Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 65 160
  • 829
  •   1
Отговори
# 135
Петицата и мен не ме впечатли много (EDT версията). Обожавам Coco EDP. Allure EDP също е чудесен за мен. Sensuelle още не съм го опознала достатъчно, за да мога категорично да се изкажа.

# 136
Има ли мигреници в темата? Не, че искам да намесвам здравословни проблеми, просто усещам миризмите в пъти по-силно и детайлно, когато съм с пристъп. Понякога не мога да нося дори собствените си парфюми, защото са много силни за мен в този момент. Днес е такъв ден и съм с Crystal Noir. Чувствам се като обгърната в нежен копринен воал. Една страшна мекота. Не съм добра в обясненията. Макар да се разочаровах от преформулирането, днес ми е много любим. Едно есенно, топло и меко ми е.

# 137
Аз много харесвам Coco Noir, има една кристална прозрачност и въздушност в него, нещо, което ме привлича, по принцип, в парфюмите. Такова усещане ми носи и Baccarat Rouge, но той е много по-сладък, докато Coco Noir е прохладен като планински въздух в сравнение Simple Smile Аз съм си фен по принцип на Chanel, само линията Chance не ми е много на сърце.

Иначе, аз малко го ударих през просото с парфюми напоследък. Взех си едни стари любимци, които съм свършила преди време и ми залипсваха, та се обзаведох отново с Rumeur Lanvin и един Bond no 9 Wеst Side. Доволна съм.

Чакам и един Roja Dove Recklesss edp. Него само съм го тествала на блотер преди време, та не си спомням много, много какво беше, но помня, че ми хареса, де. Някой да е запознат отблизо с него?

Та така, уж нямах нищо специално за купуване...

A, пробвах новия Versace Dylan Purple, ами хареса ми на първо четене, плодово/амбров, усеща се круша, има лека сладост, но е мек и приятен, не реже синусите. Наистина извиква в съзнанието лилавия цвят. Мисля за вечерни излизания е много подходящ. Не е разбиващ стереотипи, но по- ми харесва от новата Prada Paradoxe.

# 138
Sherilyn, много добре те разбирам.
Днес и аз бях със зверско главоболие (не е мигрена, по-скоро високо кръвно) и много бързо измих сладкото арабелче. Замених го с Аериа, и не знам внуших ли си или наистина ми е повлиял, но се почувствах по-добре.
Имам такива дни и не понасям парфюми, ако излизам, нося нещо леко и несладко.

# 139
Днес бях в Лили и не съм обръщала внимание, че имат някакви парфюми. Не са кой знае какво, но понеже свекърва ми има рд и реших просто да погледна какво имат, така и така бях влязла. Тааа попадам на Quatre. Парфюм, който никога не е бил по моят вкус, в нито една от версиите си. Пръснах си китката за да видя как ще се развие през деня. Тотално не е моето нещо, но не ми се струва дразнещ. Беше оригиналната версия, доколкото видях, преди консултантката да ми го дръпне от ръцете, защото нямали наличност. Сега още го долавям леко, интересен аромат е, който не знам дали би бил същия, ако нямах пристъп днес. И все пак за свеки ми се искаше нещо с повече сладост.

# 140
Моята кафе/шоколадова колекция включва Muse, Innocent и круизния Angel, Cuir de nuit на Ив Роше, Desirable (капучино и пралини) и MurMur на Фаберлик (бял шоколад и карамел), The only one на Долче и Габана, Shaghaf Oud Swiss Arabian и може би още някои, за които не се сещам в момента, че имат такива нотки.
Всъщност и кафето, и шоколада са ми от най-любимите неща и естествено ме привличат подобни аромати. Relaxed

# 141
Има ли мигреници в темата? Не, че искам да намесвам здравословни проблеми, просто усещам миризмите в пъти по-силно и детайлно, когато съм с пристъп. Понякога не мога да нося дори собствените си парфюми, защото са много силни за мен в този момент.
В събота получих пристъп от някаква светло лилава аква алегория, която пробвах в Дъглас. Върху нея бях пръснала и Инсоленс . Опитах се да измия, но не стана, болката се появи зад дясното око, стегна отвсякъде, гаденето се появи. Изостреното обоняние може да е и голямо проклятие. Любимият ми шокo парфюм, който не видях да се споменава дотук е Nishane Pasion Choco https://www.fragrantica.com/perfume/Nishane/Pasion-Choco-30570.html

