Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 259
  • 860
  •   1
Отговори
# 660
Първа стъпка - да престане да ти пука от ревността му, втора - да престанеш да му се извиняваш и да се чудиш как да му угодиш и да се чувстваш виновна, трета - да му поставиш ултиматум веднага да почва работа, четвърта - да го предупредиш да престане да се прави на мъж пред теб и да те унижава пред хората....
Това само за начало

# 661
  • Чужбина
Темата беше поизчерпана, но разбира се, като в някои любими сериали, може да продължава няколко хиляди епизода 🙂

Авторката умело модерира темата. Готино е за развлечение 😉

Мъжът не работи и се надявам, че с подкрепата на жена си ще се освести и ще започне да изкарва прехраната, иначе подслон, бащинство, обич, уважение и секс дава. Резултатът е 5/6, а не 1/5 😎

Концепцията "да не пренебрегваме себе си" не ми допада и я смятам за вредна за личните и семейните отношения.

Именно за партньора и за децата ние даваме нещо от себе си, даже жертваме част от себе си. Всичко останало е свръх его и някой може да си го сложи в тунинга.

Аз съм за любовта и взаимната подкрепа, особено при бебе...

# 662
]За модерирането на авторката- тук сме единодушни.
За останалото:
Мъжът не работи с подкрепата на жена си, защо му е да променя това?
За останалите неща- бащинството включва и прехрана, или греша? Не е само гушки и целувки, уви. Признак на уважение ли са скандалите от ревност, заплахите с развод или на обич- не ги разбирам тези неща, ботоксът пречи явно. Възвишеният секс като съпоставка с чичо и на 50тина изобщо няма да го коментирам Simple Smile.
За да дадеш част от себе си, трябва да има за даване, необходимо е да си личност, за да изградиш такава. Виж с теб как неприятно се е получило като майка ти явно не е дала читав пример…

# 663
Темата беше поизчерпана, но разбира се, като в някои любими сериали, може да продължава няколко хиляди епизода 🙂

Авторката умело модерира темата. Готино е за развлечение 😉

Мъжът не работи и се надявам, че с подкрепата на жена си ще се освести и ще започне да изкарва прехраната, иначе подслон, бащинство, обич, уважение и секс дава. Резултатът е 5/6, а не 1/5 😎

Концепцията "да не пренебрегваме себе си" не ми допада и я смятам за вредна за личните и семейните отношения.

Именно за партньора и за децата ние даваме нещо от себе си, даже жертваме част от себе си. Всичко останало е свръх его и някой може да си го сложи в тунинга.

Аз съм за любовта и взаимната подкрепа, особено при бебе...

Борис,

Докато авторката отговаря (избирателно), темата няма да се изчерпа.

Не, не е забавно да четеш за деградацията на една    заслепена от “любов” жена.

На мъжът не му трябва подкрепа, за да работи. Не е куц, не е сакат и доколкото разбрах  не е с ментални увреждания … или май нещо се загатна по едно време, не съм сигурна.
Подкрепа се осигурява на хора в неравностойно положение, не на комплексирани и ревниви мързеланковци. Престани да го оприличаваш на многострадалната Геновева.
Подслон не е дал той. Уважение? Заплаха с развод е ТОПА на уважението 😄. Сексът дали е добър, никой не може да ти каже. Задоволена е, добре. Чудно! Обич? Докато заглежда малки шаф**нтийки ли? Дайте ми я таз’ обич! 😀

Да жертваш част от характера си - ок!
Ама цялото си себеуважение ми идва в повече..

Като има бебе - осигуряваш финансова независимост, доколкото е възможно, не жена ти да търси подарени колички из форумите, ‘щото теб те мързи да работиш и харчиш парите на нейните родители, които дори не искаш да виждаш…

Моля те…

# 664
Живот има и след развода. Даже повечето разведени майчета, ще ти потвърдят, че са се преродили след развода. Той не е страшен. Страшно е да затънеш в манипулативния му живот, с който се опитва да те заобгради.
Знаеш ли, че се налага да разрушиш нещо до основи, за да го изградиш птново на по - стабилни основи.

# 665
  • Чужбина
Не вярвам в разрушенията, в резките действия, особено с бебе. И при наличие на подслон, качествен секс и официален брак.

В любовта има обсебване, има чувство на собственост и, респективно, поне малко ревност. За мен това е истината.

Шегите му относно други жени са само израз на неговата несигурност (слабост) - той иска да провокира нейната ревност, да засили взаимното чувство за собственост.

Защо той е несигурен, те си знаят. Може в малкия град да е получил лошо възпитание и образование. Може да има травма от миналото.

Хората не са вещи за изхвърляне. Между двата пола реално жената е тази, която бива обективирана, заради външността и формите си, а не мъжа. Да, има пренадлежност между двамата. Вече имат и дете...

# 666
  • София
Мизерия, любов, че и в брак… приказка, за която всяко момиче си мечтае.
Това един мъж даде ли ти брак - край, може да вегетира до края на живота си, вие трябва да сте благодарни.
Нищо че някои от тия без брак се чудят в момента Сейшелите или Малдивите за другия месец, а авторката от къде да изпроси ританки, че старите са омалели. Завиждат и всички на късмета Grinning
Но всеки си заслужава изборите!

Историята с ученичката е отвратителна, не е повод за ревност, а за отвръщение.

# 667
Мъжът на авторката да не пише тук под псевдоним? Grinning
Как ще я остави без надзор да дискутира във форум, тук чат - пат пишат и мъже. Sunglasses Освен това мислите й трябва да се насочват в правилната посока, защото другите потребителки може да я объркат нещо. И не на последно място, няма какво друго да прави. Grinning

# 668
Скрит текст:
Борисчо, спри да спамиш едно и също, всички те разбрахме. Ако искаш си пише с авторката на лични
Шоколадче, пак питам, какво прави този човек по ЦЯЛ ДЕН, ВСЕКИ ДЕН? Напива се, играе компюрни игри, гледа филми или ходи с приятели да закача ученички?

А защо ми казваш какво да правя в публичен форум, в който дискусията върви и генерира трафик?

Не схващаш ли, че е тъпо?
Чудесен пост. Над средното ниво за форума. Trollface

По темата - Черен шоколад, кога последно говорихте по въпроса мъжа ти да започне работа. Не ти, гледаща двумесечно бебе, а той?

# 669
Хубаво, а не те ли е страх, че детето ти няма да е реално достатъчно обгрижено като твоето майчинство приключи и свършат парите от родителите ти? Аз лично не те карам да го напускаш, а да махнеш за малко розовите очила. Ти явно смяташ, че заплахата му с развод е в реда на нещата, какво се е променило след бебето в този аспект? Смяташ ли, че отношението му към теб от гледна точка на ревност ще се промени ако започнеш работа след майчинството и ако не- защо?
Ако имаш желание, пиши на лични за коя част на България става въпрос, набирам персонал.
Минавало ли ти е през ума да му покажеш и тази тема и отзивите по нея? С отрезвяваща цел например.
Парите от родителите ми вече свършват стремглаво. Неговите нужди са особено скъпи. За себе си харча много малко, но това не спасява. И да, това, което предстои ме притеснява. Но не ми пука вече от ревността му и няма да оставя детето си да гладува. Ако толкова му е любовта, да се разведе с мен защото съм почнала работа на място близо до къщата на бившия ми или защото бившия ми случайно е минал без да си има представа, че точно аз съм зад касата на магазина (например), пред който минава - ами да е жив и здрав и да действа, моята съвест ще е чиста. Като нямахме дете повече ме притесняваше това, не само защото не исках да го изгубя, но и не исках да остана без съпруг и без дете. Но отдавна съм осъзнала, че да му се подчиня за това беше най-голямата ми грешка.
 Не съм мислила да му покажа темата. Не знам как ще му подейства. В такава ситуация ми идва малко непредсказуем, но доколкото го познавам може да се депресира, подразни или пък да каже, че въобще не му пука - това са вариантите. Ще Ви пиша на ЛС.
Мизерия, любов, че и в брак… приказка, за която всяко момиче си мечтае.
Това един мъж даде ли ти брак - край, може да вегетира до края на живота си, вие трябва да сте благодарни.
Нищо че някои от тия без брак се чудят в момента Сейшелите или Малдивите за другия месец, а авторката от къде да изпроси ританки, че старите са омалели. Завиждат и всички на късмета Grinning
Но всеки си заслужава изборите!

