Юлски мами 2023г

• 53 999
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Моите симптоми са виене на свят, не гадене, почти постоянно не само като съм гладна и гърдите, ооо така ме болят само да мръдна 😂 В 6г.с. днес отново бях на преглед, чу се даже пулс, но слабо и каза да отида след една седмица пак 😊

А кога беше първия преглед?
Първият преглед е хубаво да е в 6-7г.с. Моят беше в 6г.с. + 1ден и се чу сърчицето.

# 106
  • София
Моят първи преглед се очертава да е в 5 г.с. и 2 дни. Очаквам да видя само сак. Вече на следващания преглед, в 6 г.с. се надявям да чуя и сърчице.

# 107
Здравейте, вие кога бяхте на първи и след това на втори преглед?
Аз бях на първи преглед седмица след като разбрах, т.е. доктора каза 5 седмица, беше на 15.11. Сега съм пак на 30.11, надявам се да чуя сърце. Отидох рано поради проблем в първата ми бременност в ранен етап

# 108
Здравейте и от мен. На 35г съм и живея във Варна. Това ми е първа и много желана и дългочакана бременност. Все още не мога да повярвам, че видях двете чертички...
Видях ги на 18.11 вечерта, на следващият ден 2ри тест също плюс. По изчисления онлайн съм уж в 5г.с.
Имам притеснения обаче и се чудя какво да правя - от няколко дни имам периодични придърпвания в яйчниците, което чета, че е нормално. Въпроса е, че от 2 дни имам и една тъпа болка в кръста  и това е нещото, което ме притеснява, защото общо взето болката в кръста е приемлива за понапред във времето от бременността, а на този етап може да е симптом за спонтанен аборт или извънматочна бременност.
От вчера само това мисля и не мога да реша да отида ли през уикенда на спешен кабинет в АГ или Майчин дом за преглед и информация или да изчакам понеделник и да се свържа с гинеколожката тя да ме прегледа... Някой от вас имал ли е такива усещания?

# 109
Аз съм така,пия нош па и вторник ще отида на първи преглед в 5 г.с и 3-4 дни.Попринцип  пише ,че е нормално,но и аз първата бременност 12 седмица лежах за задържане поради кървене и ще отида по-рано.Иначе единия гинеколог ми каза чак на 29,но едва ли ще издържа до тогава

# 110
Аз също имах придърпвания долу ниско, в 5та седмица и ме боля кръста цяла седмица. Мисля, че е нормално.
Вече бях 2 пъти на лекар, но съжалих, че тръгнах толкова рано - казаха ми, че нищо не се вижда в 5та седмица и че може да е извънматочна бременност, трябвало да се види вече ...
После отидох пак и всичко беше наред.
Та, искам да кажа, че горчиво съжалявам от това юркане дето си причиних толкова рано, понеже ми изкараха акъла. В моя случай нямаше смисъл толкова от рано.

# 111
Не издържах и отидох на преглед. Гинеколожката беше много мила и ми каза да се успокоя, нормално било да имам такива усещания, но да не се вглъбявам чак толкова във всичко, защото излишно се напрягам. Каза да пия нош-па при нужда и след седмица поне да отида на преглед, за да се види как вървят нещата.
И нещото, което си знам, че е така и въпреки това го направих - да не чета много много онлайн за това и онова, защото се паникьосвам излишно.
Пожелавам на всички сладко и леко бременеене Blush

# 112
  • София
Gabi, спокойно. Съвсем нормални са бодежи и придърпвания . Нещото което не е нормално, са кървене с ярка червена кръв и силни болки.
С предната ми бременност и такива болки и тогава това ми обясниха и двамата ми лекари.
При мен е и по-сложно, защото имам много интервенции и две операции, та болките бяха очаквани.
Аз за сега нямам никакви симптоми, ама никакви... боли ме само мястото на поставяне на Пролутекса. Тия инжекции много болят.

# 113
Не издържах и отидох на преглед. Гинеколожката беше много мила и ми каза да се успокоя, нормално било да имам такива усещания, но да не се вглъбявам чак толкова във всичко, защото излишно се напрягам. Каза да пия нош-па при нужда и след седмица поне да отида на преглед, за да се види как вървят нещата.
И нещото, което си знам, че е така и въпреки това го направих - да не чета много много онлайн за това и онова, защото се паникьосвам излишно.
Пожелавам на всички сладко и леко бременеене Blush

Хубаво си направила,че си отишла,за да си спокойна ,пък и успокои и останалите от нас 😁

# 114
  • Варна
Аз съм на съвсем различно мнение относно четенето в интернет. Да, може да те вкара в разни паранои, но може и да ти помогне да предотвратиш проблем. Ето, аз ако не бях чела, че е хубаво да се пуснат щитовидни хормони след забременяване, нямаше да пусна. Никой доктор не ми каза. А бях ходила при трима (първата бременност). Оказа се, че ТСХ ми скача в пъти над нормата при забременяване и се наложи да пия хормон през цялата първа бременност. След раждането го спрях. Сега пак го изследвах, отново е скочил и отново започнах хормон.

Другото нещо - относно параноите. През първата бременност що рев изплаках. Забременяването ми беше съвпаднало със заразяване с котешки екземи. Съответно тях ги лекувах с мазане, а в последствие прочетох, че на всички кремове пишеше да не се използват при бременност. Умрях от страх да не съм навредила на детето.

Отделно, изписаха ми Дуфастон без причина. Нито съм имала кървене, нито съм имала нисък прогестерон (изследвах го). Обърнах нета да чета какво ще се случи, ако го пия без причина. В крайна сметка лъгах АГ-то, че го пия. Просто не исках да пия излишни лекарства. Консултирах се с други две АГ-та, които ми казаха, че не биха изписали без показания.

Този път гледам да го карам по-спокойно. Психирам се пак за някои неща, например храни, които трябва да се избягват, за да не се заразиш с опасни за плода бактерии или други храни, които съдържат много вит.А (черен дроб, въпреки че вече ядох стабилно малко след забременяването) или риба като акула и риба тон, които уж съдържали повече живак и също са опасни. Докато съм на темата, кремове за мазане с вит.А също отбягвам, а го слагат и в кремове против стрии - четете опаковките.

# 115
Така е,четенето има и плюсове и минуси...За вит.А мисля,че е вреден ако прекалиш много,мен първата бременност ме караха да ям много дроб заради хемоглобина и никой не ми  е казвал да внимавам с морковите например,но в едно от приложенията по седмици реално пишеше да се внимава.Аз и един шейк съм приготвила на Харбър лайф да показвам на доктора,че 100 лв дадох поне да си го пия,а вътре има и вит а..

Относно приложенията аз нещо се обърках.2 ми показват,че съм 5г.с и 0 дни ,2 ,че съм 6та  🙄Фея и 1то,което ми е на снимката показват 6та,а дефекти последната дата на цикъл е 16.10 и аз си смятам,че съм 5та..

А

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 14:30 от Fani0101

# 116
  • Варна
Има значение и формата на вит.А. В морковите е бета-каротин (ако не се лъжа), който се преобразува във вит.А, колкото организмът има нужда. Съответно няма проблем да се ядат. Опасно е да не се предозира с готовата форма - ретинол. Аз също хапвах черен дроб, но просто веднъж или два пъти в месеца. Предполагам, че не се предозира толкова лесно чрез ядене на дроб, щом вие сте хапвали по много и всичко е било наред. Може би с добавките трябва да се внимава.

# 117
  • София
Фани, Феята показва не завършена седмица. Ако си 5г.с. и 3 дни, ще ти каже, че си в 6та. Обаче лекарите си ги смятат на завършени, т.е. ако си 5г.с. и 3 дни, ще кажат, че си 5та.
Аз Феята я ползвах миналата бременност, платената версия и не ме кефи...
Абсолютно точно ми смята приложението което ползвам за МЦ.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 14:56 от Axenia

# 118
Какви витамини пиете?

# 119
Ами никакви... Пия само фолиева киселина.

А как сте със секса? Правите ли, имате ли желание. Аз имам, но не сме сексуално активни в момента и то защото мъжа ми се притеснява. Grinning Според мен сега е момента, защото после с корем пък не мисля, че ще искам. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт