Косопад - тема 24

• 82 563
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Това беше нашумяло за стимулиране на растежа. Три шишета измазах, за да се убедя, че има нулев ефект и адски ми омазняваше корените.

За мен разгледай какви продукти ползваш.

# 181
Дайте списък кои продукти сте ползвала , така ще разчетем заедно има ли някой проблемен.

# 182
  • София
Здравейте, дойте мнение за мезотерапия на скалпа. Помня, че някой от темата беше писал, че ходи на процедури. Доволни ли сте, има ли ефект откъм разтеж на косата и здравината на косъма. Аз успях да си вкарам витамините горе-долу в норма, но косата ми не расте на дължина и косъмът е тотално изтънял. Само с прием на витамини няма да стане. Иначе ми казаха, че съм от онези 20 % идеопатични случаи на косопад.

# 183
Възстановяването на косата трае години, шампоаните са допълнение към лечението.

# 184
Какво означава "идеопатични случаи на косопад "?
Аз съм правила мезотерапия на скалп с продукт на Плуриал, шест процедури през 3 седмици.При мен забелязах, че съживи косъма, но тази част, която е близка към скалпа и корена.Дължините, които бяха като изгорени, не забелязах да се повлияват.

# 185
  • София
Аз го разбрах като такъв, без установена причина.

# 186
Защо ли си мисля, че за загорена коса трябва💇🏻♀ ножицата да “играе”

# 187
Аз казах като изгорени, защото точно така изглежда и с няколко на брой ендокринолози с които се срещат по този повод, споделиха че такова състояние на косата както при пациенти след Ковид никога не са виждали в практиката си.
Много е логично да играе ножицата, но когато започва почти на 10 см от корена "изгорялото" може и да има логика да търсиш други варианти, както и причината разбира се.

# 188
Няма нищо лошо човек да търси решение на проблема. Но при косопад и изгорена коса най-разумното е да се подстриже косата. Така и косата по-лесно ще се възстанови. Пък и ще изглежда по-здрава и по-хубава. А не няколко косъма, но зорлем дълга. Лично мнение

# 189
Може би говорим за различни състояния.Не говоря за изгорена от боя или от ежедневни термо процедури коса.А за остър епизод на телогенен ефлувиум.А мезотерапия като вариант за подхранване на коса и скалп беше етап от моето лечение и споделих опита си с дамата, която попита.

# 190
Оф, и моята е като изгорена също без термична обработка по нея.

# 191
Да, познато ми е това състояние и колко е неприятно също...Мисля, че има споделен позитивен опит тук на момичета с преуош.Моята коса се повлиява по+добре от масла по дължините - кокосово, бадемово, глицерин в комбинация.

# 192
Правете си един път седмично терапия с масла( писали сме кои).Аз почти 24ч държах маслата в корена, а по дължините слагам олио за коса каквото имам.Връзвам кокче и торбан.Така спя.Днес имам тежка, плътна и жива коса.Много плодотворно ми действат на мен.В началото, с активния косопад, падаше мноого коса след такива маски.Сега паднаха 10 косъма.

# 193
Момичета, внимавайте с маслата защото те запушват фоликулите. Ето ви една маска за бързо възстановяване и разтеж 😃
Три, четири скилидки чесън се счукват ( без сол!) и се накисват със съвсем малко ракия, да стане гъста кашичка. След половин до един час топите пръстите и търкате в корените. Идеята е да се направи спиртен извлек, а не да си слагаш парчета чесън по главата. Така намазан скалпа се "запалва" за миг и веднага преминава ефекта  Стои се минимум 30 минути и се измива с шампоан. Накрая се полива косата с 1 ч ч вода с малко оцет, без да се изплаква. Няма остатъчна миризма по косата.

# 194
Касия това колко често се прилага?

Общи условия

Активация на акаунт