Юлски мами 2023г

• 51 374
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Аз синът ми го усетих чак към 19г.с.
Сега съм в 12г.с и според мен е още рано ☺
Но пък си взех домашен доплер и поне слушам пулса ,така ми е по-спокойно.

А има ли някаква причина, за да си вземете домашен доплер или е ваше решение? Питам, защото звучи доста упокояващо за лесно изпадащи в паника като мен. 🙃

# 526
Точно за лесно изпадащи в паника НЕ е подходящ. Понякога не може да се намери пулс и е много възможно да си изкараш акъла, а всъщност всичко да е наред.
При мен се чува само сутрин например. Вечер никога не го намирам.

# 527
Елена, не съм взимала специален гел. Ползвам го с най-обикновен лосион за тяло 😁

Взех го за мое успокоение между прегледите, но наистина понякога може да не намериш бебето веднага и да се паникьосаш. Все пак още са много мънички 😊

# 528
Момичета, здравейте.  Аз съм Моника, на 33г. Бременна с второто ми бебче. Баткото е вече на 6г. Вчера бях на фетална морфология. Бебчето е добре, всичко е в норма. Притеснено ми е защото лекарят ме насочи към допълнително изследване за Тромбофилия, тъй като според него притока на кръв от ляво не е добър. Много съм притеснена, даже паникьосана. Днес бях в лаборатория Геника и направих изследването. Как ще дочакам 10 работни дни до резултата не знам Sad някоя минала ли е през това? С първата си бременност нямах никакви проблеми.

# 529
  • София
Добре дошла Моника Blush
Не се притеснявай, дори и да има някаква мутация (както при 90% от населението на Земята) ще ти изпишат фраксипарин, аспирин или нещо подобно и всичко ще е наред Heart

# 530
Добре дошла Моника Blush
Не се притеснявай, дори и да има някаква мутация (както при 90% от населението на Земята) ще ти изпишат фраксипарин, аспирин или нещо подобно и всичко ще е наред Heart

Благодаря ти за куража. ❤️ Заради тези бошуващи хормони , едва се сдържам да не ревна. А, няма такава опция. Трябва да съм силна и заради бебчето и заради баткото.

# 531
Наистина няма защо да се притесняваш. Масово в България хората не се изследват и не знаят. А от тези, които се - рядко има такива без нито една мутация. А то пък лесно- фракси или аспирин, понякога дори само хапчета за кръвно, ако причината е хипертония. Открит проблем, решен проблем.

Лека бременност.

Аз съм по-добре от грипа, изглежда ме ще оцелея. Почти 24ч не съм вдигала Т, само нос и гърло са зле. Вчера бяхме на преглед, съгласувано с лекаря, че съм болна, бебето е добре и за сега се очаква да е момче 😻

# 532
  • София
Ех, че хубаво Blue Heart
Аз днес си записах час за 3ти януари за Vision. Ще мина и през док. преди това да видим бебето. Вече нямам търпение, дано всичко да е наред Heartpulse
Тези от Вас които сте правили Vision, кой пакет избрахте? Аз мисля +, ще го обсъдя и с доктора, но не мисля, че ще ме насочи към някой конкретен пакет

# 533
След проучване стигнах до извода,че основният пакет е напълно достатъчен, освен ако лекарят ти няма нещо в предвид.

И аз се спрях на vision. Критерия ми беше да изследват пробата в Европа. Резултата излезе за 3 работни дни.

Препоръчвам и на всеки, който е решил да прави пренатален генетичен тест да прочете тази статия https://www.propublica.org/article/how-prenatal-screenings-have- … scaped-regulation

Накратко няма контрол върху компаниите, които правят тестовете. Съответно може да си обещават, каквото пожелаят.
Има и ограничения на самите тестове.  

Имат по малка достоверност:
- ако го правиш преди 10та седмица
- при жени с наднормено тегло
- при млади жени (не пише възраст тука, но го разбирам под 30-35г)

Всичко над базовия пакет е с не толкова добра точност. Примерно делециите ги познават в 52,6% от случаите.

# 534
  • София
Благодаря, точно предвид твоя пост се разколебах кой пакет са си избера.
Миналия път правих Vision+ и всичко беше ок. Не знам, колебая се, ще говоря с доктора, по принцип няма предпоставки за допълнителни изследвания. Мен конкретно ме интересува Търнър, защото вече имах 1 бременност пеия която бебето беше с този синдром.

# 535
Момичета, каква е сега цената за този основния пакет на вижън, който сте избрали ?

# 536
  • София
1 150 лв.

# 537
Наистина няма защо да се притесняваш. Масово в България хората не се изследват и не знаят. А от тези, които се - рядко има такива без нито една мутация. А то пък лесно- фракси или аспирин, понякога дори само хапчета за кръвно, ако причината е хипертония. Открит проблем, решен проблем.

Лека бременност.

Аз съм по-добре от грипа, изглежда ме ще оцелея. Почти 24ч не съм вдигала Т, само нос и гърло са зле. Вчера бяхме на преглед, съгласувано с лекаря, че съм болна, бебето е добре и за сега се очаква да е момче 😻

Благодаря ти от ❤️ Аз за първи път се сблъсквам с подобно нещо и никога не съм се интересувала по темата.

Бързо да ти минава, лека бременност 🥰

# 538
  • Wonderland
Сменям темата с нещо направо глупаво, но на преглед в 10 седмица ме изненадаха с “прилича на момче” и не бях готова да го чуя 😂
Случвало ли ви се е, или на ваша позната, да кажат момче на толкова ранен преглед и да се окаже момиче в последствие? Аз само обратни примери знам. 😀

# 539
На мен с дъщеря ми. Репродуктивния викаше момче, ЖК викаше момче, само Сигридов каза момиче и в 16та като питах дали е сигурен ми беше показана матка и яйчници…

Общи условия

Активация на акаунт