Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 672
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Milano
За момента, не. Отпадна преди няколко месеца. Има хора, които си я носят (като мен😉).

# 151
Благодаря, Реджи!

# 152
  • Стара Загора
PetyaGr, означава стачка на работниците на фирмите, които извършват т.нар. handling - дейности и услуги, свързани с асистенция на самолети и пътници на земята по летищата - зареждане и почистване на самолетите, стълбите за слизане от тях, багажи, чек-ин, отвеждане и т.н.

Да благодаря за пояснението. А дали това означава, че чакаме да мине времето на стачката и тогава ще бъдем обслужени? На сайта на летищети ли трябва да намеря допълнителна информация?

# 153
може да означава големи забавяния, може и нищо особено да не усетите, според зависи
ако тогава пристигате, по-добре носете само ръчен багаж, така ще зависите по-малко от летището и ако не откажат полета въобще ще минете по-бързо.

# 154
  • Стара Загора
може да означава големи забавяния, може и нищо особено да не усетите, според зависи
ако тогава пристигате, по-добре носете само ръчен багаж, така ще зависите по-малко от летището и ако не откажат полета въобще ще минете по-бързо.

Благодаря! Дано не го откажат, по принцип сме само с ръчен багаж, но признавам си незная как да процедирам в този момент.

# 155
ами то общо взето сега няма какво да направиш, ако сменяш датата се доплаща много, а не е ясно има ли смисъл.
То чак накрая става ясно дали наистина ще има стачка, дали много от работниците ще участват и т.н. доколко ще повлияе.

# 156
  • Стара Загора
Благодаря ! Каквото е писано ! Важното е да стигнем и да направим едно приятно пътуване за един 16 ти рожден ден !

# 157
Старата част на Бергамо е много приятна и аз бих отделил половин ден за нея. Колко време да изяде автобуса? 20 минути.

И аз съм съгласна. Миналата зима имах престой между два полета - 4 часа, а вече бях ходила в Милано няколко пъти и реших да отскоча до Бергамо - Страхотен град, романтичен и с много приятни заведения. Аз лично съжалих, че досега винаги от летището директно в Милано бях ходила до този момент. Не е голям град, така че повече от 2-3 часа няма какво да се види, но определено си заслужава.

# 158
Здравейте, момичета!

- Интересувам се от билетите за Тайната вечеря. В момента за моите дати налични билети няма. Звънях и по телефона, но не ми вдигат. Според вас има ли шанс на място да се намерят или не? Четох разнообразни мнения по темата.
- Също така дали има някоя друга забалежителност, за която е нужно продварително да закупивам билет?
Още нещо:
-  Нужно ли е предварително да взимам билети за автобуса Милано -> летище Бергамо и обратно или може и от продавача на автобуса?
- Дали има карта за градски транспорт, която да е за 2 или 3 дни (линковете в ночалото на темата не ми се отварят за съжаление) или може и с билетчета? Основно метрото ще ползваме.
- Планирам и пътуване до Комо. Колко време да си отделя и има ли смисъл да си вземаме лодка и до къде и отново според вариантите колко г/д време на отделя?

# 159
  • София
Интересувам се от билетите за Тайната вечеря. В момента за моите дати налични билети няма. Звънях и по телефона, но не ми вдигат. Според вас има ли шанс на място да се намерят или не? Четох разнообразни мнения по темата.
Проверявайте често, може и да се освободят часове. Кога са ви датите?

На място на теория може и да имате късмет. Уж искат хората да са там по-рано, за да си вземат билетите от касата, има си опашка и се чака доста. Вътре в параклиса стоиш само 15 минути. В условията за продажба пише, че ако закъснееш, губиш мястото си - сигурно има хора, които не се появяват. Но местата са много ограничени така или иначе, не знам колко си струва да се виси там. Аз лично не бих, особено ако съм в група от 3-4 и повече хора. Ние като ходихме през ноември групите бяха пълни, хем рано сутринта през седмицата, май в сряда беше.

# 160
За Тайната вечеря - аз съм ходила преди години, но и за нашите дати нямаше места. Отидохме рано сутринта в деня, в който искахме да я видим и ни дадоха за същия ден определен час. Малко е ангажиращо, но за мен поне си заслужава.
Много красив вътре е и San Maurizio al Monastero Maggiore, на пешеходно разстояние от Santa Maria delle Grazie, където е и Тайната вечеря.

# 161
Здравейте, извинявам се за нахлуването, идвам с бърз въпрос. Всички шатъли от Бергамо, на една автогара ли пристигат? Получи се така, че имаме билети за 19-ти Май, полета от България е в полунощ, та като кацем горе-долу да знам поне къде ще идем. Благодаря!

# 162
  • София
Здравейте, извинявам се за нахлуването, идвам с бърз въпрос. Всички шатъли от Бергамо, на една автогара ли пристигат? Получи се така, че имаме билети за 19-ти Май, полета от България е в полунощ, та като кацем горе-долу да знам поне къде ще идем. Благодаря!
Да, отстрани на гара Милано Чентрале.

# 163
Включвам се със снимки от Триест. Посетихме още Верона и Венеция. Трите града са несъпоставими, но този остана в сърцето на цялото семейство, неочаквано. Беше предвиден само като спирка за спане. Яхтата е конфискувана от руски олигарх и е най-голямата в света.
Скрит текст:

# 164
Привет! Планирала съм пътуване до Милано на 1-ви март с четири пълни дни престой.
Първоначалното ми намерение беше да отделим 1 ден за Милано и по 1 ден за Комо и Лугано, Маджоре и Гарда, но не знам доколко началото на март е подходящо за това. Знаете ли дали фериботите около Маджоре и Гарда работят по това време на годината, тъй като не успявам да се ориентирам. Ако фериботите не правят обиколки заслужава ли си да се посетят само Стреза и Десенцано дел гарда.
Повечето градини и вили по езерата отварят за посетители след средата на март, което ме кара да се замисля дали да не се ограничим само с ходене до Комо и Лугано и да планирам друго за останалите 2 дни, например Верона.
Също и времето в началото на март не мога да предвидя какво ще бъде.
Ще съм благодарна да споделите информация и предложения.

Общи условия

Активация на акаунт