Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 551
  • 860
  •   1
Отговори
# 225

На теб заплатата ще ти стига ли да издържаш семейство от жена и седем-осем дечица? Така е в мюсюлманския свят, към който очевидно (за теб) принадлежим.
За 7-8 сигурно трудно, но вече за 1 и повече - защо не 🙂

За добро или лошо, Бг е патриархална страна като това се засилва (логично за мен) през последните десетилетия.
7-8 е повече от едно, така че разбирам, че си съгласен. Simple Smile
Къде се засилва патриархалността, брат? Ти къде живееш, та имаш такива наблюдения?

# 226
  • Далечният изток
С риск да разочаровам Борис, но преди две седмици бях в Истанбул и толкова модерни млади туркини видях, мини полички, ботушки, токове, грим, прически... аз такива жени в България не съм виждала. Че и по сами се движеха някои... И това особено в азиатската част на Истанбул... Та, Борисе, не знам какви филми гледаш, но определено реалността няма много общо с твоите представи.

# 227
  • Наблизо
Боже,ами тогава да съм щастлива че съм си взела чужденец,а не прогресивно потъващия в шериата българин според Борис? Ама не шериат тип Дубай,ами Афганистан..

# 228
  • Бургас
Борисчо и Джерами си живеят в някаква своя Тралаландия, лошо няма, всеки има право да бъде толкова заблуден и захлюпен колкото си иска.

# 229
Жената ако е зависима и без право на избор, ще ѝ се наложи да вземе и такива мъже, които в условията на 21 век са изхвърлени от генетичния басейн.

# 230
Борисе, бебе може да има, обич не знам къде видя. Това е болест, двустранна зависимост, ненормалност, несигурност, страх. Не е любов в никакъв случай.

Докато в пещерите на третият свят, много жени нямат избор, тук в БГ все още се раждат свободни жени. И не виждам какво друго освен емоционалните им проблеми и липси може да ги постави в ситуация да бъдат ограничавани не от друго, а от един льольо, който не смята, че има с какво, освен груба сила, да задържи една жена при себе си.

# 231
  • Чужбина
Борисе, ти наистина ли го мислиш това? Да не живееш в мюсюлманска страна? ....щото всичко друго не е ок

Аз не живея в мюсюлманска страна, но Бг граничи с такава, а и по ТВ се бълват непрекъснато масови ТВ предавания, в които жената е напълно обективирана и поставена в позицията на зависима, нарицателно - ханъма или наложница.

Аз не съм проблем, щото съм 1, но тревожите ли се за общото?

# 232
Това са пълни глупости. България е либерална страна и, ако има ревнивци, затварящи жените си вкъщи, то това са частни случаи. Жените в Бг работят, излизат, обличат се, както желаят, гримират се, ходят с когото си искат.... Като цяло няма нищо от това, което пишеш.

По телевизора какви предавания има, не знам. На мен, като не ми допада нещо, сменям канала.
Дават се и предавания от рода на Стани богат. Това значи ли, че нацията ни е съставена от високоинтелигентни граждани?

# 233
  • София
Явно никога не си стъпвал в съседната мюсюлманска държава, където може да видиш от забулени пингвини до полуголи кифли, а дори и забулените са напълно свободни къде да отидат и какво да правят, за разлика от авторката.

# 234
  • Чужбина
Накои от пишещите много лесно лепят етикети и раздават преценки/ "присъди". Това пада на по-ниско ниво и от сериалите по ТВ, както и да е.

Специално Истанбул е 15 млн град и това, че няколко туристки или не знам какви се разхождали по 2-3 исторически места по-свободно облечени по никакъв начин не представя мюсюлманския начин на мислене и живот.

Ще подскажа на по-любознателните - в Иран сега има(ше) опит за женска революция във връзка с трагичната смърт на Мохаса Амини след задържането й от т. нар. "морална полиция". От репортажите от там видях за сериозно протестно движение, борещо се срещу забрадките и по принцип за женските права.

Моята теза е, че Бг е по-близко до Близкия изток, отколкото до Запада. Просто такъв ни е манталитета. Та ние преди 144 години сме били в Османската империя... С много катаклизми и след това...

# 235
Вървим към разкрепостяване. Светът е на младите.

# 236
  • София
Някои от нас, представи си, са живяли далеч повече на Изток и в мюсюлманския свят. Може да ти се иска някоя сгодна женица да ти се върти на пета, но пишеш неща, които са нелепи на фона на реалността,в която живее авторката. Явно тя дори трябва да е щастлива, че е срещнала нейния мъж, а не теб.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 17:12 от Fever Ray

# 237
Просто такъв ни е манталитета.

Тук всяка жена има право да не бъде жертва на подобен "манталитет". А жертвите обикновено са жени, които не вярват, че заслужават нещо по-добро, изобщо не разсъждават в посока, че трябва да навличат черните чаршафи, и че това е ролята на жената като цяло.
Истината е, че в момента, в който намерят смелост и се освободят от насилника си, осъзнават, че никой не им е нужен дори за отглеждането на дете. На жените се е налагало да отглеждат и сами децата си от хилядолетия, в много по-трудни условия. Какво остава за 21ви век.

# 238
Аз не разбрах какъв ни е манталитета. Какъв? Близкоизточен? Моят не е такъв. Ей ме на, как се развявам само по едно пищималче, най-разкрепостено по плажа на съвсем истинската ми снимка вляво.
На някои хора да, може да им е такъв манталитета. Явно и на Борис е такъв. Ами, да е жив и здрав.

# 239
Не разбирам какво общо има манталитета ни като народ, къвто и да е той с темата? Имаме токсична връзка точно като по учебник и авторката в пълна зависимост от тази връзка. Мъжът е с патологична ревност, освен това и лентяй, лежат на родителите на авторката. Тва го нямаме в нашия манталитет, такъв дори и в най затънтеното село щеше да е изгонен или да са си прибрали дъщерята.
Авторката изобщо не осъзнава проблема, от там нататък нищо не може да се направи, жал ми е повече за родителите и, които виждат всичко, но нищо не могат да направят. Наистина е тъжно това, като знам на мен колко щети ми нанесе да гледам най добрата си приятелка в такава връзка, кво остава това да ти е детето. Такива като от последния пост на авторката колкото съм ги слушал, идва ти да се застреляш след това като гледаш какви безумия оправдава по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт