Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 63 859
  • 829
  •   1
Отговори
# 105
О, благодаря ти, но съм сигурна, че няма да се наложи. Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus Кътам си Шалимарчетата, а и други Герлени, като катерица жълъдите. Не всички ми харесват, но не се разделям с тях. А и цената на О-то беше много ниска.

# 106
  • Бургас
Някой ако го познава ще разкаже ли за https://www.fragrantica.com/perfume/Hedonik/Divine-Perversion-69398.html Не ми излиза от ума

# 107
  • Sofia
Не се подлъгвай по заглавието , горчив и мъжки парфюм е в същината си. В Елинор  на Черни връх може да се пробва.

# 108
  • София
Bright Crystal, доста е труден за описване Hedonik Divine Perversion, както и всичко на Francesca Bianchi по принцип. Не бих го нарекла мъжки, горчивина има, да, но има и много силна сиропена, гъста сладост в него, на амброва основа, малините се усещат малко като в детски сироп за кашлица, та хем е сладък, хем леко лекарствен и горчив. Kaрамелът, даден в пирамидата, е по-скоро тип бонбони "Лакта" от едно време, не е като в други парфюми. Също долавям един много специфичен акорд, който ми напомня на миризмата на пластмасова кукла с гумена глава - пластмаса+гума+пудра+абстрактна козметична сладост. Аз лично не мога да го нося и не го препоръчвам за сляпа покупка, както и нищо на Франческа всъщност. Според мен има особен и неподражаем стил и в общи линии може да бъде сравнявана само със себе си, т.е. трудно е човек да се ориентира доколко ще му пасне почеркът ѝ, преди да пробва нещо нейно, защото е трудно да се направят паралели с други парфюми/марки. Суровините, които ползва, са много специфични и разпознаваеми, когато човек е пробвал няколко нейни неща.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 00:10 от Klodilia

# 109
  • Бургас
Благодаря, дами.Flowers Hibiscus

# 110
Съжалявам за офтопика,но съм в чуденка голяма. Как мога да разбера (с изключение на очевидния,но бавен начин) коя тема дотук на какво е посветена? Търся конкретна категория парфюми и ми се ще да се заровя в дълбочина:) благодаря предварително!
ами търсете по категории, напишете ключови думи, които Ви интересуват

# 111
Съжалявам за офтопика,но съм в чуденка голяма. Как мога да разбера (с изключение на очевидния,но бавен начин) коя тема дотук на какво е посветена? Търся конкретна категория парфюми и ми се ще да се заровя в дълбочина:) благодаря предварително!
ами търсете по категории, напишете ключови думи, които Ви интересуват
Това е ясно, пробвах го,но е прекалено трудоемко, предвид допирателните с кулинарните теми Grinning. Все пак се оправих, благодаря на отзовалите се! Simple Smile

# 112
И аз не успявам да намеря каквото ме интересува, затова си питам.

Някой има ли този Диптик?
https://www.fragrantica.de/Parfum/Diptyque/Fleur-de-Peau-Eau-de- … 20und%20Amberwood

Много ми харесва, но в началото ми избива силна животинска нотка и се разколебах. Няма кого да питам в момента, тази нотка усеща ли се надалече, или само аз си я въобразявам?

# 113
За който питаше за Нейма - в мейкъп е налична 6-цата.
https://www.nejmaparfums.com/our-story - историята на 7-те парфюма.
Интересни са ми парфюми с идея, с концепция, вдъхновени от легенда, поема, епос, не просто оригинално замислени.
В Нейма 6 ми е притеснителна комбинацията плодове + бял муск - да не избива в кошмара за обонянието ми олфактивен юмрук ала Ерба Пура, затова и не съм изкушена въпреки приемливата цена.
Моля се тази парфюмна мания да мине по-скоро, защото в затворено пространство не се трае, вече и седмокласниците се уливат...

# 114
И аз се чудя на 6тата Нежма много, другите са ми твърде унисекс.на 7мата ми харесва началото ала пиня колада, но бързо минава в какаo уд кокос, малко като Овертюр.
Онзи ден  забравих в колата едни малини, на сутринта като отворих ухаеше на хедоник, до толкова, че проверих дане би шишето ми да е попаднало при децата и разлято - плътни презрели сладки малини, мааалко кожа и малко червило

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 08:55 от Солена Луна

# 115
НеЙма, Солена луна, чете се Нейма на името на девойката от легендата Simple Smile а както описвате Хедоник, излиза, че е аналог на Blood concept 0 и на популярната Тосканска кожа.

# 116
  • София
Rinxie, Blood Concept 0 не ми е познат, но Tuscan Leather TF познавам (включително някои негови аналози) и не бих казала, че си прилича с Divine Perversion - нито като цялостна композиция, нито като настроение/вайб. Simple Smile Дори малините, които са им обща нота, се усещат по различен начин. Simple Smile "Кожата" също.
Парфюм за деня: чудя се още, може би Bottega Veneta Illusione, трябва ми нещо леко, мило и ненатрапливо, в такива моменти често посягам към него.

# 117
Току-що си взех душ и разбира се, се зачудих с какъв парфюм да бъда днес. Помислих си, че нищо не ме вдъхновява, но не сетих за една мостричка на Ombre leather и се сетих колко бях впечатлена от него. Сега ухая божествено. Не се вписвам никак за него - кърпа на глава, пижама и хоум офис, но пък кожата ми прави невероятна химия с него. Мисля, че има различни разновидности, а от мострата не мога да различа. Със сигурност ще се купува пълноразмерен. Като цяло винаги ме е било страх от кожи и съм ги избягвала, но пък може би това е сред нещата, които ми отиват най-много. Странна работа. Днес чакам Creme de cuir, където също имало кожи и нямам търпение да го пробвам.

# 118
НеЙма, Солена луна, чете се Нейма на името на девойката от легендата Simple Smile а както описвате Хедоник, излиза, че е аналог на Blood concept 0 и на популярната Тоск4анска кожа.
май се чете Неджма, близкоизточна е момата:) (j само в славянските езици може да се прочете като й, а тук май няма нищо славянско)

# 119
Ринкси, няма нищо общо с тусканската кожа. Първо Хедоник се състои основно от малини, на които кожата придава плърност, еквивалента на мъхчето на малината. Освен това е много сладък и задушлив почти, представи си, че си пъхаш носа в касетка с презрели, почти ферментирали малини, добави и захар (задушлива като в затворена захарница) и ЧЕРВИЛО, точно това е Хедоник.
Неджма го нарекох, защото иде реч арабски двойки, а там не знам да има Й, но разбира се приемам корекции.

Общи условия

Активация на акаунт