Милано и Северна Италия - тема 15

• 48 229
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Горна Оряховица
Днес летим към Бергамо. Запазихме апартамент на 15 мин от гарата. Домакина ми каза, че мога да си хвана такси от летището и щяло да бъде около 16 евро до адреса. Иначе трябва автобус 1 до гарата и после 15 мин пеша до апартамента. Ще си вземем и дневни карти за транспорта все пак, защото искаме да ползваме финикулярите и евентуално автобус до апартамента после. Трябва да взема този,нали?

Адреса е via andrea previtali 29

Какъв автобус или трамвай да вземем  от апартамента до спирката на стария град и на обратна посока в последствие до апартемента? Има 3 спирки в близост на гугъл мапс и като чукна на тях ми излиза това:

# 676
  • София
Jeini, проверете всички събития в Бергамо, преди да купите каквато и да е карта за градския транспорт. Преди около 2 седмици, пристигнахме в Бергамо на обяд с влака от Милано, оставихме си багажа на гарата и от същото място купихме дневна карта. Продавачът нищо не каза. Излизаме от гарата и изненада … провежда се Girro d’Italia и дефакто не можахме да ползваме никакъв градски транспорт за еднодневния ни престой, а само финикуляра в едната посока. Беше много приятна разходка, но все пак … се оказахме с билет, който не можахме да използваме.

# 677
  • Горна Оряховица
За Дуомо мога ли да си купя ОНЛАЙН билетите непосредствено преди да влезем, защото ако вали много няма дс се качваме до горе и не знам какъв билет да взема? Simple Smile

# 678
Здравейте.
Планирам в един ден да посетим вилите Карлота и Балбианело с автобус С10 от гр. Комо. Може ли да ме посъветвате с коя е по-добре да започнем сутринта?

# 679
След седмица летя за Бергамо с дете с полет в 22,30 часа, по график там пристигаме около 23,30.
Като знам в последните месеци как полетите нон-стоп закъсняват се чудя да наемам ли апартамент в Бергамо или пък дали ще има нощни автобуси за Милано. Някой с опит в късните полети?

# 680
След седмица летя за Бергамо с дете с полет в 22,30 часа, по график там пристигаме около 23,30.
Като знам в последните месеци как полетите нон-стоп закъсняват се чудя да наемам ли апартамент в Бергамо или пък дали ще има нощни автобуси за Милано. Някой с опит в късните полети?

Здравейте, ние летяхме миналата седмица с полет в 00:00, излитащ от София. Пристигнахме 1 и нещо тяхно време. Отвън беше пълно с шатъли (бусове) и таксита. Не се тревожете.

# 681
  • София
Ние така закъсняхме и кацнахме в 3 сутринта. Имаше само таксита, взехме си, 116 евро беше ако не се лъжа, фиксирана е цената Бергамо-Милано

# 682
  • In transit
А каква е причината да закъсняват така полетите за Бергамо? Имате ли идея?

# 683
Зависи от компанията, зависи и от полета. Този полет който ние бяхме в 00:00, е реално полета който излита от Бергамо в 20:30. Беше в София по разписание, 23:30, слязоха пътниците, натовариха нас и тръгнахме в 00:15. Там бяхме по разписание, горе времето се наваксва. Наскоро в една група в фб имаше пост за полет, два часа преди полета мисля, са им казали, че няма екипаж за техния полет, и май им бяха дали ваучери.

# 684
Не само до Бергамо. Превозвачите все още не успяват да се възстановят след пандемията. Има недостиг на персонал и затова напоследък по-често се забавят или биват отменяни полети.

# 685
  • In transit
Попитах конкретно за закъснелите полети, защото съм пътувала доста до Бергамо, но никога не ми се е случвало да закъснее полета, като визирам основно Уиз. Стана ми интересно каква може да е причината, защото останах с впечатление, че често се случва напоследък.

# 686
  • София
Ние бяхме с Ryan Air, в 00:00, не знам каква е причината, този от Бергамо закъсня с 3 часа. На връщане пак бяхме с тях, с 45 мин се забавихме. Та мал шанс е, макар че са си известни със закъсненията

# 687
Ние също бяхме с тях. Малшанс е явно. Аз докато се оглеждах за билети, срещнах инфо, че уиз са много зле в това отношение, та затова се спрях на райънеър. Но както се вижда положението е 50/50.

# 688
То да беше само за Бергамо.
Миналата седмица летях с Австрийски и двата полета закъсняха по час и половина.
По миналата с Райан - два часа и половина.

# 689

Колкото по-късно е полета, по-вероятно е да закъснее. Защото се натрупва. Не е до дестинацията.

Общи условия

Активация на акаунт