Юлски мами 2023г

• 54 345
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София
ЧХГ е Човешкият хорионгонадотропин, хормон на бременността.  
Това е хормона който засичат и обикновенните тестове за бременност. Въпросът е че при уринарните се установява количеството в урината, което се секретира доста по-късно отколкото в кръвта.
Важно ЧХГ да расте, да се удвоява поне на около 48 часа, това е показател за развиваща се бременност.
  ЧХГ може да катогоричен че има бременност  8-10 дни преди цикъл, което уринарен тест е почти невъзможно да отчете.

# 181
Ако последния МЦ е бил на 14.10, то трябва да е 6 г.с., а за тази седмица ЧХГ е много ниско. За съжаление...

А защо се видя на екрана че има нещо може за това ми е изписал толкова лекарства
Изобщо не се притеснявай! Да, по календар си 5г.с.+ 3 дни, но може да си с по-късна овулация и затова ЧХГ да ти е на стойност като за 4г.с. Второто ми ЧХГ пуснах, когато бях точно в 5г.с и 0дни, резултата беше 144, отново като за 4г.с., но се беше удвоил за 48 часа и знаех, че всичко е наред! 2 седмици по-късно бях на първи преглед и чухме сърчице. Просто щом минат 48 часа от първото ЧХГ си пусни ново и ако е удвоено няма какво да те притеснява.

# 182
Аз също зная, че ЧХГ трябва да се удвои на 48 часа, не се притеснявай, стойностите при всички са различни.
Ако последния МЦ е бил на 14.10, то трябва да е 6 г.с., а за тази седмица ЧХГ е много ниско. За съжаление...

А защо се видя на екрана че има нещо може за това ми е изписал толкова лекарства
Изобщо не се притеснявай! Да, по календар си 5г.с.+ 3 дни, но може да си с по-късна овулация и затова ЧХГ да ти е на стойност като за 4г.с. Второто ми ЧХГ пуснах, когато бях точно в 5г.с и 0дни, резултата беше 144, отново като за 4г.с., но се беше удвоил за 48 часа и знаех, че всичко е наред! 2 седмици по-късно бях на първи преглед и чухме сърчице. Просто щом минат 48 часа от първото ЧХГ си пусни ново и ако е удвоено няма какво да те притеснява.

# 183
Аз също зная, че ЧХГ трябва да се удвои на 48 часа, не се притеснявай, стойностите при всички са различни.

Да благодаря ще видя в петък какво ще каже доктора 🙂

# 184
Относно първия скрининг, имам спомен, че ако се прави пренатален тест, нямаше смисъл от скрининг. Аз така действах предния път. 🤔

Някой ще прави ли пренарален?

# 185
Някой знае ли как стоят нещата с болничния?

# 186
Някой знае ли как стоят нещата с болничния?
Имаш право на 180дни за година, но не я смяташ календарна, ами ако искаш да излезнеш от декември 2022, се смятат съответно от декември 2021.  Ако ги превишиш трябва да ходиш на телк комисия.

# 187
Относно първия скрининг, имам спомен, че ако се прави пренатален тест, нямаше смисъл от скрининг. Аз така действах предния път. 🤔

Някой ще прави ли пренарален?

Да,  точно така е. Пренаталния тест е с 99% точност, до колкото знам и няма нужда да се прави скрининг.
Аз реших вече твърдо , след като го обсъдихме и с мъжа ми, че ще правя само пренатест. Има различни пакети, мисля този средния да направя около 1500 лв е. Другият плюс е, че установява и пола на бебчето, което не че е важно разбира се, но мен лично много ме гложди този пол, имам си причини Grinning

# 188
Аз съм с някаква неприятна хрема, предимно ми е запушен носът, но и издухвам някакви секрети. Имате ли идея как мога да се отърва от това?Head Band

# 189
  • София
И аз ще правя Пренатален тест . Мисля пак Вижън.
Важен е и скрининга. По скоро ехогравския преглед,  не кръвния. Защото на ехогравския преглед се гледат неща, които нямат общо с изледването.

BTW , в Майчин дом София е безплатен.
Предния път, направих Вижъна, след това минах на нещо като ФМ в 12 г.с. и с резултата от прегледа, моят док ме прати в майчин дом да дам кръв.

Priya, пробвай с тези спрейове с морска вода.

# 190
И аз ще правя Пренатален тест . Мисля пак Вижън.
Важен е и скрининга. По скоро ехогравския преглед,  не кръвния. Защото на ехогравския преглед се гледат неща, които нямат общо с изледването.

BTW , в Майчин дом София е безплатен.
Предния път, направих Вижъна, след това минах на нещо като ФМ в 12 г.с. и с резултата от прегледа, моят док ме прати в майчин дом да дам кръв.

Priya, пробвай с тези спрейове с морска вода.

Какви неща се гледат на ехографския преглед, които нямат общо с изследването, мошеш ли да ми обясниш, че не съм запозната.
Пренатеста нали включва много повече генетични мутации, не само Даун и изследването е с 99% точност, а на самия скрининг измерват някакви показатели отново с тази цел, да проверят дали са в норма и, ако не са, се води, че може да има някаква мутация...

# 191
Priya, пробвай с промиване лайка,сода и сол.Аз си направих  и лимон с джинджифил и мед,че поправка от малкия всичко хващам

# 192
  • Варна
Аз съм с някаква неприятна хрема, предимно ми е запушен носът, но и издухвам някакви секрети. Имате ли идея как мога да се отърва от това?Head Band

Хремата си отива 7 дена, каквото и да правиш... Промивки в носа с физ. разтвор или капки за нос с морска сол си вземи. Ако е много запушен, бих си капнала Виброцил в краен случай, напр.преди лягане, за да мога да спя.
Отделно хапвай джинджифил нарязан на ситно + мед + лимон. Люти, но помага.

# 193
Момичета, въобще не знам какво следва. Срам, не срам, гугълвам всичко, което намеря и не ми е познато като пренатален тест и т.н. Като е първа бременност и съвсем се чувствам като в небрано лозе. Grinning Чакам си другата седмица втория преглед, 7г.с, и с нетърпение очаквам какво ще се види и чуе и следвам каквото ми се каже за натам от доктора, че аз идея си нямам. Grinning

# 194
Момичета, въобще не знам какво следва. Срам, не срам, гугълвам всичко, което намеря и не ми е познато като пренатален тест и т.н. Като е първа бременност и съвсем се чувствам като в небрано лозе. Grinning Чакам си другата седмица втория преглед, 7г.с, и с нетърпение очаквам какво ще се види и чуе и следвам каквото ми се каже за натам от доктора, че аз идея си нямам. Grinning
Изобщо няма от какво да те е срам. Аз съм с втора бременност и също за първи път сега разбрах за този Пренатест от приятелки. А да не говорим колко неща съм забравила за 6 години и сякаш ги чувам за първи път, а до скоро си мислих, че всичко си знам и всичко си помня от първия път. Уви не е така....

Общи условия

Активация на акаунт