Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 381
  • 838
  •   1
Отговори
# 525
Добре де, кой ретинал/ретинол от тия нискобюджетните е подходящ за суха кожа и чувствителни очи?
Повечето хубави отзиви са от момичета с мазни и акнеични кожи. Аз имам проблем с очите, колкото и да ги пазя, мигрира и ми създава проблеми- сълзене, парене, сърбеж.. А зоната под очите е ужас...Laughing
И сега не знам кое да пробвам...Rolling Eyes
Аз съм с много суха кожа и стартирах с ретиноловия серум на CeraVe, имах леко раздразнение, но мажа обилно цикапласт. След като свърши серума, впечатлена от ефекта въведох трет, също с обилна хидратация. Засега нямам проблеми, два месеца вече, но изключително плавно го въведох.
Трябва много да хидратирате, аз си нося бепантен и на работа и през деня, ако усетя сухота, мажа.

# 526
Или вазелин преди да се нанесе продукт по останалата част от лицето.

# 527
  • Варна
А кой точно е продуктът с ретиноид на Avene A Oxitive?
https://makeup.bg/product/462434/

Аз съм пас с Колагена, много агресивна ми е кампанията във Фейсбук и дамата която води групата ми е супер неприятна. Май предпочитам продукти, които са минали стабилно клинично проучване, каквото подобни фирми, няма как да си позволят.

Наде ако за Алекс говориш - това е бизнес.Малко по български,но и двата и продукта са хубави за мен. Иначе аз си я ошетах марката самосиндикално 😀без да се влияя от препоръки. То и няма такива де.Профи сериите им са тотално непознати поради калпавия маркетинг и куцата реклама. Аз на козметик ходя да ми скубе веждите и мустака като ме домързи 😀. Не искам да ми дават съвети с какво да се мажа,че последната, която се опита го докара за 3 мин. до 700лв. сметка и и казах чао.

# 528
  • тук-там
Има ли някой впечатлението от тези продукти:
https://www.arlen.bg/product/12169/komplekt-krem-i-serum-protiv- … sive-retinol.html
Биха ли били надграждане след Avene A Oxitive?

# 529
Аз съм със суха кожа и за мен Granactive retinoid Emulsion 2% беше чудесен старт.

# 530
И аз съм със суха кожа и започнах с този продукт на SVR преди време (не е особено бюджетен) SVR Ampoule А Лифтинг концентрат за лице х30 мл https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030016263
Много си го харесвах. След това взимах някакви дрогерийни серуми, последният беше на Инофарм ретинол с концентрация 2%. Не съм забелязала кожата ми да е станала по-суха от употребета на ретинол. Околоочният контур също ми е мега сух и там е постоянно мазане с по-богати кремове. Ноември почнах с Акретин 0,025% като около очите слагам вазелин при ползване. Два пъти се обелих около устата и това е, мажа доста, не го пестя. Правя си и редовно пилинги със слаби киселини, но и маски през ден. Няма промяна към по-лошо откъм засушаване. Единственото, което открих за себе си - никакви продукти с кофеин за под очите - това ми съсипва контура определено.

# 531
Добре де, кой ретинал/ретинол от тия нискобюджетните е подходящ за суха кожа и чувствителни очи?
Повечето хубави отзиви са от момичета с мазни и акнеични кожи. Аз имам проблем с очите, колкото и да ги пазя, мигрира и ми създава проблеми- сълзене, парене, сърбеж.. А зоната под очите е ужас...Laughing
И сега не знам кое да пробвам...Rolling Eyes
Аз съм с много суха кожа и стартирах с ретиноловия серум на CeraVe, имах леко раздразнение, но мажа обилно цикапласт. След като свърши серума, впечатлена от ефекта въведох трет, също с обилна хидратация. Засега нямам проблеми, два месеца вече, но изключително плавно го въведох.
Трябва много да хидратирате, аз си нося бепантен и на работа и през деня, ако усетя сухота, мажа.

