Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през ноември

• 96 904
  • 2 812
  •   1
Отговори
# 720
Да,наскоро ползвах Дедика,чудно кафе прави.Хем беше с някакво обикновено кафе,каймак много,плътно...Аз си ползвам обикновено Делонги с ръкохватка,вече 14 години.Само консумативи сме сменяли,но аз си я гледкам 😁 и пазя 😂.И на мен,като Ули,не ми се дава маса пари за автомат.Па и докато го настроиш ,да е по твой вкус кафето,ще има да хвърлям,хвърлям.

# 721
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди доста години, когато още летенето със самолет беше рядко и запомнящо се изживяване, моят тогавашен началник трябваше да лети до Америка.
случи се така, че няколко дни преди полета стана катастрофа със самолет над САЩ, първо се запалил, после се разбил, но се разбил в някакви блата, та и давене и крокодили имаше в историята... стрес отвсякъде.
и точно преди да кацнат на американското летище стюардесата съобщава заучена фраза на рууски: "ще направим опит да кацнем".
около месец му трябваше да престане, с треперещи ръце,  да пали цигара при всяко споменаване на самолет и летене.
Simple Smile но пък колегите не го оставяха да мълчи и натиска страха в себе си. Simple Smile

# 722
Точно Делонги Дедика гледам! Мъничка, красива и функционална. Бариста си имам в къщи, със куп сертификати и семинари в областта Blush Отделно ще се купува цедка и мелачка. Благодаря за отзивите Kissing Heart

# 723
Да, много мъничка,и стилен дизайн.Май може и да се настройва дължината на кафетата.За заплеси като е мен е идеално,че си спира сама, когато е готово.И аз преди време гледах мелачките,но изобщо не мога да се ориентирам.Според мен добра комбинация си измислила,Сиси.

# 724
Е, щом си имаш бариста у вас ще е грехота автомат. С Дедиката ще свърши чудеса. 😊 Имам спомен, че минали години Делонги все са пускали промоции на Черния петък, та изчакай. Може да уцелиш кьоравото.
Тези дни за гримове говорихте. По едно време се бях вманиачила да се гримирам и се затрупах с всякакви продукти. Лека полека ми мина манията и останах с лек грим - фон дьо тен, руж, спирала, ако съм на кеф очна линия и червило. Покрай дребния съм се зарязала малко, но след време пак ще започна да слагам. По - важна сега ми е грижата за кожата и косата. Задължително двуразово миене на лицето, хидратация и слънцезащита. Ще ми се да вкарам и още стъпки, но по - нататък. Косата ми е нещото, което най - много харесвам като външност у себе си, та гледам да я поддържам добре. Преди само с шампоан си изглеждаше чудесно, но отминаха тези времена. Мъка ми е колко опада.. Дано се възстанови. Заредила съм се с професионална грижа, пък да видим.

# 725
Погледнах я тази Дедика, ами тя много сладка Simple Smile
Ние последно септември ремонтирахме, но бяхме сложили горна граница, над която бяхме решили, че ще вземаме друга по-добре. Тази дедика щеше да спечели съревнованието определено Simple Smile

# 726
Днес оплаках ли се, че пак ме боли глава? Head Band Вече няколко дни подред, почти без прекъсване. ПиснА ми. Кръвното ми е леко по-високо от обичайното. Почерпих се с един лекадол, като че ли е малко по-добре сега. Стоях един час на терасата и нищоправех, но бумагите чакат.

МУ вчера си наготви цял казан шкембе, не мога да го изкуша с нищо друго за ядене. Аз трябва да си измисля нещо за вечеря, може едни яйца да пръжна с чушки.

Честити да са всички празнуващи днес!

# 727
Скай, всичко е добре, когато свършва добре. Винаги ги има тези рискове. Разминало се е- удари няколко коктейла, или нещо по- силно и се радвай на живота!!!
Добри, стискам силно!

Ах, как по темата се включвам и аз- искам да сменяме нашата кафе машина. Няма и година, Филипс някакъв е, нов модел, всичко точно , ноооооооооо- ужасно е шумна и ме дразни. Аз поне два часа след събуждане обичам да ми е сравнително тихо, не да ми се бучи, трака с чинии, тенджУри и подобни (pатова, например, съм забранила да се вадят съдовете от миялната на зарана, преди да съм изпила второто кафе). Иначе скандалът е гарантиран! Както и да е- давайте акъл за кафемашина, че не ми се ходи в отделните теми. Да мели кафе, цък копчето и да пуска хубава, вкусна и ароматна животоспасяваща течност, по възможност да прави и капучино, макиато- всичките онези модерни дрън- дрън напитки, та и тиЙнката да е щастлива. Grinning

Досега шетах аз. Втори ден поред това. Направо не мож се позная. Поне всичко планирано е отметнато. Този уикенд отново ще сме на път и просто трябва да се отметнат сумай ти неща, които се насъбират вследствие съботно- неделните отсъствия. По принцип гледам през седмицата да съм отметнала ОИ- то, за да не губим време в глупости уикенда, но пак остават неща, които пост- фактум трябва да се свършат.

Пуснала съм моето извънземно да ми прави зеленчуков бульон. Старая се винаги да имам- много различен вкус придава на манджите, когато се слага вместо вода. Всъщност, реших днес да правя ризото с тиквички и сушени домати и установих, че нямам бульон. Та- първо бульона, после и вечерята.

Честито на празнуващите!

ПП. Имах още неща да ви пиша, ама изхвърчата от кратуната. Като се сетя- ще ви ги споделя. Sunglasses

# 728
Днес направо изорах тръстиката.

По темата с кафемашините. Аз не харесвам кафе от кафеавтомат. От три различни съм пила, тцъ не е моето. За шума и рънкането, докато реши да ти пусне кафето.... Сега съм Делонги Дедика, преди това пак Делонги беше, доволна съм, но нямам претенцията да разбирам от кафе. Дедиката загрява бързо и спира сама, кафето ми е вкусно. Туй то.

# 729
  • Пловдив
Тили, а какво се случва със зеленчуците след като пуснат бульон? Никога не съм правила...
Интересно ми стана и друго Simple Smile ако не си вкъщи, кога би свършила всичките тез задачки дет изброи като отметнати? Smiley Ако го сметнеш за нахално, не ми отговаряй...
п.п.Искам и аз така да мога да разполагам с деня си...

Аз имам машина с капсули. Пия само аз и то м месеца 4 пъти сигур, щото уикендите сме все нейде...през седмицата пия на работа.
Изтекоха ми очите и на мен днес, Сиросче...аман!

# 730
Мисте, самите зеленчуци обикновено ги хвърлям. Понякога морков, целина, чушка- добавям към супата, която съм си сипала и ям в момента, например. То за бульон слагам морков, целина, чушки, джинджифил, куркума, лук, пипер, бахар, магданоз, лимон (ако имам под ръка някой "на път" вече). Но като цяло, като спадне налягането, прецеждам през гевгир, после през цедка и разливам по буркани. Зеленчуците и подправките, които дотогава вече са във форма на каша- хвърлям.

За задачките- ако не съм вкъщи, най- вероятно това значи, че съм на работа. Преди, още като бяхме само с едно дете, правихме всичко това уикендите. Единият- с детето навън, за да не пречат на другия, а като се приберат и детето заспи- двамата довършвахме каквото беше останало. Единият ден си заминаваше. После, малко преди да забременея със сина, и на двамата ни беше писнало яко и ММ предложи да наемем жена, която да ни помага в отмятането на повечето задачи. Имахме късмета на попаднем на супер светен ЧОВЕК, който е като част от семейството и все още ми помага в Бг- да почисти в нас преди да се приберем, да пусне парното (в студените сезони, че да не умрем от студ), да зареди хладилника- такива неща.
Ох, казано накратко- щяхме да плащаме друг да го прави.

# 731
След двете петици по математиките днес Школото ме сюрпризира с нова петица по Човек и Природа. Дали не подпалих още в 4 да я прибирам, като по пътя разигравах различни варианти на наказанията... тръгваме и тя веднага почва...Мамо, видя ли днес петицата по ЧО? Не ми се карай, само една точка ме дели от шестица, и то защото не бях сигурна, че желязото се привлича от магнит...

# 732
  • София
Мале, наказания за петици? Мързи, що си го причиняваш това.

# 733
Е, няма да има ся наказания, прекрасно е решен тестът, само тъпото желязо я е объркало. А иначе наказанието се състои в намаляване на екранното време и увеличаване времето на учене и решаване, което в момента клони към нула у дома.

# 734
  • тук и там
Мързелче, не ми се сърди-ама не си права да палиш за такива неща..Едно време ни се караха за двойки и тройки, как за петица ще се караш на детето?!
Не съм се оправила още, натрових се от парацетамол и нурофен направо. Та с две думи-не ми е добре. Живвам малко след лекарствата и като им мине действието пак окапвам..

Общи условия

Активация на акаунт