Косопад - тема 24

• 82 463
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
При мен косопадът спря, след като стигнах феритин 80, по съвет на dolce miele си самоназначих Сорбифер дурулес по 3 бр. на ден за 3 месеца

# 76
И аз по неин съвет и схема го вдигнах с този медикамент.

# 77
Дават ли го без рецепта?

# 78
На мен да.Но някои дами споделиха, че са им искали.

# 79
При мен косопадът спря, след като стигнах феритин 80, по съвет на dolce miele си самоназначих Сорбифер дурулес по 3 бр. на ден за 3 месеца
При този Феритин какви стойности на Хемоглобин и Желязо стигнахте? Може ли информация и за нивата от които започнахте? Аз знаете, че  харесвам Малтофер а не Сорбифер. Но забелязвам, че момичета си мислят, че Сорбифер лекува косопад. Ако косопада е в следствие на липса на желязо само тогава се лекува с лекарства като Сорбифер и Малтофер! Имайте предвид, че желязото е токсичен минерал, и ако вашият организъм не се нуждае от него можете сериозно да си навредите.

# 80
  • Бургас
Резултати преди година и сега
Хемоглобин  беше 107  сега 144
Желязо  беше 3 сега 8
Феритин беше 3 сега 87
Фолиева беше 5 сега 15
 Личната ми каза, че и сега желязото ми е ниско и няма как да предозирам с тази стойност, явно нещо някъде се губи, дали при цикъл или нещо с храносмилане не знам…сега ще намаля сорбифера и след 3 месеца пак ще изследвам, ясно ми е, че като се покачат стойностите, няма нужда да продължавам с големи дози
Все пак да добавя, че освен ударната доза Сорбифер, успоредно пих и 3 месеца Приорин и фолиева киселина, щото и тя ми беше под нормата
Но е факт, че след повече от една година силен косопад и страшно оредяване на косата, сега определено не капе както преди
Иначе и на мен личната първо ми предписа Малтофер, но нямаше резултат, може би беше ниска дозата, после ме прати на хематолог, който изписа Сирбифера

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 19:05 от bur02

# 81
А нови косъмчета имаш ли?

# 82
Само да кажа за пореден път, че не съм медицинско лице и съм споделяла личен опит- на базата на години трудности да повиша стойностите на феритина.🙂 Мисля, че често съм споменавала, че моят косопад категорично се дължи на нисък феритин като основна причина.
Разбира се, че Сорбифер не лекува косопад! Сорбифер е железен препарат, лекарствен продукт, който се прилага при анемия и железен дефицит.🙂 Т.е. ще повлияе добре на косата, само ако косопадът е причинен от нисък феритин (или желязо- защото феритинът понякога може да е "фалшиво повишен", а това да не означава, че всичко е ок с железния панел- при инфекции, вируси, възпаления). Важно е редовното проследяване на железния панел.
Bur02, да, при такива показатели не би трябвало да има предозиране (логиката в случая е- ако няма някакви аномалии в усвояването на желязото- да продължи да се покачва феритинът).
Мариат, аз имам доста нови косъмчета. Не са толкова, колкото ми се иска примерно над челото, т.е. засега са къси и ще трябва да мине повече време, за да израснат и да се види по-добре ефектът. Но при мен е абсолютно очевидна връзката с феритина (показвала съм тук шепа, пълна с окапала коса след миене при феритин около 15, сега при 80+ окапалите косми са много по-малко- а косата ми е и доста дълга, което също има значение за това как изглеждат окапалите косми, когато са в шепа).

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 21:48 от dolce miele

# 83
Благодаря Bur02. Дали ЛЛ се е сетила въобще да те изпрати на хематолог? Можеш да се консултираш и онлайн през платформата Healee. Но трябва да се свали на телефона. Там съм се консултирала с АГ от Вита , Гастроентеролог от Токуда и Пирогов. Спестява се много време от разхождане и чакане пред кабинети. Долче, както винаги много ясно и коректно написано. Blush

# 84
  • Бургас
За съжаление не виждам нови растежи, но поне падащите косми са малко и се надявам да има някакъв положителен резултат относно сгъстяване след 5-6 месеца, в краен случай  и това ниво да задържа е някаква малка утеха, аз все пак съм на години, наближаващи менопауза и естествен процес на разреждане на косата, така че чудеса не очаквам, иначе вече повече от година обикалям и личната и хематалог, но те все ми изписваха малки дози желязо и напредъкът относно желязото и феритина беше минимален, едвам качих до минималните граници, чак като сама си увеличих дозата, имаше видим ефект в изследванията

# 85
Здравейте,шампоан за косопад ,мисля че е от стрес и сезонен.От изследванията които си направих защото съм и с хашимото тсхто е нормално.Желязо,феритинин,нормално,хемогробин 146 ,имам само лек латентен недостатък на витамин д .Може ли да ми препоръчате някакъв шампоан имам мазен скалп,заплетени крайша ,а и ми пада косода но не е интензивно.🙂само при решенето сутрин,вечер ,при сушенето и намирам по леглото поне до 10 косъма .

# 86
За съжаление не виждам нови растежи, но поне падащите косми са малко и се надявам да има някакъв положителен резултат относно сгъстяване след 5-6 месеца, в краен случай  и това ниво да задържа е някаква малка утеха, аз все пак съм на години, наближаващи менопауза и естествен процес на разреждане на косата, така че чудеса не очаквам, иначе вече повече от година обикалям и личната и хематалог, но те все ми изписваха малки дози желязо и напредъкът относно желязото и феритина беше минимален, едвам качих до минималните граници, чак като сама си увеличих дозата, имаше видим ефект в изследванията
Витамин Б Комплекс взимате ли? Коя фолиева киселина? Спреят на Бетер Ю с Желязо е добро допълнение към Сорбифер. Въпреки, че за една година трябваше да се качат доста нивата. Може би и него не го усвояване добре. Има Желязо на ампули и се влива венозно - Венофер и Идафер. Особено при жените, във АГ клиниките в София постоянно се случва - Надежда и Щерев. Защо не чуете и мнение от нов Хематолог за да сверите часовника.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 12:43 от Felicity King

# 87
Инофолик е хранителна добавка за яйчниците и ИР.

# 88
Инофолик е хранителна добавка за яйчниците и ИР.
Ох, а как се казваше това дето го вливаха....Поправих се за да не обърквам хората. То и без това бе лекар да го назначи няма как. Гледай сега как ми дойде идея, и аз съм с хормонални дисбаланси ще му проверя листовката. При мен косопада е хормонален, след Ковид, стрес, и нисък Феритин.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 13:11 от Felicity King

# 89
Oт този петък започва Bad Hair Day по TLC. Ще бъде полезно да видим как се справят с различните видове косопад .

Днес четох за SMP /скалп микро пигментейшън/ техника,която препоръчват за много видим скалп. Техниката се прилага в клиника,няколко сесии, който се доближават до татуировка,но се използва различно мастило, най -лесно се прилага при къса коса,но е възможно и за жени с по -дълга коса.

Общи условия

Активация на акаунт