Юлски мами 2023г

• 51 387
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, днес бях на ФМ ,отделно ми взеха кръв за БХС. Казаха,че всичко за момента е наред,но чакаме и кръвните,за да се направи нова оценка на риска. Вече знаем и пола. Simple Smile

Ехааа, вече знаете и пола! В коя г.с сте? Аз съм с термин 08.07 и съм на първа фетална морфология на 28.12. Какво включваше прегледа Ви? На мен ми е втора бременност, но бъдещия батко се роди преди 6г. и съвсем съм забравила , как протичаше прегледа и какво включваше хаха

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 22:20 от mrneofitova

# 511
Ася Сали, честито! Много вдъхновяващо как понякога природата не я интересуват резерви на яйцеклетки и други фактори, а просто се случва магията. Лека бременност ти пожелавам!

Аз ходих до ендокриноложката най-накрая, според нея вървя към гестационен диабет. Даде ми глюкомер и иска да правя обременяване възможно най-скоро. Каза да си спазвам стриктно режима. Та последните дни се старая много с режима, но захарта сутрин пак е над границата от 5,1. Иначе през деня като я меря съм си в норми.

# 512
  • Костинброд
Ася Сали, честито! Много вдъхновяващо как понякога природата не я интересуват резерви на яйцеклетки и други фактори, а просто се случва магията. Лека бременност ти пожелавам!

Аз ходих до ендокриноложката най-накрая, според нея вървя към гестационен диабет. Даде ми глюкомер и иска да правя обременяване възможно най-скоро. Каза да си спазвам стриктно режима. Та последните дни се старая много с режима, но захарта сутрин пак е над границата от 5,1. Иначе през деня като я меря съм си в норми.

Благодаря ти! Наистина нашия случай е против всички медицински норми, но пък е нашето малко Коледно чудо Two Hearts

В коя г.с. си? Обясни ли ти как как да се тестваш с глюкомера?

Моята сутрешна захар също е висока, но с инсулиновата резистентност, минавам директно в графа Гестационен диабет. Гледам да хапвам редовно, но храни с нисък гликемичен индекс. Повече зеленчуци, внимателно с плодовете, нетлъсти меса и замествам хляба с филийка-две черен. Също съм изключила сладкото, освен ако не е мед (но истински без глюкоза в него), някои плодове - пресни и сушени. Общо взето след всяко мерене знам кои храни да изключа от диетата си. Предишната бременност също я карах така и успях да балансирам до 7 месец, когато се наложи да включим инсулин. След празниците планирам посещение на ендокринологията в Майчин дом - София, за натоварване и консултация. Предишната ми бременност беше наблюдавана от д-р Мария  Бояджиева и ще опитам пак да се свържа с нея.

Ако имаш някакви въпроси или притеснения относно кръвната захар и гестационния диабет, ще се радвам да помогна поне със съвет и информация Simple Smile

Лека бременност и на теб и се надявам нещата с кръвната захар да се нормализират бързо.

# 513
На мен от последните изследвания ми показа сутрешна 6.1,но никой нищо не е коментирал ...Аз съм си повече кг,но и вкъщи имам глюкомер и не съм минавала 5.5,трябва ли да попитам нещо?Ако е ит значение баща ми беше с диабет.

# 514
Здравейте, днес бях на ФМ ,отделно ми взеха кръв за БХС. Казаха,че всичко за момента е наред,но чакаме и кръвните,за да се направи нова оценка на риска. Вече знаем и пола. Simple Smile

Ехааа, вече знаете и пола! В коя г.с сте? Аз съм с термин 08.07 и съм на първа фетална морфология на 28.12. Какво включваше прегледа Ви? На мен ми е втора бременност, но бъдещия батко се роди преди 6г. и съвсем съм забравила , как протичаше прегледа и какво включваше хаха

По време на прегледа бях 11+6. Записаха ми ръст и кг,преди и към дата на прегледа,взеха ми кръв и направиха ехографски преглед на корема. Бях в Мбал Надежда(мол Парадайс) при доктор Ивайла Патрикова,много мила,любезна и обстоятелствена. Отговори на всичките ни въпроси и не спираше да разказва какво вижда. Провери обиколка на главата,сърце,стомахче,крайници,кръвоток и куп други неща,които не запомних. Накрая ни каза пола с 90% достоверност. Веднага даде резултати с оценка на риска и чакам утре да излязат кръвните,за да се убедим,че всичко е наред. Simple Smile

