Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 505
  • 860
  •   1
Отговори
# 150
На авторката просто не ѝ харесаха коментарите. Това е..... Тя очакваше да я подкрепим, да я успокоим, да ѝ кажем, че я ревнува, щото я обича, пък те скандалите....е, че в кое семейство всичко е по вода....!!!?!
До средата на темата ѝ съчувствах, но, като прочетох

Цитат
Но аз го обичам безрезервно и знам, че през каквото и да сме преминали и да преминаваме, не мога да си представя да дойде ден, в който ще отворя очи и няма да го видя до мен и няма да чуя гласа му и вечер, в която няма да заспя до него. Двамата имаме прекрасни моменти заедно и искам нещата между нас да се закрепят и да създадем още такива и да се радваме на детето си.

разбрах, че всъщност проблемът си е точно нейн и така ще си остане, докато не свърши по един или друг начин (предполагам грозно, но дано да не е чак много.....).

Ох, тез захаросани думи, извадени от любовните романи, направо се изприщвам. Какви прекрасни моменти, бре, моме?!?! Той няма пет лева да те изведе на кафе, ти прекрасни моменти...!!! Кой ще ти гледа бебето, мама и тате ли?!?! Те техните деца са  ги изгледали. Като сте създали бебе, трябва да имате възможност да го гледате!
Налягай си парцалите и помагай на вашите вкъщи, пък него го натиряй да се хваща на работа, че бебе не се гледа с "прекрасни моменти"!!!!

# 151
За всичко има обяснение, което ти подкрепяш… Без това не държа да се обличам модерно, държи си на личното пространство, споразумяхме се да работя😄😄😄
Той решава, а ти се съгласяваш… Обезличаваш се!
Къде си ти в цялата картинка?
Има ли неща, които ти да си искала да бъдат такива и той да се е съгласил?

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 20:43 от eleaa

# 152
  • София
Е, що не работи - защото няма достойна работа за него, няма да им работи на хиляда лева на изедниците я. А и докато е на работа ако вземе да мине някой бивш през две пресечки от жена му??

# 153
JoyJoyJoy

Мда... нацели проблема с второто изречение.

# 154
Много тъжна история... Sad

Но пък с весел край! Ми те се обичат, това е прекрасно, нали?

# 155
Ох, тя се кефи, че тоя е нейн… то всяка вика “вземи го ти!”

# 156
  • София
Аз  друго се чудя  - тия жени осъзнават ли в някакъв момент, че са опропастили живота си и този на децата си?
Дали разбират, че там някъде има мъже, които не ревнуват, не обиждат,  не манипулират, не насилват. За някои мъже би било под достойнството да не работят, еле пък, ако ще имат дете и ще бъдат "глава на семейство"?

# 157
Явно си го обича много и мисли за него повече отколкото за това, че децата ще живеят в среда в която мама и тате редовно се дърпат за косите и си разменят обидни думички ¯\_(ツ)_/¯ Дори за филм не се сещам където такава ситуация се е оправила, всички сценарии за които се сещам с подобни случаи са все някакви ужаси Open Mouth

# 158
Честно ако дъщеря ми се появи на вратата с такъв мухльо, голям бой ще яде. Не за друго, ами защото искала да се връща при него. Какво ще го прави? Явно в гащите си не може да го държи, ама и да работи не може, обаче пък и тя да не работела.
Цялата им работа втасала, те намерили време да се ревнуват...
С много любов, само по филмите се гледат деца.

# 159
За мен има нещо измислено или пресилено. С какво живеят тези двама души, очакващи бебе, без да работят?! С помощ от родителите на авторката, ами тя доста помощ трябва да е. Храна, сметки, покупки за бебето.... Представям си как отивам при баща ми и му казвам, я ми дай 500 лева да купя количка за бебето, после още 200-300лв да платя тока и да напазарувам. Това са сериозни суми, таткото на момичето явно трябва да има висок стандарт, за да издържа 2 домакинства. Че и срещу зима, в която само сметките за ток ще са 200+. Не знам, някаква схема трябва да има, да си лежиш месеци наред и ей така да си живееш. Я бързи кредити, я нещо друго. Чакаш бебе с доход 0 лв. Абсурд!
Няма как да се обясни на някой умората и липсата на време при новородено у дома, скоро ще четем как ревнивкото не може да я подели с бебето, отделно, че е родила и вече е мишена за всеки мъж, който се завърти около тях. Но може би някой ден момичето ще се усети. Най-добре татко да им спре кранчето и така бързо ще дойде на себе си, че не може да живее без тате, не без насилника.

# 160
  • SF
И кво като разкажеш за бившите си и искаш да знаеш за тези на другата страна? Кво лошо има, че трябва да се крие тва? Нормално е да си имал други хора в живота си, да сте се разделили по някакви причини. Били са част от живота ти за даден период, криенето за мен е по подозрително. Все едно има нещо, от което те е срам

Една важна причина е, че настоящият съпруг или приятел започва адски да ревнува от въпросното минало.
Та, такова, като разкажеш за бившите си.
Аз подробно обясних 1-2 поста над твоя. А пък това обяснение е написано по повод на дискусията защо е по-разумно да не се споделя, но да не се самоцитирам.
Причината да не се разказва нещо, не е само и единствено срам. Какъв срам?? Ако съм приключила срамна връзка, си е повод за гордост!

Нелогично, но се пренебрегва заплахата от изневяра с бъдещи или настоящи, а се концентрират върху бившите. Сигурно защото бъдещите са евентуални, а бившите са факт.
Криенето за мене не е подозрително, а уважително.
Но е много важно и двамата да са настроени на една вълна - миналото да не ги интересува и да не искат да знаят! Защото ако единият ровичка непрекъснато, боравейки с "ама какво лошо има, ама защо криеш, ами значи има нещо, ама то е много подозрително....", а другият не иска да чува нито име, нито с кой къде са пътешествали и какъв як секс са правили, това разминаване в нагласите, може да съсипе връзката.

А ако жена ти не ти разкаже нищо за миналото си и го крие ли крие, ти в какво би я заподозрял? Че е била с жени, че е била с престъпници, че е била с извънземни и ЦРУ не дават дума да издума по въпроса, че е била с Путин и това също е велика тайна, че е била с 1000 мъже преди теб, или само с 1?

# 161
  • София
Някои мъже са болни мозъци. Но съществуват и напълно свестни. Сядате една вечер на едно вино, нахвърляте твоите и моите бивши и после край. Казали сте си го, имате си доверие, че и двамата сте възрастни хора, които напълно съзнателно сте избрали да сте именно във тази връзка, да сте заедно и това е.
Аз лично разсъждавам така и искам и човекът срещу мен да е така.

# 162
Ако и двамата желаете на "нахвърляте", няма лошо. Аз лично нито искам да нахвърлям, нито на мен да ми се разказва. Не, че в годините с ММ не сме споделяли разни неща, но в не и по този начин - Ела, сега тук, разкажи си всичко подред.
Доверието няма нищо общо с това дали си знаете бившите.

# 163
Истината е, че и двамата не са дорасли, за да създават семейство. Физически явно са зрели индивиди, но нямат идея за самоиздръжка, за нормално разрешаване на проблемите без скандали и агресия и най-вече идея, че всичко това не е редно за едно младо семейство.

Авторката уж се оплакваше, а сега в един момент ще излезе, че баща й е виновен, задето се намесва в иначе съвсем приемливия бит на младите влюбени. Тази сладникава картина на милите гълъбчета от последния пост на авторката беше супер измислена и тотално обърка картите.

# 164
Мда, баща ѝ е много гаден и нахален. Вместо да мята пачките в пълно мълчание, той си позволил да си каже мнението.
Догади ми се от тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт