Косопад - тема 24

• 78 560
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
https://youtu.be/Qh2g5oJA0Jw?si=Sy7w2Wvunz4Jg48S

Това е клип в ютуб от последния епизод на подкаста на д-р Хаджийска, в който споделя за видовете лечение на косопад.

# 526
След почти 2 години страшно силен косопад и проба на какви ли не неща и никакви резултати си взех хапчета витамин Б12 на Анкерман и мога да кажа, че започна доста да намалява за една седмица. Надявам се до края на месеца да спре напълно.
Оставям тази информация тук, надявам се да помогне на някого.

# 527
  • Sofia
След почти 2 години страшно силен косопад и проба на какви ли не неща и никакви резултати си взех хапчета витамин Б12 на Анкерман и мога да кажа, че започна доста да намалява за една седмица. Надявам се до края на месеца да спре напълно.
Здравейте. Ако взема друг витамин Б12 дали ще е някакъв проблем? Смисъл да не е на Анкерман. Или нямате представа.

# 528
  • София
Здравейте, какъв препарат да взема на 18г си син за да вдигне запаса на Феритен?
След 6 месеца прием на желязо резултатите са почти същите
Желязо -26.8 при референтни 10-28
Феритин-86 при референтни 21.81-284.66
Вече започвам да се отчайвам, незнам какво да правя . Косата му съвсем оредя....Детето ми се тормози....
ВитВ12, вит Д са се покачили, чакам и резултатите от цинк и мед до 10дни
Но този Феритен не са покачва, а желязото е на горната граница.
Незнам какво да правя- дайте съвет какво да приема, като продукт,за да се вдигне

# 529
Косата му съвсем оредя....Детето ми се тормози....
Извинявам се, за това което ще напиша. Но се опитай да му вдигнеш самочувствието, да не се тормози и т.н. Не показвай, че и ти си притеснена. Понякога стреса оказва голямо влияние върху здравословен проблем.

# 530
  • София
Благодаря за съвета, но не се получава. Аз по никакъв начин не показваме че съм притеснена или че това е проблем, но въпреки, че не говори за косата си виждам как това го измъчва много. Той беше само  на 15 когато започна да пада, как да го разбере на тази възраст? За един пуебр това е върховен проблем.
Затова споделям с вас и търся помощ за продукт който да вдигне нивото на феритина, за да знам, че съм направила каквото мога за сина си...

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 09:34 от vnd

# 531
Здравейте отново! Искам да споделя, че си купих 3 бутилки Миноксидил 5 % спрей, но косата ми адски много се омазнява от него, предполагам е от това, че скалпа ми се омазнява от всичко и може би не реагира добре на този препарат. Иначе не ми пада косата от него като го ползвам, ползвам го от скоро - някъде седмица, но не знам дали ще издържа да позлвам 3-те бутилки. Та ако някой иска да се възползва от двете бутилки, които закупих, нека да ми пише. Една бутилка стига за месец. Взех ги всяка по 18 лв., но мога да ги продам по 15 лв. Ако имате интерес, пишете ми Simple Smile

# 532
Според мен проблемът не е във феритна, не е чак толкова нисък.
Дали не "помага" и стреса и високата тревожност за косопада при детето ви?

# 533
Здравейте. Ако взема друг витамин Б12 дали ще е някакъв проблем? Смисъл да не е на Анкерман. Или нямате представа.
Без изледване защо ще
пиете витБ- не е ок да се предозира.

[bVND][/b], той как беше със щитовидната и имате ли плешиви мъже в семейството?

# 534
Vnd,
Освен приема на витамини и желязо, какво друго правите?
Имам предвид масажи, мезотерапия, серуми? Какви продукти използвате-ежедневен шампоан,дълбоко почистващ шампоан, маска за скалпа. След като проблема е от три години вероятно ще е по добре ако и мерките са комплексни.

# 535
  • София
Маже се с Миноксидил, ползва шампоан Низорал и на Лакме против косопад. Приемал е Приорин близо година като беше на 15г,ползва близо година  серия за косопад на Тиган Де.....
Каквото са ми казали сме правили
Преди година и полавина пуснах пълни изследвания и се оказа нисък феритина, вит В12 вит Д цинк и мед
От година приема добавките по схема .....
За момента само Феритина е нисък, според лекарите трябва да е 150 за неговата възраст .....
Щитовидните хормони да Ок.
Моят баща, както и мъжа ми са оплешивели ,но на възраст над30....
Детето ми остава без каса на 15

# 536
Шампоаните не са кой знае какъв фактор, освен Низорал и то да се постои с него, но ТианДе не бих ползвала аз.
Вземете си дермаролер и нека прави процедури, масажи включете, мезотерапии, ако имате възможност.С Миноксидил няма ли промяна?
Знам за мъже, с оредели коси на 20г. още.При мъжете присаждането също е вариант, ако е голям комплекс.Но е доста скъпо вече.
Като казвате щитовидни- те оптимални ли са?

# 537
  • София
Мезотерапия пробва- отрази му се доста зле след 4 процедури и я спряхме.
Щитавидни хормани тази път не съм пускала, преди 6 м. Бяха Ок и затова.,DHT e 466- при 219-1140
Миноксидил действа страхотно, на след 6 месеца отново косата започна да пада, въпреки че го ползва.
Ще купим и дермаролер, но ме е страх да не навреди на малките косички.
Затова мисля че е комплексно и най вече липсата на желязо.
Преди 2 г беше 14 желязо, а фериитн 27...
Но в момента желязото е на горна граница а феритина само 86 и не е мръднал за 6 м.
Може ли да ми кажете вие какви добавки с желязо приемате, за да се вдигне този феритин

# 538
А миналият път какви бяха щитовидните?

# 539
  • София
Естродиол - 25- при 11-44
прогестерон - 0,2 - при 0,1 - 0,2
Кортизол -11,4 - при 3,7 - 19,4
Тестостерон - 6,87 - при 2,4 - 8,7
DHT - 466 - при 219-1140
ТАТ - 0,6 - при по-малко от 4,11
МАТ - 0,20 -при 0-5,61
THS - 1,620 - при 0,510-4,940