# 142
Не мога да не се включа за любимия ми Коко Ноар и особено в петък. Брилянтен, малко студен, дистанциращ в базата, типичен Шанел, с шанелските пачули, а специално този има мушкато, доста добре направено. Шанел 5 нося в големите жеги през лятото, 30 градуса, прекрасен е. Приятелката ми толкова мн го хареса, че искаше да го купува, разубеждавах я. Шанел 5 трябва да се знае кога и как се носи, има „протокол“ за носенето му. 
Dewi D, изненада ме с мнението си, аз съм по същия начин с Шанелите.
Аз много харесвам Coco Noir, има една кристална прозрачност и въздушност в него, нещо, което ме привлича, по принцип, в парфюмите. Такова усещане ми носи и Baccarat Rouge, но той е много по-сладък, докато Coco Noir е прохладен като планински въздух в сравнение Simple Smile Аз съм си фен по принцип на Chanel, само линията Chance не ми е много на сърце.

# 143
Днес бях в Лили и не съм обръщала внимание, че имат някакви парфюми. Не са кой знае какво, но понеже свекърва ми има рд и реших просто да погледна какво имат, така и така бях влязла. Тааа попадам на Quatre. Парфюм, който никога не е бил по моят вкус, в нито една от версиите си. Пръснах си китката за да видя как ще се развие през деня. Тотално не е моето нещо, но не ми се струва дразнещ. Беше оригиналната версия, доколкото видях, преди консултантката да ми го дръпне от ръцете, защото нямали наличност. Сега още го долавям леко, интересен аромат е, който не знам дали би бил същия, ако нямах пристъп днес. И все пак за свеки ми се искаше нещо с повече сладост.
Щом е за свекървата...аз също съм свекърва,а Куатре е любимият ми парфюм.Сигурна съм,че ще и хареса.

# 144
Chanel No5 EdP наистина е разкош в жега. Нося го само през лятото. Ванилията е вълшебна. ❤

# 145
Чакам и един Roja Dove Recklesss edp. Него само съм го тествала на блотер преди време, та не си спомням много, много какво беше, но помня, че ми хареса, де. Някой да е запознат отблизо с него?
Та така, уж нямах нищо специално за купуване...
Еее, супер специален си купила, браво честито!
Днес бяхме с приятел парфюман в Campomarzio70, пробваме лудо, сравняваме, говорим си, смеем се, най- любимото ми изкарване. Има нов за нас парфюм на Roja Dove Oceania пробвам, снимам. В един момент нещо червено привлича погледа ми на горен рафт. Протягам се пръскам, наслаждавам се на мекото като масло пръскало, помирисвам и о чудо, невероятен парфюм. Бижу с рози, муск, мъх и непроизносимо име. Докато гледам точно в какво се влюбих току що виждам етикета с цената. О чудо! Върнах го като опарена моментално. Погледнах пак, да такава е….1900 и нещо лв. Несподелена ще е тази изненадващо пламнала, есенна нова любов с Nüwa Roja Dove.
https://www.fragrantica.com/perfume/Roja-Dove/Nuewa-23009.html

# 146

Place Vendome е с повече сладост и много красива бутилка. Идеална алтернатива в същия ценови клас, според мен.
https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Place-Vendome-18590.html

Този уикенд ще разнасям сериозно проби, и се чудя какво ми се носи днес.
Снощи пробвах Noora Swis Arabian perfume oil - благ, флорално-дървесен ориенталец с много мед, портокалови корички, щипка шафран и бленд от жълти цветя. Илангът тук не ми пречи, о, чудо. Сластна, но спокойна композиция. Шехерезада, отпочиваща блажено след нажежени нощи.

Май ще се напръскам с Bracken и ще изляза на въздух. Рязко се захлади, а пирамидата ми се струва идеална за това време. Бутилката е много красива.

# 147
За горски ягоди се сетих като видях последната снимка.

Вчера получих неочакван комплимент от дама, която не харесва тубероза в парфюми. Но бяха минали 13-14 часа от парфюмирането ми.

Честити нови парфюми!

# 148
И аз имам Noora, прибран някъде за есента, но неизваден навреме, благодаря, че ме подсети, Дез. В него усещам ясно меда, много е приятен и слънчев, богат есенен аромат. Flowers Fallen LeafNature Sun With Face

# 149
Благодаря ти, Dez, ще го проверя със сигурност.

След вчерашния Coco Noir, явно не ми стигна, влязох и поръчах няколко мострички на Montale. Доста ги харесвам, в момента имам само Dark Purple, който е много пристрастяващ за мен. Не съм пробвала отдавна аромати от Марката, поръчах май всички налични бебенца от старкоп.

Общи условия

Активация на акаунт