Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 245
  • 860
  •   1
Отговори
# 750
  • Далечният изток
Да се сблъскат със света на възрастните ли?!
Ами тия двама човека са родители. Те вече носят отговорност освен за себе си и за още едно невинно и зависимо от тях същество. До кога светът и детето им ще ги чакат да пораснат?!

# 751
  • София
Цоцат майчинството и парите, които родителите на момичето са им дали за сватбата. Скоро ще свършат и ще плеснат с ръце.
Не смятам, че авторката им иска пряко кеш, поне все още…

# 752
Те и ромите стават родители на 14, но не се оправят сами.
Биологията е едно, порастването и поемането на отговорност е друго.
Ученето на отговорност, труд и т.н. става в семейството. Сега жена му да го учи тепърва.....
Нека не пишем небивалици. Към избор на партньор, с който ще отглеждаш дете поне 18 години, се подхожда отговорно, не само защото ти прави комплименти.

# 753
  • Далечният изток
Извинявай, ама тоя ромски пример е абсолютно ирелевантен с казуса.
И нещо не мога да ти разгадая тезата.
Дали искат тия двамата герои да пораснат?! А, тя героинята беше с над средна интелигентност доколкото помня квалификациите на Борис. Толкова е умна, пък се хванала с някакъв малоумен... И какво ще прави? Тепърва ще го възпитава?! Нито тя му е майка, нито той е на 3 години. Не, тя му е съпруга, и не, той е на 32.

# 754
Твърде много се задълбава философската страна на нещата.. А то е ясно като бял ден - двама неосъзнати  отглеждат дете с парите на родителите си. Единият влюбен и не вижда по-далеч от носа си, а другият го мързи до небето, комплексиран до небесата и му дай кафенца и срещи с приятели.
Родителите са много виновни. Много.

# 755
Твърде много се задълбава философската страна на нещата.. А то е ясно като бял ден - двама неосъзнати  отглеждат дете с парите на родителите си. Единият влюбен и не вижда по-далеч от носа си, а другият го мързи до небето, комплексиран до небесата и му дай кафенца и срещи с приятели.
Родителите са много виновни. Много.

Точно така.
Не са виновни те, за положението, в което са. И ще е мъка да разрешат ситуацията, защото родители им не са ги оставили да порастнат.

# 756
Цитат на: Boris1177 link=topic=1496122.msg45885957#msg45885957

Да, за нормална работа трябват връзки. И няма нищо лошо семейство с малко дете да се съхрани.
[/quote

Борисе, много ме ядосваш с тъпите си пропаганди. Не можел да работи за 600 лв?
Ма, тоя не иска бе, Не иска. Ни за 600, ни за 1600. Такава му е нагласата и мързела.
 А за нормална работа не трябват, толкова връзки, колкото желание и мотивация.
Ма тоя, като не ще да се помести от дивана  няма никаква работа да почне.

# 757
Там, където живеят нито им трябват връзки, нито заплатите са по 600лв. Нали, Шоколад?
Само желание.

# 758
Но дали се провеждат семинари по мотивация за започване на работа? Някакви екипи от психолози и гурута, надъхващи младите родители да изкарат собствени пари в името на децата си? Или злите баби и дядовци им насаждат безпомощност, тикайки им пари в ръцете всеки път, като споменат за работа, и така се убива всякакво желание у тях?

# 759
По- голяма мотивация за работа, от това, че нямаш 5 пари в джоба не знам.
А това, че и семейство имаш и трябва, като мъж да го  храниш и пак не се мотивираш, говори много зле за тоя индивид.

Тоя, как ли заспива спокойно вечер, чак ми е чудно.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 22:41 от happy doc

# 760
  • ЯМБОЛ
Темата заприлича на борба с вятърни мелници.Всичко е излишно,ще чакаме след някой месец нова...

# 761
Единствената му слабост е, че не може да се реализира професионално, което е адски трудно в Бг и особено без връзки.

Странно защо, ама тия оправдания ги слушам все от разни такива, дето ръцете им са в г*за наврени и за 5 пари работа не може да свърши. Или от неуспешни емигранти, които в почивките си като черноработници се успокояват колко зле е бг. Ми не е зле бе пич, като гледам колко дръпнаха всички около мен и кво се прави наоколо, всички връзки ли да имат?
А въпросния лентай ще си е такъв и в Германия, и в Занзибар.

# 762
  • Somewhere beyond the moon and stars
Отклонявам се и аз от темата, но да работиш за 500-600 собствени лева означава да имаш с 500-600 повече от мързелуването за 0.
Даже и за без пари да работи човек е по-добре, отколкото да търка дивана вкъщи, поне може да има някакво развитие така.

# 763
Ееее вий пък какви сте, що му чупите хатъра на младежа. Он чека да му се обадят за директор със 5000 лв заплата стартова 😂

# 764
Ем да си е размърдал д-то като му е било времето да учи и до 32 може и кариера да има, и хубава заплата или нещо сам да си разработи и тн. Опции много, ама ако не спиш. И да, за БГ тва, че даже и за прованса

Пп. Все повече имам усещането, че употребява разни работи. То бива мързел, ама тва е някакво безподобно.

Общи условия

Активация на акаунт