Кралски работи и клюки - ноември 2022

• 49 586
  • 590
  •   1
Отговори
# 165
  • Някъде там
Страхотни Мери и Фредерик на наградите  за искуство, култура и социални дейности “Kronprinsparrets Priser 2022", които организират всяка година.
Много красив гащеризон.Обикновено е с рокля.

# 166
  • София
...
Именно, даже там си го пише "Funding was created through donations from local individuals and organisations,..."
Мх, чакаме удвояване, даже утрояване...
Всяка фондация работи именно на този принцип, чрез дарения от юридически и физически лица и не виждам какъв е проблема. Да вярно, че някой е внесъл първото дарение при учредяването, но от там нататък много рядко се разчита само на тези средства, освен ако не е предвидено да се правят дарения само от лихвите и инвестиционните приходи от първоначалните средства.

Защо го чакаме? Те не са създали благотворителна организация, с която да се изхранват,
Тук логиката нещо ми се губи. Как ще се изхранват като даряват от собствените си пари, което всъщност не правят? А реално е на принципа с чужда пита помен.
Всички благотворителни организации работят точно на този принцип.

Само да попитам, това навеждане на Принцеса Кейт към деца, когато говори с тях по протокол ли е или...просто от уважение!?
Чел съм, че когато заставаш на нивото на детето, клякаш, навеждаш се и т.н. детето те приема дружулюбно,с доверие, предразполагаш го и е по-спокойно.

# 167
Много хубава Мери, страшно ми харесва този гащеризон. И обувките, да не забравяме 😂
Не става въпрос за принципа на работа на фондациите, а просто се коригира непълното и неточно инфо, че Уилиям и Кейт са дарили от себе си, когато всъщност са обявили дарение събрано от други организации.

# 168

Беатрис Боромео е дала интервю, в което е коментирала и принцесата на Уелс:
„Мисля, че тя е изключително добра в работата си – не само да представлява кралското семейство, но и да повишава осведомеността относно важността на ранните години на децата“, каза Беатрис за принцесата на Уелс. „ Тя изглежда много добра майка и много стабилен, силен човек.“
"Сигурно е много трудно да бъдеш непрекъснато изложен като нея, не бих процъфтявала в тази ситуация и й се възхищавам за безупречния начин, по който успява да се ориентира в ролята си“, продължи тя.
https://www.hola.com/us/royals/20221101338853/beatrice-borromeo- … on-modern-royals/

# 169
Ама естествено, че така работят фондациите. Всъщност само тук е темата съм срещала очаквания, че ръководството на фондациите трябва да дарява от собствения си джоб.
Акцентът тук е, че кралската фондация дори не е събрала средствата в случая. Направила го е другата фондация.

# 170
Mери много ми хареса.

# 171
Акцентът в статии от медиите?  Единственото което, е казано на официалния сайт на Кралската фондация, е че е осигурено финансиране на еди каква си стойност.
Коя е другата фондация?

# 172
Напротив всичко е в сайта на кралската фондация. Просто е нужно да се скролне и са прочете цялото изявление, не само първия му абзац, който наистина може да бъде подвеждащ, но както обикновено думите са подбрани внимателно.

# 173
И в следващите абзаци на изявлението, макар и "внимателно подбрани" не се твърди, че финансирането е от лични средства на Уилям и Кейт. Дори няма намек за това.

# 174
Не, тук също никой не го твърди, а и първоначалният въпрос нямаще нищо пбщо с личните средства.
Както и да е, много сюрреалистичен мо става този разговор, та спирам
Акцентът в статии от медиите?  Единственото което, е казано на официалния сайт на Кралската фондация, е че е осигурено финансиране на еди каква си стойност.
Коя е другата фондация?

# 175
Много хубава Мери, страшно ми харесва този гащеризон. И обувките, да не забравяме 😂
Не става въпрос за принципа на работа на фондациите, а просто се коригира непълното и неточно инфо, че Уилиям и Кейт са дарили от себе си, когато всъщност са обявили дарение събрано от други организации.
Ето тук се изтъква, че в изявлението  има информация, за дарение на лични средства.  Няма значение, всеки е свободен да интерпретира текст както иска.

# 176
  • София
Аууууу, много хубава и елегантна Мери, страхотен гащеризон! Даже и цветът ми харесва, макар че нещо е по-тъмен нюанс би ми харесал повече. Безупречна, както обикновено!

# 177
Инфото, че е от лични средства беше сложено тук, никой не е твърдял, че е изявление на кралската фондация, въпреки че разбирам защо е станало объркване 🙃

# 178
Да цитирам пак Ули, която го е обясниха най-ясно
Акцентът тук е, че кралската фондация дори не е събрала средствата в случая. Направила го е другата фондация.

# 179
"Принцът и принцесата на Уелс дариха £345 000 от Кралската фондация в подкрепа на психичното здраве на младежите в Скарбъроу."
Никъде не пише, че са дарили лични средства, както ти твърдиш.

Малко факти:
Приходите на Кралската фондация са се увеличили със 73% през 2021 г. до над £20 милиона,  според най-скоро подадените сметки.

Оборотът за благотворителната организация, която е основното филантропско средство за Кейт Мидълтън и принц Уилям, се увеличи до 20,4 милиона паунда през годината до 31 декември 2021 г. спрямо 11,8 милиона паунда през 2020 г. и 6,7 милиона паунда през 2019 г.
https://www.civilsociety.co.uk/news/income-at-duke-and-duchess-o … 36.7m%20in%202019.

Общи условия

Активация на акаунт