Косопад - тема 24

• 78 586
  • 742
  •   2
Отговори
# 510
Луиза Гриророва най-вероятно е с екстеншъни. Дори и преди да има проблем с косата, пак имаше 2 тънки косъма на кръст. Ако се е оправила "личната" й коса може да го докара до положението от преди, както я помним от ранните й филми, преди да почне да й прозира цялото теме, няма как да е станала гъста косата й, отвъд природните й дадености. И след като наскоро ми казаха и за Ралица Паскалева (на която от години се възхищавам на косата), че и тя е прибегнала до екстеншъни, значи просто ги правят много добре. За нея никога не би ми хрумнало дори. ПС: Болна тема ми е и все гледам по косите на хората...

# 511
Екстеншъните не се ли отразяват много зле на косата в дългосрочен план?

# 512
Екстеншъните не се ли отразяват много зле на косата в дългосрочен план?
Не само в дългосрочен, имам познати, които сваляха на 2ра седмица след поставянето. Цели кичури падаха заедно с екстеншъните. По-добре перука или топер, но може би на 2те дами професията им го изисква, не знам защо иначе биха си го причинили.

# 513
Луиза Гриророва най-вероятно е с екстеншъни. Дори и преди да има проблем с косата, пак имаше 2 тънки косъма на кръст. Ако се е оправила "личната" й коса може да го докара до положението от преди, както я помним от ранните й филми, преди да почне да й прозира цялото теме, няма как да е станала гъста косата й, отвъд природните й дадености. И след като наскоро ми казаха и за Ралица Паскалева (на която от години се възхищавам на косата), че и тя е прибегнала до екстеншъни, значи просто ги правят много добре. За нея никога не би ми хрумнало дори. ПС: Болна тема ми е и все гледам по косите на хората...
Е, то не ми се вярва да има хора, които по рождение да са с два косъма. Все има някакви проблеми, които съпътстват състоянието. Ние я помним от филмите, но може и преди това да е имало нещо.
Аз например, както съм писала, си развалих косата най-вече с драстични диети.
Луиза преди време беше участник в "Черешката на тортата". Помня, че тогава ми се стори супер злояда, а менюто, което беше подготвила май беше като за един човек.

# 514
Да, и аз след години търсене на причината за моят дългогодишен косопад, стигам до извода, че проблемът ми е в червата и изобщо стомашно чревния тракт.Няма обяснявам надълго, но липсата на адекватен прием на храна също води до косопад.Интересното е, че  преди година, когато нещата бяха наред при мен, израстна коса и там където от десет години не е.Други дами са споделяли, че контрола над дългогодишна ЕД също така осезаемо се е отразило на места без коса от дълго време.Та се сетих за Луиза.
ПП.За Паскалева и аз се изненадвам, че е с екстеншъни.

# 515
Много често причината за косопада е комплексна и именно това прави лечението трудно,дълго и скъпо. За съжаление наследствени фактори,хормони,липса на витамини и понякога третиране на косата водят до трудно лечим косопад.
За това и най -доброто лечение за мен е комплексното: добавки, масажи, мезотерапия, серуми и шампоан съобразен с нуждите на косата .
Има много хубави и скъпи тупета от естествена коса има и също толкова скъпи системи за коса - закрепят се полу постоянно и на всеки 5-6 седмици се ходи на подържаща процедура.

# 516
  • Sofia
Здравейте. От няколко месеца страдам от доста обилен косопад. По време на къпане и след това като си реша косата пада страшно много косми. Имам чувството че 1/3 от косата ми е в банята и по четката за коса.
Имам поликистозни яйчници и някой от хормоните ми (един от които TSH и тестерон ако не греша). Отдавна не съм приемала лекарства и ходила на изследвания защото лечението не ми се отрази добре. Плюс че двете лекарки при които ходих не ми обърнаха достатъчно внимание (едната ми обърка приема на едното хапче другата не ми отговаряше как са ми изследванията).
Та дайте ми някакви насоки как да се спася от обилния косопад защото имам чувството че до 6-7 месеца косата ми ще оредее още повече. Струва ми се че пода така силно да капе след като почнах приема на лекарствата преди 3 години. Но последната година и половина плюс минус положението е критично.

# 517
Скрит текст:
Здравейте. От няколко месеца страдам от доста обилен косопад. По време на къпане и след това като си реша косата пада страшно много косми. Имам чувството че 1/3 от косата ми е в банята и по четката за коса.
Имам поликистозни яйчници и някой от хормоните ми (един от които TSH и тестерон ако не греша). Отдавна не съм приемала лекарства и ходила на изследвания защото лечението не ми се отрази добре. Плюс че двете лекарки при които ходих не ми обърнаха достатъчно внимание (едната ми обърка приема на едното хапче другата не ми отговаряше как са ми изследванията).
Та дайте ми някакви насоки как да се спася от обилния косопад защото имам чувството че до 6-7 месеца косата ми ще оредее още повече. Струва ми се че пода така силно да капе след като почнах приема на лекарствата преди 3 години. Но последната година и половина плюс минус положението е критично.

Мен (същите болежки) ме спаси само Tiande Master Herb шампоан + маска против оплешивяване. Първоначално ще започне да пада още повече, след 2-3 месеца (редовно ползване) ще забележите как поникват множество нови косми. Също, препоръчвам да започнете лечение. На мен ми отне 8 месеца, за да свикна към хапчетата и да видя резултати за ПКЯ и висок тестостерон, + хашимото. Косопада няма трайно лечение, докато не вкарате хормоните в норма. Ако сте от София мога да препоръчам специалист, който обръща внимание Simple Smile

# 518
Моля , да ми изпратите на лично името на специалиста , ако е удобно ,Благодаря !

# 519
  • Sofia
Скрит текст:

Мен (същите болежки) ме спаси само Tiande Master Herb шампоан + маска против оплешивяване. Първоначално ще започне да пада още повече, след 2-3 месеца (редовно ползване) ще забележите как поникват множество нови косми. Също, препоръчвам да започнете лечение. На мен ми отне 8 месеца, за да свикна към хапчетата и да видя резултати за ПКЯ и висок тестостерон, + хашимото. Косопада няма трайно лечение, докато не вкарате хормоните в норма. Ако сте от София мога да препоръчам специалист, който обръща внимание Simple Smile
Здравей. Живея в София иначе съм от Пловдив. Бяха при две еднокринолога в Пловдив и бях меко казано потресена от тях и липсата на внимание към пациента.
Ще се радвам на препоръка за добър еднокринолог в София.

# 520
Добър ендокринолог в София - веднага мога да препоръчам. Д-р Ани Тодорова в МЦ "Фемина". Искам само да отбележа, че съм била само веднъж обаче при нея, защото "избягах" от предишната ендокриноложка, която всъщност се произнасяше повече като диетоложка. Д-р Тодорова ми обърна изключително голямо внимание, изслуша цялата ми история, отговаряше на въпроси и като цяло отдавна не бях попадала на такъв лекар. За това си позволявам да я препоръчам, макар и след едно посещение.

# 521
Реших да прежаля едни пари и да се запиша на терапия с плазма. Ще споделям резултатите.

# 522
Реших да прежаля едни пари и да се запиша на терапия с плазма. Ще споделям резултатите.
А колко струва такава терапия?

# 523
А колко струва такава терапия?
В момента в Дерма Акт има промоция и успях да взема първите две процедури на половин цена. Към хиляда ще платя за четирите терапии. Предпочетох ги пред мезотерапията защото мезото се прави много повече пъти и дават "гаранция" шест месеца. При плазмата /дано да има ефект /би трябвало да се поддържа ефект с една процедура годишно. Ще видим.

# 524
Момичета, понеже се порових в старите теми откъслечно, попаднах на маската с ампули витамин Б6 (в тема 11). Понеже нещо май ги няма тези ампули, аз вчера си купих просто течен витамин Б6 и мисля да си направя. Дали някоя от вас е пробвала?

Общи условия

Активация на акаунт