Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 63 867
  • 829
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за инфото, Солена луна.
Кожа с малини не понасям в комбинация, Вlood concept 0 го имах и в началото ме кефеше, но после започна да не ми понася и го махнах. Тусканската кожа е брутален, бях намерила пробичка и дотам Simple Smile
И аз се замислям, НеЙма - НеДЖма - НеЖма с ударение на А - имам афинитет към езиците. Когато изобщо разбрах за такъв бранд, свързах името с известната композиция на Джон Колтрейн "Нейма". Всъщност легендата е за красавицата Nejma, живяла в Средния изток, в която се влюбил везирът, и въпреки обикновения ѝ произход се оженил за нея. Имали 7 дъщери. Нищо повече не открих в мрежата за въпросната Nejma, все пак тук са важни парфюмите на марката. Би било досадно да е само маркетингов трик.
Парфюм за деня - Leen Al Wataniah, сладко, силничко и непретенциозно арабелче. Почивка от концептуалните Simple Smile

# 121
Имам си Италика и се пръскам с нея вчера само два пъти следобяд, отдолу имам Лира от сутринта. Всички хора, които влязоха в офиса казаха, че мирише много хубаво, аз казвам "да, на бадеми и сладкиши", а те казват "не, на запалена вкусна свещ". Много интересна асоциация.

# 122
  • by the sea
честито Денси, и аз днес се затъжих за Лира и я извадих от шкафа, къткам си я за по-студено по принцип.

sotd This is her!

# 123
Сигурно на Италика им е замирисало, и на мен ми напомня на коледна свещ надали някой е усетил Лира, освен в прегръдка Simple Smile
Аз днес съм е едно олди - en passant
За пореден път се убеждавам, че реалистични цветни аромати не са за мен,макар люлякът да е наистина фототеалситичен, което би трябвало да е рядкост? И наистина да има някакво усещане за движение сякаш, не ми е достатъчно интересен, за да го нося като парфюм

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 11:42 от Солена Луна

# 124
На Италика да, Лирата не се усеща от околните дори с моите 7-8 пръсвания.
En Passant е вечна моя пролетна любов. Обожавам го.
Калин ми го препоръча, като правен за мен преди много години и вярно.

# 125
En Passant е много красив пролетен парфюм Simple Smile
Ароматът е ранно лято в бутилка Simple Smile

Днес съм с Carnal Flower, искам да имам Hiram Green / Moon Bloom - също прелест с тубероза

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 12:55 от Al Georgieva

# 126
Да, представям си, че и двете му се радвате Simple Smile
Днес се разделих с Трусарди Пасиджиата, туберозата не ме подразни този път, дори беше перфектна в комбинация с латето, но пушенето минава към изгоряло кафе на моята кожа и много ме дразни, макар да не се усеща в шлейфа.... Продължавам търсенето на перфектния кафе-шоколад. Чакам отливка на Долче Пасионе в подготовка за черен петък Simple Smile

# 127
Благодаря за инфото, Солена луна.
Кожа с малини не понасям в комбинация, Вlood concept 0 го имах и в началото ме кефеше, но после започна да не ми понася и го махнах. Тусканската кожа е брутален, бях намерила пробичка и дотам Simple Smile
И аз се замислям, НеЙма - НеДЖма - НеЖма с ударение на А - имам афинитет към езиците. Когато изобщо разбрах за такъв бранд, свързах името с известната композиция на Джон Колтрейн "Нейма". Всъщност легендата е за красавицата Nejma, живяла в Средния изток, в която се влюбил везирът, и въпреки обикновения ѝ произход се оженил за нея. Имали 7 дъщери. Нищо повече не открих в мрежата за въпросната Nejma, все пак тук са важни парфюмите на марката. Би било досадно да е само маркетингов трик.
Парфюм за деня - Leen Al Wataniah, сладко, силничко и непретенциозно арабелче. Почивка от концептуалните Simple Smile

نجمة Неджма означава "звезда" на арабски. Simple Smile Наистина не се пише с Й, друга е буквата.
Името е част от магията на аромата, и има значение. Simple Smile

Денси, честита Италика! С радост да си го носиш.
Към мен пътува малка бутилка Bouquet Ideale. Наближава рождения ми ден, и се глезя с юнашка сила.

Аромат за деня: Тествам Ashore на Amouage. Първи впечатления - умопомрачително красив жасмин.

# 128
Благодаря, и на теб честито!
О да,  Ashore на Amouage е великолепен!

# 129
  • Габрово

Бихте ли ми препоръчали парфюм с подобен аромат на някогашния дезодорант розова Рексона?

# 130
  • Истанбул

Бихте ли ми препоръчали парфюм с подобен аромат на някогашния дезодорант розова Рексона?
Noa на Кашарел ми напомня на Рексона.Hands Plus1

# 131
  • София
Дени, благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus
Не съм от гурме феновете. Всички тези "вкусни" парфюми обикновено ме душат, въпреки че си падам по сладкото. Сега като се замисля във времето не съм имала много имане даване с шоколадови, какаови или кафени творения. Единственият ми стабилно шоколадов парфюм беше Dark Extacy La Perla (vmarinska май го спомена). Е, дойде ми много. Почти не го носех, само си го душех от бутилката. Smile В момента се разписвам единствено с Black Tulip Shay & Blue London (и този беше споменат Blush) . Тук на моята кожа стабилно изпъква белия шоколад. Purple Heart

# 132
Здравейте и от мен! Да се похваля с една отливка от Coco Noir. Не мога да разбера дали го харесвам истински тоя парфюм. Не съм Шанел момиче и това е единственият Шанел, който ме е впечатлявал. И все пак реших да се сдобия с отливка, ако се разберем с него, ще го търся да го купувам.

Има нещо много специално в Coco Noir, което сякаш не съм усещала другаде.

# 133
Познавам пет парфюма Шанел и според мен Coco Noir е...най-малко Шанел от тях, може би затова ти харесва. Имам предвид, че е доста по-модерен от останалите, които съм носила.

# 134
Познавам пет парфюма Шанел и според мен Coco Noir е...най-малко Шанел от тях, може би затова ти харесва. Имам предвид, че е доста по-модерен от останалите, които съм носила.

Добре го каза. Може би наистина е най-малко Шанел и затова ми допада. Не успявам да харесам останалите Шанели, особено 5. Може би е твърде алдехиден и не мога да го приема. Една от близките ми приятелки е много Шанел момиче и на нея сякаш 5 много й отива. Но единственото за момента, което ме е грабвало, е Noir. Chance също не са моето нещо. Да видим дали ще се спогодим. До сега не бях взимала отливка, адски благодарна съм, че я получих.

Общи условия

Активация на акаунт