А има ли видима разлика в лицето ви след употреба на ретинол и третиноин? Независимо, че третиноина е по-силен, ако мога да докарам същия резултат с ретинол, няма нужда да си мъча сухата кожа и третиноин. Аз имам гръцки третиноин 0,05%, ползвам го понякога смесен с крем, но честно казано не съм удовлетворена от състоянието на кожата ми. Преди ползването му, кожата ми беше по-гладка и тенът по-изчистен. За това и сега съм го спряла. Мисля да пробвам ретинол или ретинал...

# 532
  • Варна
Има ли някой впечатлението от тези продукти:
https://www.arlen.bg/product/12169/komplekt-krem-i-serum-protiv- … sive-retinol.html
Биха ли били надграждане след Avene A Oxitive?

Не. 0.2 ретинил палмитат е нищо. Авен е с 0.1 ретинал. Ретинил палмитатът е най-слабата форма на активен вит.А. Оня ден си купих дневен крем на Мила Допиц с ретинил палмитат/откачена работа/. Ролята му е просто да подпомогне усвояването на другите съставки.

Лунна при мен разликата е видима и хората около мен я забелязват,но не мога на 100% да кажа,че е само от ретинола. Заради него се дисциплинирах и ежедневно спазвам стриктна рутина. Това вероятно е причината за огромната промяна. Винаги съм страдала от сух околоочен/не е като да не съм клепала какви ли не кремове/ и редовно кожата около носа ми се белеше зимата пак въпреки кремовете. Е откакто съм във вярата просто забравих за тия дискомфорти.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 21:32 от prinzesata

# 533
  • София

Наде ако за Алекс говориш - това е бизнес.Малко по български,но и двата и продукта са хубави за мен. Иначе аз си я ошетах марката самосиндикално 😀без да се влияя от препоръки. То и няма такива де.Профи сериите им са тотално непознати поради калпавия маркетинг и куцата реклама.
Точно за нея.... много драма, много нещо Mr. Green

Профи сериите им... какво да кажа, не е ясно от кой и как са формулирани, аз явно съм тома неверни и продукт с неясно качество и състав нямам желание да пробвам.

# 534
  • София
Нанасяте ли LR Cicaplast B5 под очите? Аз си взех гела и много ми харесва, не е тежък, но прочетох, че трябва да се избягва зоната около очите, а идеята ми беше да го слагам отдолу като буфер преди ретинал.

# 535
  • София
На какво бихте препоръчали да се премине след ползването на Granactive Retinoid 2% на ТО? Ползвам го от есента, но вече искам да премина на нещо друго. Ако започна с нов продукт, спирам изцяло ретиноида и започвам да въвеждам постепенно новия продукт?

# 536
  • Варна
Някой от ретиналите на Avene може да вземете ако искате по-висока летва. Ако държите ма марката минавате на 5% от същия. Аз много го харесвах.

# 537
Ако се вкарва нова активна съставка не се спира ретинолът.Просто се наблюдава кожата и се правят размествания в рутината, ако трябва.

# 538
Някой да е ползвал този 1% ретинол? Въобще каква е тази марка?
Снощи поръчвах нещо от амазон и не ми стигнаха няколко евро за безплатна доставка и докато се чудя какво да добавя, това ми изкочи като реклама и аз без много да мисля, го поръчах. Беше само 9,99 евро. Надали ще е нещо ефективно, но ще го пробвам. Аз и без това още се чудя какъв ретинол да взема.  Grinning
Дайте някакви отзиви с по няколко думи за:
- Paula Choice 1% ретинол
- Medik8 CR 3, 6, 10
- G&G 5 или 10
- Allies of skin
- Aven A oxitive
- CRV retinol

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 18:46 от lunna pateka

# 539
Супер е, аз съм измазала няколко тубички.

Общи условия

Активация на акаунт