Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през ноември

• 97 090
  • 2 812
  •   1
Отговори
# 1 650
Момичета, кое турско сирене е като българското? Киселото мляко го нацелвам, но имат едно твърдо и ужасно солено бяло сирене, което не ме кефи. Ако може само да не са конкретни марки, че така и не мога да запомня какво се продава из турските магазини тук.
Попи, принципно са два вида- beyaz и suzme .Винаги ги бъркам,кое беше прясно и кое зряло.Мисля,че по-скоро beyaz е зрялото.Ако има налични метални цилиндрични кутии,пробвай от тях,но да са повече от 80% масленост.И аз съм попадала на такова твърдо и солено,при мен беше във вакуумна опаковка,сложено после в картонена.

# 1 651
Сисун, Бебълс как е?

Не знам дали дефекта е ефект.. ще се опитам да я оправя, ако не- нова.. Наказана е в стаята на Килеша 🥴 да не я виждам, че ме фащат бясовете.
Кло, дано поне ти успееш да оправиш диванчето 👍

Ще си намацам и двата косъма.. та пoне кат мацам да е мацане 😡

# 1 652
Точно в цилиндрична алуминива опаковка взимам аз, но повече от 60% не съм намирала. Пише  Ciflik piknik peyniri на кутиите с такова сирене.

# 1 653
Дообре, гледам сега в един сайт. В повечето случаи beyaz е заедно с peynir. Joy Значи сигурно е това.

# 1 654
Беяз е твърдото зряло, сюзме е мекото, подобно на нашата "Дунавия". В цилиндрична метална опаковка съм взимала твърдо, вътре бяха няколко кръгли буци, но не помня марката. Висока масленост беше.

Това, че някой се е засегнал или огорчил от форумното общуване, не значи, че си няма грижи и проблеми. Има хора, които успяват да махнат с ръка и да не преживяват подобни, а и други случки, има и такива, които за съжаление не могат. И трупат нерви, огорчение и всякакви неприятни емоции върху реалните си проблеми.

Получих пратка, която очаквах на по-късен етап - малко съкровище.

Попи, пейнир е сирене.

# 1 655
13, не е много добре,вдигна 39 градуса,но поне е яла добре. Оставих я на баща й и отидох в парцалника (моята бакалия)!

# 1 656
Ходи ми се на изложба, но вместо това ще ходим на пазар (направо си е описание на съвременната епоха)  Sweat Smile
- Е, нищо, де. Все едно лрозореца е заскрежен 🙄
Ама оу, викам, прозореца е отворен, ве 🥴😡😡 😂😂
Е нали в изкуството трябва да има малко място за интерпретация от зрителя, аз това дето уж е отворен прозорец го виждам и като десен на сградата. Пък и както казва Боб Рос, няма грешки, само щастливи инциденти. Това със заскрежаването много пасва, все едно там дето дишат котетата се е размразило кръгче.
По диваните аз от време на време разливам кафе, че си държа чашата до мене, затова винаги  поръчвам такива със защитно покритие, после лесно се чистят и не държи петна, май е същото дето слагат на коли. Иначе кал може би ще се почисти лесно.

# 1 657
  • France
Абсолютно съм ЗА всякаква хигиена на общуване. И он, и оф лайн. Но особено във виртуала просто махам с ръка. Или игнорирам. Това му и хубавото, не е нужно да се ядосвам.

Тринки, виж в ютуб дали няма съвети. Разбирам те колко те е яд.
Сис, да се оправя бързо малката хубавица. Ох, толкова е тегаво с тези болести, когато почнат ДГ.

# 1 658
Попи,ще те учим на турски 🤪-peynir-сирене,Tereyağı-трудно прозносимо за мен,нещо като терейялл,масло(да,да,при теб е много евтино,но да си знаеш).Екстра върджин зехтина е syzma нещо си.И най-любимата ми дума-dundurma 😂,сладолед.

# 1 659
Ще ви я пусна за мъничко коледната фея преди да се разболее, пък дано тя успее да върне някоя обидена душа
Скрит текст:

😘🤗
[\spoiler]

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 17:51 от Sissy

# 1 660
Миналия ден като бях на проверка в новия магазин момичето ми даваше урок как се произнася марката Porçöz Joy Еми, не мога да си изкълча езика да го кажа. Стигнахме до извода, че хората, знаещи немски, се справят по-лесно.

Сис, чудна е Heart Eyes Да оздравява бързо!

Ох, все забравям да отбележа, че котките на 13 много ми харесват.

# 1 661
Аз му казвам порчоз,но като го прослушах,чоз-а звучи,като немското чао-чуз на български,ама не беш 😂
Милото Беболинче, бързо да се оправя!

# 1 662
Да оздравява Беболина и да се кичи с гирлянди!

Мда, турското масло е по-скъпо от това, което купувам. Но най-скъпото сирене (сигурно няма да изненадам никой) е по-евтино от Маджаров в българския магазин с едни има-няма 25-30% joy:

А турския мед хубав ли е? Свършва ми бурканът, който си домъкнах, но 15е за български май не ми се дават.

# 1 663
За чистия мед нямам наблюдения,но тук продават буркан с наредени красиво в него различни ядки,обляти с нещо.Това нещо,видимо е мед,но не е!Тукашните така са ми казвали.

# 1 664
Сисче, коледната фея е вълшебна направо. Хубавица! Да оздравява бързо.
Изпуснала съм всички драми и ритуални самоубийства. Мярнах само една особа, заради която преди година се преместих тук от другата тема. Ако и тя се премести и започне да троли тук, ще се гръмна.

Тринки, имам бизнес предложение за теб! Преди два месеца ми почина котката, първата ми домашна любимка, обичах я като дете. Беше спасена, някой изрод я изоставил на улицата с всичките й неща, а тя беше най-милото същество на света. Не мога да я прежаля.
Та, накратко - да ти пратя снимка, а ти да ми я нарисуваш. Плащам каквото кажеш, парите нямат значение.

Общи условия

Активация на акаунт