Парфюмни размисли и страсти - 278 ноември 2022 г.

• 65 244
  • 829
  •   1
Отговори
# 510
Не знам дали вече има значение за коя точно Пантера се пита?! За подарък бих само предположила с риска да не се хареса. Въпрос на емпатия, Rinxie.

Здравейте! Имам нужда от съвет,защото търся парфюм за подарък,който да е сходен на Cartier La Panthere EdP ! Парфюмът е за една дама на 60 години... Ако някой ми предложи нещо ще бъда много благодарна! Flowers Hibiscus

Ами дамата е посочила.
Аз напомням, като глас в пустиня. Laughing И пак ще ме изтрият. Beers
Сполай ви, дружина.

# 511
Търся мнение за Lancome Poeme. Кажете няколко думи, моля Hands Pray
Супер ретро е за мен. Задушлив и мазен. Парфюм от отминали времена. Ако харесвате модерните сладки парфюми като мен, няма да ви допадне.
Densi, благодаря! Отказах поръчката, не знам какво ми става  че в последно време налитам на толкова стари аромати Joy
Пп. Като чуя мазен бягам с 300.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 18:23 от •mimoza•

# 512
Поръча насляпо без да четеш мнения? Уау!

# 513
Току-що ми дойде пратката с тестер флакона за този месец.
 Viva La Juicy Noir JUICY COUTURE
Много приятен и нежен аромат с нотки, които са ми много познати, но не се досещам откъде.
Пише в описанието, че съдържа тези аромати: Amber, Honeysuckle, Gardenia, Caramel и Jasmine.

# 514
Аз си представям че който харесва пантерата ще харесва и Bottega Veneta  ама знам ли Simple Smile
Аз съм една от тези, които си представяш и си права - имам и Ботега Венета ЕДП, имам и Пантерата, но лежерната версия, ЕДП. Много харесвам и двата наистина, като приоритет за мен има Пантерата. Аз пък я свързвам като усещане, дух и настроение с Сосо, обаче ЕДТ.

# 515
РуСа-Мамма - Ако си пазарувате от нотино, може някой пък покрай други поръчки да сложите в кошницата тази ориент принцеса: Bait Al Bakhoor  Dahaab Saafi / https://www.fragrantica.com/perfume/Bait-Al-Bakhoor/Dahaab-Saafi-74826.html

Скрит текст:

Bait Al Bakhoor е търговска марка на Afnan, така че качеството е гарантирано. От семейството на Intense Cafe и Mancera Roses Vanille, но не е точно копие на тях. По-скоро е някакъв вид вариация по темета. Розата е малко по-цветна и кадифена, не така подчертатно локумено-сиропена, разбира се, пак си го има и сиропа и локума, но тук имаме и изявени нотки на мед, карамел и фини ядки. Поне аз така го усещам. Мисля, че ще Ви хареса. Плътен, мощен, излъчващ.

Също си заслужава внимание и Zara Rose Gourmand - отлична трайност и точно в семейството на Интенз кафе и рози ванилия на Мансера.
Скрит текст:
Много благодаря. Ще пробвам и тях. Днес пробвах друг Монтал ( черно и розово), на приятелка. Не ме грабна, но трайността е по- добра от Интенз кафето.

# 516
  • София
РуСа-Мамма ако имаш къде пробвай Roses Vanille Mancera, супер мощен, влачи шлейф, за мен е по-добрият вариант на Интенз Кафе. Ако не намериш къде да тестваш, ми пиши Wink.
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Roses-Vanille-15210.html

# 517
Скрит текст:
Напомням, че темата е ценна не само поради възможността да споделяме мнения, а и заради това, че си помагаме. Да намерим нова уханна любов, да си спестим някой лев, да похарчим двойно пари в сляпо моментно умопомрачение Joy Караниците са просто безмислени и отнемат от удоволствието на всички участващи.
На новите списващи- не скачайте на бой веднага, при списването липсват емоциите, не е задължително някой да ви се кара, може би просто иска да ви научи на нещо ново. Това по повод желанието на Дез да обясни що е то шипров парфюм и бива ли той да бъде присламчван към лелите по душа Joy

За дамата, която търси подарък заместващ Пантерата на Картие....Ами няма. Тя е класика, единствена и неповторима, забележима тежка артилерия. Ако е за близък човек, който открито й търси заместител, ок, но ако е парфюмен подпис...аз бих закупила един хубав комплект, за да си има човека запаси. По-добре това, отколкото да се подходи с нещо, което няма да се хареса.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 21:46 от Smartie

# 518
Поръча насляпо без да четеш мнения? Уау!
Не  не, мнения съм чела доста и не чета само фрагрантика, както казах съм го и пробвала, но доста отдавна. Не съм го разносвала обаче. Рядко има къде да пробвам и имам доста слепи покупки, които си нося с удоволствие, а не малко от тях се превърнаха в любов и си си ги подновявам.
Този път ме спаси от греда Flowers Hibiscus

# 519
Аз имам много "тежък" парфюмен стил, който като се замисля отговаря и на личния ми - нося доста червено и тъмнозелено и само жълто злато (колкото по-наситени, толкова по-добре), кашмир и коприна, почти само червено червило и лак и т.н. и парфюмите ми напълно естествено съответстват. Минималист не мога да бъда в никакъв аспект. Тегли ме към Средния Изток, към нагарчащо петмезени рози, люто алкохолни ванилии, смола и дърво, ама да ти се насълзят очите. Абсолютният ми парфюмен кошмар са модерните бонбонено оцветени водички с "българска роза" и "розов пипер", както и акватичните аромати, а преобладаващо цитрусовите трябва да са невероятно фино изпипани, за да се разберем. Никак, ама никак не харесвам и хипстърии от рода на Le Labo.  Не е ли оръжие за масово поразяване, не ми задържа интереса (разбира се, много се съобразявам с количеството при носене, олфактивното натрапване връз околните ми е  сериозно притеснение). "Бабешки" парфюм за мен няма, обичам старата Петица и я имам във всякакви версии, вкл. в 50+ годишни бутилки чист парфюм; от модерните съм абсолютно пристрастена към L'Eau.
По темата, пристигна Shalimar Millesime Tonka и за съжаление ме разочарова: еднодименциален, сух и скучен ми се струва. Не ми е вкусен. 😔 Но ми дойдоха и Шанелските блестящи олио и гел за тяло (No. 5 и Coco Mademoiselle) и съм в рая😋 Невероятно са красиви (като аромат има много да се желае, но не мога да спра да си играя с  бутилките Simple Smile

# 520
Добро утро, момичета и момчета! Идвам със следния въпрос, сещате ли се за нещо близко до Maison Margiela Lipstick On? Миналата година се запознах с него благодарение на съфорумка. После разбрах, че вече е спрян от производство, а буквално преди малко реших, че искам да имам подобен аромат. Ако се сещате за нещо подходящо, пишете ми. По възможност да се побира в бюджет от около 200лв. Благодаря предварително и хубав ден на всички!

# 521
Да се включа с мнение относно шоколадовите парфюми.
От няколко дни разносвам Goutal Nuit et confidences. След около час, на топло, започва да ухае на димящ, топъл бял шоколад, за разлика от пролетта, когато повече се усещаше опушената дървесна ванилия.

# 522
  • София
Във връзка с питането за близък парфюм до Пантерата и последвалите отговори за Chloe Nomade Absolu, Eisenberg Secret III и Bottega Veneta. И четирите парфюма ги имам и наистина бих казала, че са в един стил. Все класни и дистанциращи аромати. Много любими. Към тях бих добавила и Atkinsons Fashion Decree. Има хора и на 20 и на 60, които си обичат тази категория Simple Smile

# 523
Бел, пробвай  Moulen Rouge (сходен но отваря с алкохолна нотка), lipstick rose (по плътен е), също ми напомнят на него Cк Eternity и малко Guerlain French kiss който е доста по сладък и евентуално guerlain Initial.
Но МММ е доста уникален и различен от горните Simple Smile
Някой познава ли бранда Кoролоф? Стана ми интересен

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 11:41 от Солена Луна

# 524
Здравейте във вторник,всички! Случайно да се сещате къде бих могла да тествам Florabotanica? Нямам насита за мента- сграбчих една в лицето на Divina marchesa, но ме блазни и ботаническата. Мостри,минита,максита, обаче - нийде... Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт