Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 63 851
  • 829
  •   1
Отговори
# 90
  • София
MarianaPEmsi696 - Преди време го купих от реален магазин в мол Сердика/София/. Наскоро го видях мисля в The Mall на Цариградско Шосе/София/, но може и да е свършил. Дано го заредят пак.

Забравих да спомена едно интересно откритие от вчера. Специално си пръснах са освежаване на спомените: Philipp  Plein Parfums No Limit$ / https://www.fragrantica.com/perfume/Philipp-Plein-Parfums/No-Limit-59624.html
Бях го тествал, когато излезе и помня, че страшно ми хареса, едно от отличните дизайнерски предложения и си викам вчера - я на кожа да си го припомня. Пръсвам и шок - оказа, че е абсолютно идентичен с тази арабела:
Ard Al Zaafaran Oud 24 Hours Majestic Gold / https://www.fragrantica.com/perfume/Ard-Al-Zaafaran/Oud-24-Hours … c-Gold-70575.html
И двата са 2020 издания. Казвам го за тези, които имат някой от двата - помня, че го бях похвалил арабския, а няма да се учудя мъжете четящи темата ни, да имат No Limit$, тъй като той набра хубави отзиви в нета. Не е за насляпо, като същевремнно съм изумен със сравненията на No Limit$ с Gucci Guilty Absolute Gucci for men или пък Chopard Black Incense Malaki.  Показали са също връзка с Trussardi Behind The Curtain Piazza Alla Scala - тук донякъде може да се съглася, че евентуално има някакви далечни препратки, но пак No Limit$ е различен. Истински близък до него се оказа Ard Al Zaafaran Oud 24 Hours Majestic Gold, който пък за жалост вече е трудно откриваем.
Ако някой е в търсене на смел, по-мрачен и кожен, различен, супер мощен и траен, наситен, плътен Ориент в ниш посока - погледнете го Plein Parfums No Limit$.  Страхотно качество, а онлайн е на хубава цена.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 14:48 от Deetron

# 91
Клодилия, благодаря за коментара, не го търся за дюп на лира, там съм харесала друг Simple Smile но ми изглежда като много интересно комбо Simple Smile

# 92
  • София
За интересен - със сигурност, отличителен и запомнящ се парфюм е. Simple Smile

# 93
macadamia, Nejma 7 е прекрасна комбинация от сладки цитруси, кокос, какао от шушулка и дървесни нотки. Всички съставки са добре миксирани и се усеща ту едната, ту другата, но никоя не взема превес. Може би не е за теб, защото ароматът стои близо до кожата, а ти избягваш такива. Ако трябва да ти дам ориентир за аромат, с който мога да го сравня, то това е Naxos - същата звънливост и вайб има и в този. Последното изречение да не се разбира, че си приличат и са взаимозаменяеми. Simple Smile
И аз го усещам така. Хубав парфюм, без да вади зъби и да има шлейф. Но е траен.

# 94
Много ви благодаря момичета - чудесни сте и изчерпателни както винаги Flowers Rose
За цената си /мисля тестера беше 129 ?/ нямаше да е голям риск на сляпо - вече ще го следя Simple Smile

# 95
Съжалявам за офтопика,но съм в чуденка голяма. Как мога да разбера (с изключение на очевидния,но бавен начин) коя тема дотук на какво е посветена? Търся конкретна категория парфюми и ми се ще да се заровя в дълбочина:) благодаря предварително!

# 96
Няма как.

# 97
  • София
И да допълня, че не всяка тема е посветена на парфюмна група + в темите обикновено само част от началните постове са отговор по зададената тема, после дискусиите винаги са free style. Grinning Търсачката е доста зле и понякога не мога да намеря мнения, които знам с какви параметри да търся. Та е малко безнадеждно положението за такъв тип "търсене", което не е за конкретен парфюм, а за цели категории.

# 98
Днес за първи път ми се случи да получа комплимент за парфюма ми от трима различни човека. Като последният беше преди 5 минути на пазара, а съм се парфюмирала в 7 сутринта и не съм подновявала, аз вече не го усещам, но явно си излъчва все още. Определено ми стана приятно.

# 99
Много благодаря за мненията. penchojd, не съм в България. Попаднах на друг колекционер, който търси да се отърве, така да се каже 😄 за много ниски цени, но не ми е наблизо, за да пробвам преди покупка. От старите имам La Chasse aux Papillons и Bois Farine (към втория не посягам редовно, не ми е любим), както и мостри на Drole de Rose, Piment Brulant, Dzing! (отвратителен), Mure et Musc. Продавачът ми предлага Drole de Rose, Verte Violette, Premier Figuier, Seville a l'Aube, Eau d'Ambre, Mure et Musc, The Pour un Ete, Nuit de Tubereuse. Чудя се много кои си заслужават. На друго място също ми препоръчаха Seville a l'Aube и май ще е един от купените, звучи много вкусно. Прекрасно звучи и Jour de Fete, но за съжаление го няма. Verte Violette също ми е на сърце, някой има ли впечатления?

# 100
  • Бургас
Днес за първи път ми се случи да получа комплимент за парфюма ми от трима различни човека. Като последният беше преди 5 минути на пазара, а съм се парфюмирала в 7 сутринта и не съм подновявала, аз вече не го усещам, но явно си излъчва все още. Определено ми стана приятно.
И кой е парфюма.

# 101
Не е известен или дизайнерски, бях го харесала от една колежка и благодарение на другата тема успях и да го намеря. Afnan supremacy purple.

# 102
  • Germany
Flâneuse, чудесна възможност ви се отваря. На Ваше място бих се възползвала.
Drole de Rose - червилена роза, доста пудрена, и някак тъжна. Аз обичам рози, но този е от малкото, които никак не ми допадат. Сякаш е смесена с нещо пепеливо и сиво.
Verte Violette - разкошна млада, зелена и звънлива виолетка. Много чист, зелен, мускусен и искрящ. Голяма рядкост беше още на времето, а сега е голям късмет, ако се открие изобщо някъде. С голяма колекционерска стойност е, и винаги може да се продаде, ако не ви допадне. Аз лично го оббожавам.
Premier Figuier - хубава, зелена смокиня с цитруси. Може да си я спестите, ако имате Фико ди Амалфи, Филосикос, или Нинфео Мио. От това семейство е.
Seville a l'Aube - портокалов цвят на стероиди. Много белоцветен, много меден, много плътен, много ретро. За мен непоносим, но съм от хората, които не понасят бели цветя в парфюм.
Eau d'Ambre - плътен, горещ амбров парфюм, но доста старомоден вече. На мен лично ми идва твърде мръсен и прашен, мирише ми на застояла къща, на плюшени завеси и дървени мебели. Бих го пропуснала.
Mure et Musc - интересен е, зеленина, мускус и много стипчиви плодови нотки и нежна цветна аура. Много носим. Поне навремето.
The Pour un Ete - цитрусов, воднист, безличен. Много абстрактен, тих, дзен. И него бих пропуснала.
Nuit de Tubereuse - пикантна, подправкова тъмна тубероза. Трудна дори за някои фенове на туберозата, а за мен е парфюмен кошмар. Но ако харесвате бели цветя и мощни подправки, бива. Карамфиловите звездички или коренчета се усещат много. Много е специфичен.
Дано съм била полезна.
Парфюм за деня за пореден път Broken Heart

# 103
Lemon Verbena, и аз имам голям сантимент към марката, също я свързвам с едни от първите нишови парфюми, до които съм се докоснала. Simple Smile Отделно от този сантимент, сред по-старите им парфюми наистина има невероятни композиции. В последните години ги изпуснах от поглед, от по-новите им неща, които съм пробвала, нямаше нещо, което силно да ме впечатли. Bois Farinе все още го има в сайта на марката, проверих. Но не съм го пробвала от нова бутилка и не знам дали е реформулиран. За мен мирише на мокър цимент (обожавам) и на сурово кашу.
Иначе на изпечен хляб с подправки мирише Jeux de Peau Serge Lutens, aко не си го пробвала, може да потърсиш пробичка. Писах май вече, че в Panettone Milano Fragranze хлебната нота е много сходна с тази в Jeux, но е по-въздушна, не е толкова подправкова, и е надграден като сладък парфюм (без да е лепкав) с много хубави портокали, потопени в ром, като цитрусите се усещат много дълго време. Създава много празнично настроение и мисля стабилно да го нося в идните месеци.

Клодилия, след един твой коментар наскоро изрових земята и намерих в някакъв сайт, не от тези на първа страница, О де Шалимар, който описа като близък до Шалимар Колон. Потвърдиха поръчката и го чакам с нетърпение. Благодаря и за тези идеи, ще пробвам.

# 104
  • София
О, сега и аз се вълнувам. Grinning Flowers Hibiscus Eau de Shalimar e по-цитрусов от Cologne и с по-малко сладост. Ако не се харесате, мога да поема "вината" и бутилката. Blush При мен Cologne отключи интерес към линията като цяло, но си признавам, че мога да нося "по-светлите" и меки представители на този етап, класическото EDP ми е трудно например, Souffle линията пък (това, което съм успяла да пробвам от нея) за мен е встрани от класическото ДНК и нямам нищо от нея. Дано още известно време пускат лимитки като Planifolia и Тonka, за феновете е страхотно вълнение и емоция. Simple Smile Мечтая за лимитка с усилен ирис. Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт