Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 65 272
  • 829
  •   1
Отговори
# 420
My Burberry и My burberry black. /нещо цитатът не ми се получи, отговор на Николета трябваше да е/.

А вие имали ли сте фалове с покупка на парфюм след като сте го тествали предварително. Аз с един Дарк пърпъл на Монтал, уж ми хареса пробата и купих парфюма, като ме тресна една мазна, тежка миризма..... направо ми се пригади.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 16:44 от Ая

# 421
Верми, много ме разсмя с Мон Герлен и туршията. 😁 казвам го, защото вчера слагахме с мама и всичко миришеше на оцет, а аз Мон го свързвам със сладост.

Сигурно това е парфюмът, с който съм получавала най-много комплименти, плюс Santal Royal и Molecule01. Последният не знам дали е популярен, май не и затова винаги ми е било приятно да го нося.

Знам, че Мон Герлен е масов, но сякаш за мен остава специален и на моята кожа седи красиво.

Парфюми, които прескачам с 200 са Жадор, La vie est belle, Si, защото за мен са равносилни на Инвиктуса, качваш се в метрото и всеки мирише на едно и също! Ааа и разбира се, Блек опиум и обувката на Каролина Ерера.

# 422
Колко сме различни аз пък хареса всички от последния пост без Жадор.

# 423
На Жадор нито една версия не харесвам, прекалено са ми "постни", свързвам аромата с възрастна леля. Дано не засегна някой. Обувката на Ерера преди ми допадаше, но вече и нея не харесвам.
Най-много комплименти съм получавала за Afnan Supremacy purple, Elie Saab Girl of now и Crystal noir, ама старата му версия.

# 424
Верми, за Ноара съм съгласна. Пръскам се с новия и пускам сълза всеки път, заради рефурмолировката. Май като му видя дъното няма да повторя покупката!

# 425
имали ли сте фалове с покупка на парфюм след като сте го тествали предварително. Аз с един Дарк пърпъл на Монтал, уж ми хареса пробата и купих парфюма, като ме тресна една мазна, тежка миризма..... направо ми се пригади.

Точно така ми се е случвало, цели два пъти.
Пръсках се в парфюмерия с един Chopard, уж ми хареса, след няколко дни се върнах да го купя. Става ми зле от една конкретна нотка в него, не знам как не съм я забелязала първия път.
Втория парфюм е Lalique, и аз първо поръчах мостра. Разносих я и всичко беше супер, докато не ми пристигна бутилката. Харесва ми, но не мога да го дозирам така, че да го понеса. Прекалено сладък и силен, безкрайно траен, даже и с половин пръс. На закрито е абсурд да го ползвам. Пръскала съм го 2-3 пъти общо.

# 426
  • Тополовград
А аз съм решила за Коледа на дъщеря си да взема последния Жадор. Дали няма да сбъркам.

# 427
  • Бургас
Мон Герлен обича кожата ми и аз го обожавам.Не съм усещала жени напръскани с него аз.За него винаги получавам много комплименти.Никакви туршии няма.Но аз обичам парфюмите на Герлен без Шалимарите.Те твърдо не са моята линия, наред с новият Тонка и старите Герлени, които са капризни, специфични и си търсят точната кожа.Обичам и Guerlain Angelique noire и Туберозата, Champs elysees и Линстант, Май Инсоленс.Новият бял Жадор е толкова нежен и булчински, че няма нищо общо с лели.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 17:24 от Bright Crystal

# 428
  • Враца
Здравейте! В търсене съм на нов парфюм и реших да ви попитам кой е любимият ви парфюм, с който сте получавали най-много комплименти?

При мен, това са различни неща.
Любимият ми парфюм е L'Instant Magic Guerlain,
а най-много комплименти получавам с Lace Noir Agent Provocateur, Girl of Now Elie Saab, Angel Nova Mugler

# 429
Тази тема е видяла всичко. Искрено ме разсмиват сравнения за туршия, ракия  и стари лелки предвид Жадор. Това говори единствено за начин, по който аромат се развива върху дадена кожа и разни други нива на възприятия и представи. А и Ю Тюб е пълен с видеа на богати колекции от Ейвън до MFK, Amouage, Jovoy и други, които хората от сърце си ценят.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 04:29 от Никой като Някой

# 430
В интерес на истината съм получавала най-много коментари като че ли за Ла ви Кристал. При мен в първите тридесет минути се усеща и след това спирам да го регистрирам напълно и бях много изненадана веднъж от една приятелка, която ме попита веднага кой е парфюма ми и че изпълва много пространството, а го бях носила вече доста часове. Направо останах втрещена. Най-често комплимент от ММ получавам за… Ланвин Екла Апре (или както там се произнася). При мен е изключително траен, свеж, цвета на бутилката напълно отговаря на миризмата, която излъчвам - виолетки, люляк.

# 431
Разбира се, че е субективно възприятието особено за парфюми.
Не съм се "похвалила" в тази тема. Купих си миналата седмица и Girl of now shine, общо взето мога да го регистрирам като ненужна покупка, почти се препокрива с първообраза само ми е една идея по-свеж.
Аз ейвънските парфюми ги имам почти всички, майка ми е представител и ги получавам като подаръци. Тях няма какво да ги коментирам, но има и сред тях добри попадения.

# 432
Субективно е, а и вкусът се променя. Моето 16 годишно аз, твърдеше, че по-готин парфюм от magnetism на ескада, няма. Можех да го ползвам всеки божи ден! Разбира се, оригиналният някога свърши, после купувах имитации. Веднъж една ми се разля в чантата. Седя 1 месец на терасата и пак миришеше. Тогава се сбогувахме. Ако сега трябва да се пръскам с него, ще припадна.

Сега, по темата за шоколада, кафето и какаото. Бях чела тук, че montale intense cafe и ристретото са доста сходни. Поръчах малки мострички. Ами ристретото е парфюма на моя приятелка от работата. Никога не съм я питала с какъв парфюм е. Ноо винаги сякаш преди да се видим, яде шоколад! 😁 явно не яде, а просто ползва този парфюм. Толкова “нейн” го усещам, че не мога да го ползвам повече.

# 433
Да, определено и аз като свържа някой парфюм с определен човек или сме на едно място понякофа правя асоциации и не мога да нося повече.
Такъв е случая с Crystal noir. Свързвам го с една прекрасна дама всеки път като го усетя и просто не си го представям върху себе си.

Аз в интерес на истина най-най-много комплименти съм получавала за Molecule 02, Шерилин спомена 01, никога не съм пробвала, но трябва, защото 02 много много ми харесва.
Друг парфюм с който съм получавала комплименти е Al haramain Amber oud gold edition и Dolce & Gabbana Anthology L’imperatrice 3 като на последния доста пъти му давам шансове, но ми идва тооолкова цветен и от доста време го мъча.

# 434
  • Бургас
На младини получавах най-много комплименти с Tribu на Бенетон. Издирвах го под дърво и камък и поръчвах от чужбина, докато изчезна навсякъде. Запазила съм си малко в шишенце , сега го мириша… ами нищо особено. На скоро си купих My way , мъжа ми и приятелки са впечатлени от аромата.

Общи условия

Активация на акаунт