на любимия му футболист Тео Ернандес и се запътихме към местата ни, които бяха много хубави, нищо че бяха на най-горната червена тераса. Дори успях да запиша на клип гола на Тео Ернандес. А това че Милан биха с 2:0 беше още по-хубаво. Нямаше да е същото ако бяха паднали. Въобще, беше невероятно и въпреки че аз не съм футболен запалянко и дори не обичам да гледам мачове, бих отишла отново. Blush
Милано остана неразгледан, успяхме около 1 час да се помотаем около катедралата и Galleria Vittorio Emanuele II, но нищо. Ще отидем пак. За сметка на това опознахме Бергамо, защото нощувахме там и ни хареса много. Това ни беше първо запознаване с Италия, защото пандемията осуети наше пътуване до там през април 2020. Определено това беше само началото на бъдещото ни опознаване на Италия. Тоскана ми е мечта и дано имам възможност скоро да осъществя пътуване и до там. Heart
Скрит текст:

Да похваля хотела, в който отседнахме - Palazzo Santo Spirito ****. Има интересна история. Оказа се, че през 16ти век е бил манастирски комплекс и се смята, че е имал голямо историческо и архитектурно значение за Бергамо. Повече от 20 години е бил изоставен и се е рушал, но в крайна сметка е реставриран като при обновяването му са открити и запазени ценни фрески, някои от които представят истории от живота на Свети Августин, а също и една на Исус Христос. Отворил е врати в края на април 2023 години и реално ние сме били сред първите му гости. Все още текат някои довършителни работи, а стаите бяха чисто нови сякаш все още никой не ги е използвал. Много удобни матраци и възглавници. Разкошна вътрешна градина, където можеш да закусиш. Намира се на 5 минути пешеходно разстояние от централната част на града и много близо до гарата в Бергамо. В сравнение с някои от хотелите там и цената беше по-добра. Blush
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 22:18 от Bobby®

Общи условия

Активация на акаунт