Косопад - тема 24

• 82 524
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Не, това са всички изследвания.

# 166
Ще трябва и хормоните да видите.На първа страница са описани.
От колко време пиете желязото, кога се качи?Ще трябват поне 6-9 месеца да се види резултат върху косата, за съжаление, и то ако всичко е наред.

# 167
Инсулин 10 не е нисък, даже оптимално трябва да е по-малко (около 5--6, но поне едноцифрено число).
Не разбирам...резултатите са след пиене на Сорбифер? Колко време, в каква доза, правени ли са изследвания на железния панел преди Сорбифер, направена ли е пауза без прием на желязо преди изследванията?🤔  Хубаво е железните показатели по-често да се проверяват при прием на железни препарати...
Фолиевата киселина ми се вижда ниска, най-добре е да се приема фолат (метилирана форма).

# 168
Kalomoira, вероятно твоят косопад е телогенен ефлувиум задействан от Ковид.Всичко, което описваш като процес е нормално - изтънелите косъмчета, падането на новопоникнала коса и т.н. Това е част от възстановяването на косата след епизод на ТЕ.Ще се възстанови и дебелината на косъма и гъстотата на косата, но ще отнеме 3- 4 месеца след спирането на косопада.

# 169
Аз да попитам, дали сте ползвали т. нар. Конски шампоан - тривитаминол за хора разбира се? Поръчвали ли сте някой от продуктите за коса от този сайт: www.bilkite.net . Мога ли да им се доверя, само този шампоан не съм ползвала? Но съдържа Витамин А, С, Е плюс Кератин. Хидратира косата, а само това не съм ползвала при косопада.

# 170
В ДМ бяха пуснали конски шампоан за хора Simple Smile))

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/mane-n-tail-shampoan-za-kosa-p71409543214.html

# 171
dolce miele, благодаря Ви за отговора! Резултатите са направени тази седмица и сега започвам приема на сорбифер. След колко месеца да повторя изследванията?
За сорбифер дурулес видях в темата и видях че приемате 3 таблетки дневно. Смятам да започна с толкова и след 2-3 месеца да пусна изследвания. Освен фолиевата киселина да включа ли B12 или други добавки ? По спомен, в предишни мнения четох, че ако вземам B12 ще се намалят повече желязото и феритина. Това така ли е?

# 172
Този от Билките.нет е БГ. Имат цяла серия продукти против косопад и не съм чувала никакви отзиви за тях. А както писах от всички марки всичко почти съм ползвала.

# 173
  • Бургас
Вместо конския шампоан - по-добре си купете Тривитаминол и правете 1-2 пъти в месеца маски, ще има по-голям ефект, все пак маската стои 1-2 часа и нещо попива, а шампоана за една минута едва ли има ефект за подхранване, той е за измиване все пак

# 174
За българският вариант на "конски" шампоан не мога да кажа,но за Mane `n Tail шампоан и балсам имам опит. Въпреки упорството ми да ги ползвам продължително, никакъв ефект нямаше.

# 175
Аз сега виждам, че БГ варианта е с балсам за 5 мин.

# 176
И аз пробвах конския шампоан от dm, но не видях ефект. Преди много години бях правила и маската с тривитаминол, но от нея, освен страшно омазняване, нямаше друг ефект.
Вече почти съм се отказала да търся панацея, понеже оредялата коса ме съпътства от много отдавна.
Преди съм правила изследвания, които не установиха нищо, помня, че ми бяха изписали някакви скъпи ампули, милгамма и още нещо за пиене, което вече не помня...обаче ефект нулев. Пробвала съм и много маски, шампоани, лосиони, уж прехвалени.

# 177
Притесняват ме инсулина и фолиевата киселина, стойностите ми се виждат ниски.
Инсулинът изобщо не ти е нисък, дори е висок. Много лаборатории все още не са си актуализирали референтните стойност, а за инсулина е.те са да е до 10. Най-добрия вариант е да е 5. Глюкоза на гладно най-добрия вариант е да е 4,5. Много е вероятно да имаш инсулинова резистентност, но това може да се разбере само с обременяване с глюкоза.

# 178
dolce miele, благодаря Ви за отговора! Резултатите са направени тази седмица и сега започвам приема на сорбифер. След колко месеца да повторя изследванията?
За сорбифер дурулес видях в темата и видях че приемате 3 таблетки дневно. Смятам да започна с толкова и след 2-3 месеца да пусна изследвания. Освен фолиевата киселина да включа ли B12 или други добавки ? По спомен, в предишни мнения четох, че ако вземам B12 ще се намалят повече желязото и феритина. Това така ли е?
Много внимателно трябва да се процедира с желязото. Аз лично правех контрола на около месец. НО, когато започнах да приемам по 3 таблетки Сорбифер на ден, феритинът ми беше мисля под 15, желязото към долна граница на референтните, хемоглобинът около 120 или под това, а ЖСК ми беше към горна граница. МСV също ми беше под нормата  Т.е. все признаци за железен дефицит. С желязото трябва да се внимава.
На мен лично не съм забелязала Сорбифер да ми понижава Б 12 (но приемах и Б 12). Преди обаче, с друга марка желязо и Б 12 1000 мкг на Natural factors, доста зле ми беше железият панел...

# 179
Здравейте , имам си косопад на етапи силен и слаб,  не мата да го спра  , опитах всичко д-ри , маски , процедури  , стимулиране на растеж и т.н т.н...
Сега от скоро имам проблем с омазняването ии то само на долните пластове коса /не навсякъде/
Къпя сее и отново си е мазна/ мия я два пъти с шампоан през 3-4 дни  , 2 пъти сед/

Общи условия

Активация на акаунт