Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 251
  • 838
  •   1
Отговори
# 630
Сутрин вит. С, вечер ретинол. Ниацинамид може да се ползва заедно с ретинола, стига кожата да е привикнала към двата актива.

# 631
Сутрин вит. С, вечер ретинол. Ниацинамид може да се ползва заедно с ретинола, стига кожата да е привикнала към двата актива.
Благодаря за отговорът. Ниацинамида го ползвам около 2 месеца вече, за ретинола има още хляб да ям.

# 632
Точно така. Сутрин витамин с или пептиди, вечер ретинАл. Хиалуронова киселина и сутрин, и вечер, ниацинамид също.

# 633
  • София
Момичета,
Аз се включвам с един може би глупав въпрос, но все пак ще питам. Как комбинирате ретинол със серуми или продукти с витамин ц? Ползвам ретинол съвсем от скоро, на 35 години съм. След раждането на синът ми имам и пигменти петна по бузите и скулите, и ми се иска да включа и витамин ц в дневната рутина, но сега с този ретинол не съм сигурна как да процедирам. Ползвам серум с ниацинамид вечер, като редувам с ретинола.

Ретинол вечер, витамин С сутрин. Аз лично ниацинамида го използвам вечер преди ретинала и сутрин в дните в които не използвам витамин С.

Без  проблем комбинирам ретинал с ниацинамид, пептиди, серамиди, бакучиол, никога не го смесвам с киселини. Не използвам и ХК преди ретинал, според козметичката ми го вкарва неравномерно, по-дълбоко в кожата.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 00:38 от nad_tab

# 634
Аз също така през два-три дни вечер мажа крем с витамин Ц вместо ретинол. Има доста ефект.

# 635
Благодаря на всички за отговорите. ❤️❤️❤️

# 636
Не знаех, че азелаиновата киселина може да се ползва с ретино/ал.
Благодаря за таблицата.

# 637
  • София
Тъкмо тръгнах да я коментирам, че не е съвсем коректна таблицата.
Може, но за мастър левел.
Един начинаещ може да направи голяма беля.

# 638
  • Варна
A-Oxitive е страхотен! Чудесно ми понася и околните виждат промяна. Не смея да го сменя за сега.
Та и на нея и изпратих линк за Авен, Цикапласт и Витамин Ц Mr. Green
Да споделиш линкове и за Цикапласт ( това на Ла Рош ли е ) и на Вит Ц ?
Благодаря Flowers Bouquet

За този крем с ретинАл https://barecare.bg/krem-za-lice-s-003-retinal-1-bakuciol-i-peptidi има ли някой отзиви?

# 639
  • София

Да споделиш линкове и за Цикапласт ( това на Ла Рош ли е ) и на Вит Ц ?
Благодаря Flowers Bouquet

Цикапласт е на Ларош, купувам го от аптеката, това и споделих.
https://makeup.bg/product/19844/

Витамин Ц, в момента използвам тоник и след това серум на Миша.
https://jolse.com/product/missha-vita-c-plus-ascorbic-acid-brigh … ry/118/display/1/
https://jolse.com/product/missha-vita-c-plus-ascorbic-acid-spot- … ry/118/display/1/
От тоника, първите 2-3 пъти ми щипеше, след това нямаше проблеми. Силничък е, май не е за чувствителна кожа.

Тъкмо тръгнах да я коментирам, че не е съвсем коректна таблицата.
Може, но за мастър левел.
Един начинаещ може да направи голяма беля.

Нееднократно е писано, че всяка активна съставка се вкарва бавно и самостоятелно. Таблицата, чисто и просто показва, какво може да се смесва и какво не.

# 640
Аз ще вкарвам азелаинова киселина в рутината и съм планирала да прескачам вит. С или трет, докато я въвеждам или да спра временно вит. С, докато ми привикне кожата. Обаче за псле ми беше Х къде да я вместя. Благодаря за таблицата! Не мислех, че мога да я използвам в една рутина с трета.
Иначе цялата работа е да се следи кожата. Моята е привикват към трет, но от сухия въздух в момента ми се появи белене и сега първо ще я стабилизирам, пък тогава ще въвеждам нов актив.

# 641
  • София
А първо слагате ниацинамида и после трета или обратно? Бих си спестила трет и азелаинова в една рутина, дори и при привикнала на двете съставки кожа.

# 642
Моят продукт е трет + азелаинова + ниацинамид в 1 опаковка Simple Smile

# 643
  • София
А първо слагате ниацинамида и после трета или обратно? Бих си спестила трет и азелаинова в една рутина, дори и при привикнала на двете съставки кожа.

Ниацинамида ми е под формата на тоник, слагам екстракта от центела, след това ниацинамид и след няколко минути ретинала на Авен, отгоре Цикапласт.
Трета още го въвеждам, там само центела, трет, цикапласт.

Чакам и пелина(artemisia, бил пелин, според корейската тема) да го тествам вместо центелата.

# 644
  • Варна
Наде да споделиш после. Имало ги в ДМ тия чудесии.

Общи условия

Активация на акаунт