Историята с ученичката е отвратителна, не е повод за ревност, а за отвръщение.
Относно тази история, не беше точно някакво сваляне, както може да е "прозвучало" от описанието ми, а по-скоро като подигравка, защото те се заслушали в него, когато ние си разменяхме наши закачки. Той е този, който говори по-високо понякога пред хора, но ако аз го направя, ще каже, че си правя реклама за нещо, както когато и го целуна по-страстно на публично място, смята, че така предизвиквам желанието и на другите мъже "да опитат"... Онзи ден имахме и една такава дискусия с ММ.  Но това е друг въпрос. Та, заради това, че го загледали, зачудени от репликата му, която и аз вече не си спомням каква беше, но беше някаква цветуща, той саркастично им се усмихна и ги поздрави. Нещо в стил "какво, много ли ви е интересно?" Но все пак, дръзко, а аз съм виновна когато дори погледна повече от един път към някой мъж и то неволно, може би издънка на обноските ми, все пак когато съм с човек, когото обичам и на когото държа, не заглеждам други хора. Но той даже след тази случка изтъкна, че аз пък съм гледала в очите другите мъже. Два пъти откакто сме заедно, сме имали такъв спор. И честно казано, вече се усещам, че вляза ли в кафене всячески избягвам да заглеждам за повече от секунда хората на масата, за да не ми подметне нещо. Но аз поне нямам тази смелост да се бъзикам с непознатите.
Мъжът на авторката да не пише тук под псевдоним? Grinning
Как ще я остави без надзор да дискутира във форум, тук чат - пат пишат и мъже. Sunglasses Освен това мислите й трябва да се насочват в правилната посока, защото другите потребителки може да я объркат нещо. И не на последно място, няма какво друго да прави. Grinning
Той знае, че влизам тук от доста време преди тези събития, но не му е интересно да надниква. Смята, че тук се дискутират само женски теми. И по-добре, в случая.
Скрит текст:
Борисчо, спри да спамиш едно и също, всички те разбрахме. Ако искаш си пише с авторката на лични
Шоколадче, пак питам, какво прави този човек по ЦЯЛ ДЕН, ВСЕКИ ДЕН? Напива се, играе компюрни игри, гледа филми или ходи с приятели да закача ученички?

А защо ми казваш какво да правя в публичен форум, в който дискусията върви и генерира трафик?

Не схващаш ли, че е тъпо?
Чудесен пост. Над средното ниво за форума. Trollface

По темата - Черен шоколад, кога последно говорихте по въпроса мъжа ти да започне работа. Не ти, гледаща двумесечно бебе, а той?
[/quote]
Преди около седмица. И дори съжалих, защото след това все едно някой го смени с друг човек. Коренно се промени, докато преди и след по-големи скандали се е отнасял с мен с нежност, но след този спор лъхаше омраза от него. Дори не само към мен, но и към ролята му на баща, в един момент. Затова само се чудех какво е предизвикало това - осъзнал е, че трябва както казах да си промени сравнително спокойното ежедневие заради мен и бебето, а твърди, че сме сбъднатата му мечта, почувствал се е притиснат да започне по-сериозен начин на живот и си е изкарвал вътрешния гняв към мен чрез тези наченки на омраза/ирония...? Слава Богу, това не го усещам тези дни, ако го усещах нямаше да издържа, омразата ме трови, убива ме... Макар, че той това го отрича и дори се разочарова, че въобще мога да допусна такава мисъл за него, а на въпроса за промяната в поведението му, каза, че просто му е омръзнало от скандали/спорове всеки ден... Аз не мисля, че той ще започне работа, ще трябва да намеря начин да съчетая гледане на бебе с почти постоянна нужда от внимание и работа. Дано намеря почасова, но честно казано и да няма, няма да избирам много, защото приоритета ми е доброто на детето. А както всички знаем, да се отгледа дете не стига само любов...
Знам също и че дори и да взимам добра заплата, пак ще има дни, в които няма да имаме пари, защото уви, той не умее изобщо да пести и например ако имаме 100лв. свършват за два дена, значи с една заплата ще караме поне седмица и след това ще разчитаме пак на близките. Но не бива да допускам това, когато вече не сме само двамата!
Гледа филми, слуша музика, вижда се и с по някой приятел, взема и участие в грижите за детето, от време на време го разхождаме... За ситуацията с ученичките обясних пак по-горе и този път може би по-ясно.
Повярвайте ми, ако се закачаше, ама наистина, с флирт, свалка, с други жени, тази тема дори нямаше да съществува, защото отдавна нямаше да сме заедно.

