Косопад - тема 24

• 82 602
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • тук-там
Драстичен косопад и “изгоряла” коса категорично се свързва с ковид. Има много инфо в нета и групите за логн/постковид.

# 211
Благодаря! Ще потърся информация Relieved

# 212
Sisi_Bs, предполагам и аз, че проблемът при теб е отключен след Ковид. За ваксините и аз съм се замисляла дали не правят подобни поразии, ама един Господ знае /за протокола - ваксинирана съм./
Аз бих ти препоръчала на първо време "конски" дози витамин Д, ама такъв, какъвто се усвоява, че Вигантол при повечето не работи. Прием на цинк също. Маски на косата с прясно изцеден сок от лук+1 жълтък веднъж седмично. Миене на косата с неагресивен шампоан, мазане след миене с гела на Давинес за растеж - ето този https://www.arlen.bg/product/11993/stimulirasht-gel-za-krehak-sk … ng-gel-150ml.html /баси, направили са го 43 лв, а беше 25!/ Когато имаш възможност, преди къпане си втривай в скалпа магнезиево олио и стой така поне час, после мий косата. И накрая, колкото и банално да звучи - колкото можеш елиминирай стреса. Flowers Hibiscus

# 213
За магнезиевото олио за първи път чувам. Може ли повече инфо? И последно- след маска с лук мирише ли косата?

# 214
За магнезиевото олио за първи път чувам. Може ли повече инфо? И последно- след маска с лук мирише ли косата?
Магнезиевото олио предотвратява калциране на фоликулите. Подобрява и кръвообращението. Имайте предвид, че в началото малко щипе, може да се разреди с малко водичка на първо време. За него разбрах преди години от чужди форуми като минавах през този кошмар. Имаше и много мъже доволни.
След лучената маска не мирише косата така, както с чесън. Докато е мокра има някаква миризма, но след изсушаване изчезва. На мен лично доста ми е помагала тази маска.

# 215
Много благодаря.

# 216
А какъв шампоан е неагресивен?
Който няма сулфати, ... нещо друго? Как да го избера?

# 217
Sisi, Ковид + ваксина, ниски нива на Вит Д, високи дози стрес и ИР са достатъчна предпоставка за косопад.Но всичко това се оправя!!!Да падат малките косъмчета също е допустимо в това състояние и не е непременно  знак, че нещата вървят  зле.Космите са в различна фаза и в етапа на спиране на косопада и отстраняване на тригерите е нормално да падат и малките косъмчета.Всичко трябва да влезе в оптималните за теб нива за да се възстанови косата.

# 218
Sisi, Ковид + ваксина, ниски нива на Вит Д, високи дози стрес и ИР са достатъчна предпоставка за косопад.Но всичко това се оправя!!!Да падат малките косъмчета също е допустимо в това състояние и не е непременно  знак, че нещата вървят  зле.Космите са в различна фаза и в етапа на спиране на косопада и отстраняване на тригерите е нормално да падат и малките косъмчета.Всичко трябва да влезе в оптималните за теб нива за да се възстанови косата
.
Надявам се,тъй като не предполагах,че може да се породи проблем от ИР,свързан с косата.
Относно вит.Д,при прием от 2 месеца и се вдигна 8-9 единици Cry Явно трябва по-дълъг период.
А,Ковид...направо не ми се коментира.Мислих,че евентуално се възстановява по-бързо Sad

Sisi_Bs, предполагам и аз, че проблемът при теб е отключен след Ковид. За ваксините и аз съм се замисляла дали не правят подобни поразии, ама един Господ знае /за протокола - ваксинирана съм./
Аз бих ти препоръчала на първо време "конски" дози витамин Д, ама такъв, какъвто се усвоява, че Вигантол при повечето не работи. Прием на цинк също. Маски на косата с прясно изцеден сок от лук+1 жълтък веднъж седмично. Миене на косата с неагресивен шампоан, мазане след миене с гела на Давинес за растеж - ето този https://www.arlen.bg/product/11993/stimulirasht-gel-za-krehak-sk … ng-gel-150ml.html /баси, направили са го 43 лв, а беше 25!/ Когато имаш възможност, преди къпане си втривай в скалпа магнезиево олио и стой така поне час, после мий косата. И накрая, колкото и банално да звучи - колкото можеш елиминирай стреса. Flowers Hibiscus
Благодаря!
При магнезиевото олио има ли ефект като при маските с масла?Да пада повече коса след нанасяне?
Вчера пробвах масло от ему+розмарин и още събирам коса...
Иначе сок от обикновен или червен лук?Преди в you tube изгледах сумати комбинации.
A,колкото до стреса - отстраних някои фактори...но като я видя тази коса...

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 16:19 от Sisi_Bs

# 219
Sharpy затова ти е написала да проемаш "конски" дози вит Д, той бавно се установява.О, да, ИР е предпоставка за косопад, не при всеки, но много често.

# 220
.
Благодаря!
При магнезиевото олио има ли ефект като при маските с масла?Да пада повече коса след нанасяне?
Иначе сок от обикновен или червен лук?Преди в you tube изгледах сумати комбинации.
Прекрасно разбирам за какво говориш. Аз бях на положение над хиляда косъма дневно /брояла съм ги/ стигах 1200 и спирах, щото се давех в рев. Бях пред слагане на перука. Цяла зима изкарах на работното си място с шапка на главата в офиса. А тогава още нямаше Ковид.
Лукът - обикновен съм ползвала аз, той е по-пиперлив, по-добре обикновен.
От магнезиевото олио не пада чак така коса като от масла. Сега няма да те лъжа, че хич не пада, но не е като при маслата.

# 221
Аз писах тук, че приемах Вит. Д 20 000 IU веднъж седмично. За повече от месец и половина го вдигнах двойно. Приключих предписаният ми такъв от личната и другата седмица ще ходя да го изследвам пак. Да видя къде съм и по колко да приемам.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 18:10 от cloè

# 222
  • виртуално
И аз боря косопад след ковид в момента. Другите не го забелязват, но косата ми стана наполовина....
От два месеца започнах да редувам:
1 миене шампоан Lakme K.Therapy Active Prevention Shampoo + ампули Alfaparf Milano Semi Di Lino Scalp Renew
2 миене шампоан и ампули за растеж на косата NuggelaSule Premium Regenerator
Не знам как ще подейства на друг, но пре мен косопада постепенно намаля и имам нови разтежи

# 223
.
Благодаря!
Прекрасно разбирам за какво говориш. Аз бях на положение над хиляда косъма дневно /брояла съм ги/ стигах 1200 и спирах, щото се давех в рев. Бях пред слагане на перука. Цяла зима изкарах на работното си място с шапка на главата в офиса. А тогава още нямаше Ковид.
Лукът - обикновен съм ползвала аз, той е по-пиперлив, по-добре обикновен.
От магнезиевото олио не пада чак така коса като от масла. Сега няма да те лъжа, че хич не пада, но не е като при маслата.
В момента не е като в началото,но предвид,че не се възстановява особено и с тези малки коси...по-малки количества пак се плаша Sad

# 224
Здравейте,

Някой поръчвал ли е от чужбина миноксидил в таблетна форма?

Общи условия

Активация на акаунт