# 515
Честита Коледа! Здрави бебета на термин!

Някоя друга мама да е успяла да се сдобие с грип? Щерката донесе от градината Грип А. Тя е лесна, има лекарства(хвала на всички всевишни сили, че тази година е по-склонна да пие лекарства, миналата я лекувахме само с 40 градуса без нищо 😱). Притеснението ми е, че аз хванах. Взимам каквото мога, ама пуста параноя. Както и предната бременност, така и сега е дълго чакано, дълго борено, инвитро. И като се сетя, че бяха две и едното спря изпитвам див ужас…

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 17:42 от ^SunLight^

# 516
Честита Коледа! Здрави бебета на термин!

Някоя друга мама да е успяла да се сдобия с грип? Щерката донесе от градината Грип А. Тя е лесна, има лекарства(хвала на всички всевишни сили, че тази година е по-склонна да пое лекарства, миналата я лекувахме само с 40 градуса без нищо 😱). Притеснението ми е, че аз хванах. Взимам каквото мога, ама пуста параноя. Както и предната бременност, така и сега е дълго чакано, дълго борено, инвитро. И като се сетя, че бяха две и едното спря изпитвам див ужас…
С моята дъщеря го изкарахме преди 10 дни, тъкмо и свърши антибиотика. При нея беше страшно (за мен) четири дни температурата не падаше под 38 и стигаше до 39.8 с гнойна ангина и накрая възпали и око. При мен мина само с болки в гърлото за няколко дни. За капак на всичко сега мъжа ми е трети ден с температура и ме е страх да не започна и аз да вдигам, той не отиде за тест, но е ясно какво е, сега и той на антибиотик.
Знам, какво е толкова съм напрегната в момента дали всичко е наред с бебето, чакам с нетърпение прегледа ми на 30.12.
Ще кажа да бъдете спокойна, но от опит знам няма как да сте. Почивайте си повече и най-важно медикаменти само след консултацията с лекар.

# 517
И моята Коледа, за съжаление, я посрещнах с грип. Първо мъжа ми, сега съм и аз. Вече 5ти ден - температура (най-вече вечер), болки в гърлото, кашлица, сега от вчера - зверска хрема и ми сълзят и очите, така че не мога да погледна ни екран, нито нищо. Няма да лъжа, че и аз съм притеснена. Отдавна не съм се чувствала толкова зле физически от грип/вирус. Два пъти говорих с гинеколога ми - каза ми какво да си взема, приемам лекарства уж на хомеопатична основа и ако вдигна много температурата взимам по един парацетамол. Притеснителното е, че вече толкова дни, а по-добре не се чувствам. Не се насладих нито на Коледа, нито на нищо, някакъв кошмар е.
Утре доктора ме прати на пълна кръвна + урина да видим как са ми.
И така.. празниците се оказаха не много празнични.

# 518
Много добре ви разбирам момичета! Аз съм с температура и брутални болки в тялото и главата… АГ ми разреши малко течен Аналгин при зор, защото парацетамол не действа изобщо. Снощи май 39 вдигнах. Мъжът ми ту при детето, ту на мен компреси. Отврат. А аз утре съм и на лекар, но АГ каза да ходя. Та да видим моля се да мога да стигна до там, ще си сложа три ката маски, добре че почти не кашлям:(

Дръжте се и бързо минаване!

# 519
И аз изкарах някакъв вирус, започна на 21ви. Лошото е, че вече не усещам бебето да мърда, а преди това много добре го усещах.
На преглед съм чак на 03. 01.

# 520
В коя седмица си? А съм с термин 03.07 и по принцип е рано за усещане, макар да ми се е струвало. С дъщеря ми бях със задна плацента и започнах чак 15г.с. Като тогава я усещах спорадично до 17, когато вече се и виждаше и усещаше.

# 521
Аз синът ми го усетих чак към 19г.с.
Сега съм в 12г.с и според мен е още рано ☺
Но пък си взех домашен доплер и поне слушам пулса ,така ми е по-спокойно.

# 522

Здравейте, с този домашен доплер чува ли се пулс и в 10 г.с. Може ли инфо, за този продукт. Благодаря 🙂

# 523

Здравейте, с този домашен доплер чува ли се пулс и в 10 г.с. Може ли инфо, за този продукт. Благодаря 🙂

Между 10та и 11та седмица успях да хвана пулса за първи път, въпреки че казват, че чак след 14г.с. се чува. Моят е такъв :

# 524

Между 10та и 11та седмица успях да хвана пулса за първи път, въпреки че казват, че чак след 14г.с. се чува. Моят е такъв :

Здравейте мами ! Весели празници! Искам да попитам, понеже и аз мисля да си взема такъв доплер , с какъв гел го ползвате? ❤

Общи условия

Активация на акаунт