Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 407
  • 838
  •   1
Отговори
# 465
Защо не искаш да ти го забъркват? Аз ползвам основно забъркан.

# 466
Благодаря ви за споделени опит..... ще взема пък да се замисля. Може би да започна със сандвич през два дни. после през един и така известно време.

Гледам доста дами в темата не го слагат ежедневно и след свикване и си им действа. Какво мислите?

# 467
  • София
Извинете, новак съм в употребата на ретинол и витамин С, но да попитам... Как разбирате, че витамина се е окислил? И добре ли е да мажа след почистване на кожата витамина и огторе ретинола или по-добре да ги редувам. Основната ми цел е изсветляване и премахване на няколко петънца. Предварително благодаря.

# 468
  • Перник
босонога херцогиня, витамин C се използва сутрин на чиста и суха кожа, а ретинол - вечер, пак на суха кожа. Двете активни съставки не се използват заедно.

# 469
Между другото Вит. С може и вечер да се ползва.
Ако ползваш ретинол той вечер, а сутрин Вит. С. Разбираш, че се е окислил, когато виждаш, че си е промениш цвета т. е потъмнял.
Iseis, недоверчива съм. 😅

# 470
Аз. не спазвам
вит Ц на чиста и суха кожа, нито да е първи серум след измиване.
Ползвам го сутрин.Ретиноли вечер.

# 471
Вечер, преди ретинол, обикновено нанасям серум за свиване на порите, хк, ретинол, крем и накрая слагам малко Шипково масло.

# 472
  • Mostly in my mind
Шипково масло и аз отскоро слагам около очите, че я усещам доста суха.

# 473
  • тук-там
Аз ползвам една вечер ретинол, една витамин С. След серум.

# 474
Вит. Ц е хубаво И сутрин да се слага, защото светлината го активира и работи максимално добре за кожата.

# 475
На мен ми е толкова фоточувствителна кожата, че с вит Ц се петносвам, независимо колко и каква слънцезащита слагам. Сега се опитвам да го мажа или вечер или денем, но ако няма да излизам по никакъв повод. Но пък обикновено вечер съм заета с г-н трет, и така...

# 476
Вит. С и слънцезащита са перфектната комбинация. Сигурна ли си, че я подновяваш на всеки 2 часа. Дори и да си си вкъщи се слага. Щом виждаш слънцето и то те вижда.

# 477
  • пустинята Гоби
Какво слънце в този мрак и дъжд?

# 478
Незная какво е сега времето в Бг, но аз съм нон стоп с 50 фактор. Всеки сам си преценява.

# 479
  • София
Какво слънце в този мрак и дъжд?
Това е заблудата на всички, които го пропускат и не получават резултати.

Мацката с 0,1 трет - не се лакоми, щото е без пари, а си подготви нещата.

Общи условия

Активация на акаунт