Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 447
  • 838
  •   1
Отговори
# 450
И на мен също ми избиха пъпки в началото, особено една отстрани на носа, но вече изчезна. Предполагам това е “пърджинг” ефекта.

# 451
  • София
Аз минах на GG 0.05 ,но нещо не е на добре работата. Избиха ми едни ситни пъпчици по челюстта. Не се виждат с просто око,но стоят като релеф. Супер странна работа при моята тотално нечувствителна кожа. Разредих ползването през две вечери и ще видим.
И при мен се получи същото нещо, около устата имах невидими пъпчици като релеф, които обаче избиха и вече месец след появата им все още се боря с белезите от тях. Спрях го и не са ми излизали нови, но се чудя как да процедирам - да потърся друг такъв продукт или да се опитам да го въведа отново след време? Иначе много ми харесваше ефекта от него преди да излязат пъпките, лицето ми някак светна.
Също да се оплача, че намерих перфектния витамин Ц на Neogen - много лека консистенция, не лепне, не прави кир ефект и много ми харесва как мирише, но мисля, че от него ми излизат подкожни пъпки по челото, няма от какво друго да е, защото в момента не ползвам друг активна съставка, а останалите продукти не са нови. Предполагам е заради високия процент и мисля да опитам с по-нисък процент дериват.

# 452
Дано не повтарям нещо вече обсъждано - ползвали ли сте редермика на Ла Рош Позе? Обмислям го за шията и деколтето, понеже чист третиноин ми е трудно да нанасям на такава голяма зона.

# 453
Аз нанасям Акнелиз без проблем на шия и деколте.Иначе за вит Ц, като сложа крем върху него, не ми лепне никой после.

# 454
Доколкото знам, трябва да не се стои на слънце, ако се ползват такива кремове, така ли е?

# 455
Доколкото знам, трябва да не се стои на слънце, ако се ползват такива кремове, така ли е?

Не трябва, да. Затова се ползват от октомври до март (условно).
Сега по Коледа беше топло примерно.
 Слагате слънцезащита преди да излезете и проблема е решен.

# 456
Cerave-то никак не ми дразни, като го използвам вече над 1 месец всеки ден. Даже се чудя дали ще има ефект. А и много ми харесва текстурата.

# 457
Cerave-то никак не ми дразни, като го използвам вече над 1 месец всеки ден. Даже се чудя дали ще има ефект. А и много ми харесва текстурата.

Не. Сераве е много слаб, Авен също. (много ниска концентрация)
Не очаквайте кой знае какво като ефект.

# 458
  • тук-там
Какво да си взема след Авен, момичета?

# 459
  • София
Какво да си взема след Авен, момичета?

Аз минах на испански трет. Тазгледай Медиците, те имат добри концентрации, другите май са с концентрацията на Авен, та няма смисъл да го сменяш. Аз просто се бях запасила с трет от една командировка и реших да го пробвам.

# 460
И аз от днес съм с акнелиз 0.1 - една приятелка си купила от Турция, но не й харесва и ми го подари. Мисля да го започна директно без сандвич, защото отдавна ползва на ординари ретинолите..... Да видим, нямам търпение Simple Smile

Мисля да го слагам в началото само на лице, а на шия и деколте да си довърша 1% ретинол на ординари.

А в аптечните ретиноли как се ориентирате в % ретинол изобщо? Масово не го пише. Аз отдавна искам да надградя на ординари 1% (той ми е мазен заради сквалана така или иначе), но % много рядко виждам и в повечето случаи е нисък с още 100 неща в съответния продукт. И така си карам на ординари от сума ти време.

# 461
  • in Wonderland
Доста смело, направо на най- високия % трет...
Аз също ползвам на ТО ретинол и доста киселини от близо две години, но си взех 0,025% трет,
започвам го през три дни, със сандвич. След като го въведа, мисля макс 4 дни да го мажа. През другите три ще
си слагам гликолова к-на и Алфа Арбутин и много хидратация. Да видим дали ще ми се получи.

# 462
А в дните, в които няма да слагаш трет, ще е нещо  различно от ретинол по принцип, нали?

Аз нямам търпение просто, а досега не съм правила реакции, зима е... Но може и да не ми се получи, ще е проба-грешка. Иначе, моята кожа е мазна (някои козметички или кожни са ми казвали, че имам "дебела кожа" - ужасно звучи). Та си представям как ако сложа под трета нещо съвсем няма да го допусна да подейства.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 14:06 от good fight

# 463
Споделям моя опит: Една зима на гранактив ретиноид 2% на ТО. Чудесни резултати, никакво дразнене.
Една зима ретиноида и после ретинол 1% на ТО. От ретинола получих нарушение на кожната бариера (но тогава карах КОВИД и отключих алергия и кожата ми реагира нетипично).
От миналата зима Акнелиз, като почнах от 0,025 и надграждах с всяка тубичка. Също така преди това около два месеца ползвах ретинол 0,1% на ТО. Резултатите са много добри, но от време на време се беля - първото белене беше на 0,5%. Сега съм от 6 месеца на 0,1% и от време на време ми се раздразва кожата. Следя я - когато е спокойна, слагам директно, ако усещам сухота - подлагам някаква лека емулсия отдолу. Имам чат-пат белене при промяна на температурите примерно, при смяна на слънцезащита, такива неща. Иначе и моята кожа беше доста толерантна и понася киселини и други активи. Но с трета трябва да се внимава.
Иначе аз започнах с мазане всеки ден, със сандвич и постепенно махнах сандвича, но пак казвам, че беше на ретинизирана кожа. Първите две години спирах пролетта и лятото, последната - не. Ползвам стриктно слънцезащита.

# 464
Good flight, доста смело решние. Дано да нямаш проблеми.
Аз днес минах през една аптека да питам за испанския третиноин. Да, ама в Италия го няма. Предложиха да ми напише личната рецепта колко процента третиноин трябва и да ми го приготвят. 😳
Ще обиколя и други аптеки да разпитам за най-ниският третиноин 0,025%.
Аз не съм съгласна да ми го забъркват.

Да добавя проверих в няколко аптеки и се продава tretinoina same 0,05%. Няма по-нисък процент, бил спрян от производство. Мен лични ме достраша да скоча директно на него и ще търся от къде да се сдобия с 0,025%.
Бях обещала да пиша какво се предлага на италианския пазар.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 19:08 от cloè

Общи условия

Активация на акаунт