Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през ноември

• 96 941
  • 2 812
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро. Днес ще бъде дъъъълъг ден.

# 631
Добро!
Вайче, така като каза, направо ми натегна на раменете.
Ставам да суша косата.

# 632
  • София
Добро!
Тази седмица ще си е таковалотаковата. Ама по случая вчера неочаквано бяхме на кръчме вечерта с едни приятели, аз доволен.
Кафе?

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 08:10 от бъръльо-бъръльо

# 633
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
весееее, весе, на теб ти стават само дънките, а на мен само джапанките. Wink
на, виж

Скрит текст:

разсънихте се, нали? Wink  а добро утро.

# 634
  • Пловдив
Искам, искам кафе Simple Smile

Ха, добрутро!

# 635
Опасна е Ренко с тези тенжуря, и аз си купих покрай нея, утре ще го промотирам даже на приятелка Grinning
Оплакваш ли се, Ети 🤪.Ама гледай как добре ми се получава,хем,че нямам още таквоз чудо 😁
Трябва да се стягаме да идем на преглед пак,че се обрина,и спряхме лекарствата.Но има напредък,събуди се гладен.

# 636
  • Euskal Herria
Добро утро, общество!
Да пиша, докато мога, че обикновено посред нощите наваксвам с четенето. И пропускам доста неща.
Хубава седмица на всички!

# 637
Да разнообразим малко от тенЖурите с един Инстант КОТ Joy

Скрит текст:
Animal Cat2
Веднагически се е нанесъл в кашона.

Пф, тествах се сутринта, още си светя като крушка. Както казва една приятелка, явно съм един много положителен човек Joy

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 10:31 от Birdflower

# 638
Добриняяя, ш'те замола за малко конфиденциалност, ма бива ле да ми изпляскаш публично профилната снимка, бе? Ся ше ме разкостят в private чата колко съм зъбата, космата и рогата  Joy
Веселинче, искам да си по-активна, ш'ти счупя мястото на балконя Heart
Мистиче, ако намериш къде да върнеш понеделника, свиркай да върна цялата седмица! Годината искам да върна даже, ще сезирам всички КЗП-та щото ми е писнАло.
Днес любима моя приятелка е рожденичка и ми е кеф, че направихме заедно още една обиколка около слънцето. Пожелавам и на двете ни само здраве и време... Време за всичко, всички и за нас...

# 639
  • София
Майкоооу, в какъв автобус от софийският ГТ се возя! Зомбито на автобусите. Разпада се от всякъде, ама някак се движи и то бързо. Вътрешните ми органи се пренаредиха от друсането, защото това амортисьори - йок. Левият бъбрек стана десен, десният отиде и той нанякъде, а ако имах повече пломби вече нямаше да ги имам. Scream В чужбината за такова екстремно удоволствие биха дали 30-40 евра (увеселителен парк), тук за лев и шеесе само. Фук.

# 640
  • тук и там
Добро утро! Настинала съм или съм с вирус ,подозирам че ММ ме зарази.Пръскам капки за нос, пия фервекс и ще стоя на топло днес, че и кихам като за световно и фъргам бацили  поне на няколко метра от мен.На курс трябваше да съм днес, ама -отиде пак..
Ти къде се слагаш, Карамело.. Аз се разпознах-мен е фотнала  тайно Добриня ..
 Отивам да направя една чаша фервекс и да почвам да сърбам  пак..
Хубава седмица на всички!

# 641
  • София
2400 кинта назад. Така ми започна седмицата 😐

# 642
  • Пловдив
2400 кинта назад. Така ми започна седмицата 😐
Ре, на нас петъка така ни завърши... -1500кинта Pensive

# 643
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Бърче, да н'си на 72 от уранджъвити, уа?

Обещах репортаж, нали?

Чували ли сте за Барон Емпейн? И аз не бях чувала. Сега го разучавам в нета, но инфото още се подрежда, затова повече снимки и по-малко приказки. Simple Smile

Работил из цяла Европа, строил трамвайни системи за транспорт, насъбрал пари, завързал връзки и заедно с богат египтянин спечелили правото да направят първите трамвайни системи в Египет.
Като награда за труда и усилията, освен парите, получил разрешение да направи нов град в пустинята до Кайро. Бил достатъчно разумен за да знае, че град само за богати няма как да просперира и го проектирал нa сегменти - най-богатите в центъра и от центъра към покрайнините -  постепенно от най-богатите до обслужващия персонал. С домове за всички, nа съответната цена.
А в самия център е неговия дом - палатът на барон Емпейн. Simple Smile
Kръстил града Хелиополис - град на слънцето. Сега е квартал на Кайро и по сегашните виждания си е разширен център.
Но да се върнем на барона и неговия палат. За такъв богат човек, с неговото положение, дворецът трябвало да е нещо изключително, зашеметяващо и смайващо.
На изложението в Париж баронът видял една от палатите, проектирана от веден архитект, и го поканил да проектира и дома му.
А визията... Simple Smile нея видял в декорациите на фасадата на друга палата.
Така в Африка, в столицата на Египег, в центъра на новия град, един белгиец си построява палат който е... с визията на хиндуистки храм.

Всички стълбища, фасади и входни арки са декорирани в стила и традициите на хиндуисткити храмове.

Отвътре нещата не стоят така. За интериора е поканен виден френски архитект дизайнер и всичко вътре е по най-новата европейска мода. Забелязахте ли мечето, което краде меда на пчеличките? Simple Smile

И нещо революционно за времето си - инсталирал си асансьор, с който по-лесно са стига до панорамния балкон на третия етаж.

От него се вижда другият палат, който построил едновременно със своя. Simple Smile Подарил го на тогавашния управник, който на всеослушание заявил, че това е много скъп подарък и ще го приеме само, ако барона се съгласи да му бъде платено за него.
До смъртта си този управник не намерил време да плати. Wink

Годините минавали, баронът напуснал този свят, синът му, известен бонвиван, пропилял бащиното наследство... Две от наследничките живели в палата, но без парите, нужни за подръжка нещата не вървели добре за тях и дома им.
Едната се самоубила, скачайки от балкона та третия етаж, другата се изнесла и дворецът потънал в забрава и разруха, подпомогната от самонастанили се бездомници.
След първата революция правителството на Насър взело палата, тогава в разруха, с откраднати мебели, разрушени статуи и интериор, овъзмездило наследниците с жилища и терени в Ню Кайро и започнало да възстановява и реставрира палата.
Експозицията включва палата и малкото останало паркче с първите две коли на барона, първото трамвайче, което той пуснал по първата трамвайна линия Кайро-Хелиополис и няколкото частично оцелели статуи.

Simple Smile Скакини ми харесва повече Simple Smile но ще е следващия път

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 10:23 от st. Dobri

# 644
Понеделник! Що така рано дойде?! Искам петък, пък!
Момичета, двойно на разхода да е прихода в сметките ви!
Флорен, добре си слязла от балкона и от килъри има нужда в темата (ясно, че коректора се е намесил, ама е на място) 😃. А питката, не я виждам, не я виждамммм.
Карамелче, честита ви обиколка около слънцето! Да сте живи и здрави с твоята дружка, много щастливи, да правите още много такива обиколки и да ги празнувате в хубава компания! 💐🍷🎂😘
Малкият Ренко да оздравява, другите болни, тоже! Казах!
Айде чао, че 15 минутката свърши, мотиката и тръстиката чакат.😢

Общи условия

Активация на акаунт