# 670
Според теб флирт с други жени е нaй-лошото ли ? То само това му липсва на твоя , но все пак факта,че не работи и не поема отговорност за детето и теб не е малко основание за раздяла , плюс това вменяване на вина...

# 671
Какво значи ти да не го допускаш това?!? Къде е Мъжа?!? Стига бе това е несериозно!!! Защо не работи?!? Никой това не може да си обясни... Как от няколко години този човек стои на издръжка на някого?!
Искам да попитам ти какво намери в него за да се влюбиш и загубиш? Не е отношение - видно е, както и спокойствие няма... С порастването на детето, грижите  за него ще са по-големи, както и отговорностите, няма да е само памперси и храна... Абеее момиче, проблема ти е много по-голям от това кой къде какво загледал...

# 672
  • Чужбина
Той гледа детето. Но изпитва някаква несигурност, неувереност, поради което и се вкисва, когато му говорят за инициатива, за бачкане.

Имаме двама млади хора в малко бг градче, които се любят и са направили и бебе, но нямат високо самочувствие и са мачкани от живота. Класика...

Жената пита какво да прави? Ми отговорът е прост и един и същ - с любов и подкрепа да се опитват да се преборят с живота.

# 673
Мило момиче,

ТРЪГВАЙ СИ!!
Наистина, наистина много ме е яд на теб! Знам, че си непознат човек с псевдоним във форум, ама дали заради това, че пишеш грамотно и адекватно, ти взех историята присърце.

Дори не само към мен, но и към ролята му на баща, в един момент.

Тук трябва да ти светне най-червената от всички червени лампички.
Да кажем, че все някак би си затворила очите, ако има лошо отношение към теб ( което грам не е за пренебрегване), но към детето?? Това е много опасно!
Този тип мъже рано или късно превръщат вербалната агресия във физическа такава.

Усетиш ли и милисекунда на лошо отношение към детето - бягай. Мани и любов, и секс, и всичко!

Той по никакъв начин не се грижи за вас. Ама никакъв. Гледа филми и излиза с приятели, вместо да работи и да му осигури спокоен живот??

Ти ще лишиш детето си от майчина ласка, защото трябва да работиш и издържаш семейството си, при наличие на ПОДОБИЕ на мъж?

Това трябва да стане единствено, ако го напуснеш и си гледаш детенцето сама.

Самото дете ще е милион пъти по-щастливо, ако не живее в такава токсична среда. Даже вашата е повече от токсична - ревност, егоизъм, сръдни, мързел и безперспективност..

Недей да поставяш любовта си към паразита и секса с него пред нормалният живот на детенцето си. Твърде егоистично е.

Борис, престани да оправдаваш поведението на пишман бащата.
Обиждаш всеки средностатистически мъж от малък град, сравнявайки го с него.
Аз съм родом от малък град и НИКОГА не съм срещала подобен  комплексиран льольо!

# 674
Относно тази история, не беше точно някакво сваляне, както може да е "прозвучало" от описанието ми, а по-скоро като подигравка, защото те се заслушали в него, когато ние си разменяхме наши закачки.
Пак е изключително смешно 32-годишен мъж да се отваря на деца (15-годишните са деца), защото му били слушали разговора на публично място. Дали е от злоба, дали е от комплекси, дали е защото ги сваля, все е гнусно.

както когато и го целуна по-страстно на публично място, смята, че така предизвиквам желанието и на другите мъже "да опитат"... Онзи ден имахме и една такава дискусия с ММ.
С всеки следващ твой пост все повече се изумявам.
За това, че те мрази, когато му кажеш, че трябва да работи, е ясно. Колко истории има на 32-годишни "деца", които са на издържка от родителите си и даже по някой бой им хвърлят, ако те им спрат кранчето. Имай предвид, че ако родителите ти спрат да дават по някаква причина, при положение, че мъжът ти вече го приема като нещо, което му се полага, ще настъпи адът на земята за теб.

Общи условия

Активация на акаунт