Юлски мами 2023г

• 51 436
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • Wonderland

Като споменахте дефицити, какви добавки освен фолиева киселина приемате?

Попитах АГ дали да приемам някакви допълнителни витамини/добавки (притеснявам се, че ми е паднал имунитетът), но тя каза, че е доста рано още в 8 г.с. Аз си пия магнезий и витамин Д, които приемах още преди това. Вечер пия пробиотик, а сутрин пия и витамини с червена боровинка заради предразположеността ми към цистити.

За храненето - позволявам си джънк, но много рядко, защото се притеснявам за теглото. Винаги ми е било комплекс, макар и неоправдан. Ядох Hesburger още в 5-6 седмица, много ми се беше дояло, но аз като цяло Макдоналдс и всички подобни ям максимум 1 път годишно, така че не се притеснявам, че ще ми се дояде пак. Grinning

Аз пък се чудя дали да не си пусна сама някакви изследвания, защото ми каза, че тези за регистрация на бременност ще пуснем след като се запиша за ЖК. Някоя от вас пускала ли е нещо вече?

# 466
Съгласна съм, че трябва да се яде основно качествена храна, идеята ми беше, че и от много ограничения и пазения не е добре,особено ако наистина нещо конретно много ти се прияде и нарочно не го ядеш, защото е вредно. Аз съм щастлива, че за сега сладко изобщо не ми се яде. Интересното е, че и месо изобщо не ми се яде, което е странно за мен, аз съм си месоядна. Сега само при мисълта за месо и започва да ми се гади. Ядат ми се основно плодове и зеленчуци, което е супер, но не знам месото с какво да заместя. Някой има ли вегетарианец, с какво си набавяте ползите от месото?

# 467
Аз пък се чудя дали да не си пусна сама някакви изследвания, защото ми каза, че тези за регистрация на бременност ще пуснем след като се запиша за ЖК. Някоя от вас пускала ли е нещо вече?
Следя си витамините. Имах дефицити и затова си ги проверих.
Витамин Д, Витамин Б12, желязо, феритин и ПКК.
80% от бременните имат анемия и искам да го предотвратя.

# 468
Относно изследванията,на мен ми ги пуснаха точно в 8 г.с.Бях все още в 7-ма,като ми ги назначи АГ и каза да изчакам да влезна в 8-ма и да ги пусна.Изледванията бяха-ПКК,СУЕ(РУЕ),Урина ОХИ и седим.,Глюкоза,Креатинин,Урея,АсАТ,АлАТ,Алк.Фостафаза,HIV,WASS,HCV,HBsAg,Anti Hbc Img .От ендокриноложката TSH и Ft4. 🙂

Като споменахте дефицити, какви добавки освен фолиева киселина приемате?

Попитах АГ дали да приемам някакви допълнителни витамини/добавки (притеснявам се, че ми е паднал имунитетът), но тя каза, че е доста рано още в 8 г.с. Аз си пия магнезий и витамин Д, които приемах още преди това. Вечер пия пробиотик, а сутрин пия и витамини с червена боровинка заради предразположеността ми към цистити.

За храненето - позволявам си джънк, но много рядко, защото се притеснявам за теглото. Винаги ми е било комплекс, макар и неоправдан. Ядох Hesburger още в 5-6 седмица, много ми се беше дояло, но аз като цяло Макдоналдс и всички подобни ям максимум 1 път годишно, така че не се притеснявам, че ще ми се дояде пак. Grinning

# 469
Аз съм инсулинова резистентност, според ендокринолога ми трябва да спазвам режима стриктно , но ако ми се хапва нещо "забранено " за мен си го хапвам (разбира се в рамките на нормалното) . Гледам да не изпадам в крайности да се наслаждавам на бременността. Относно дрехите - взех си първите дънки за бременни , след като в средата на 10г.с. на прегледа гинеколожката ми каза, че е време да оставя старите ми дрехи на страна.

# 470
Съгласна съм, че трябва да се яде основно качествена храна, идеята ми беше, че и от много ограничения и пазения не е добре,особено ако наистина нещо конретно много ти се прияде и нарочно не го ядеш, защото е вредно. Аз съм щастлива, че за сега сладко изобщо не ми се яде. Интересното е, че и месо изобщо не ми се яде, което е странно за мен, аз съм си месоядна. Сега само при мисълта за месо и започва да ми се гади. Ядат ми се основно плодове и зеленчуци, което е супер, но не знам месото с какво да заместя. Някой има ли вегетарианец, с какво си набавяте ползите от месото?

С боб,леща,нахут,има много полезни статиийки,разтърси се в нета 💗

Витамини от сега и на мен ми казаха не.Иначе подутина корем и при мен го имаше 4'5 седмица  беше ужасно,едвам спях.1-2 пъти пих еспумизан и ми мина

# 471
Момичета, моя корем е като за 5ти месец вече. А сега влизам в 3ти, първа седмица.
Трета бременност ми е, с 1 раждане и може и това има значение.
Вие клинове за бременни ли носите или обикновени? Обикновените не ви ли стягат?

# 472
Обикновен ама без ластици. Сега живея в тоя: https://www.decathlon.bg/p/308792-140484_damski-klin-za-yoga-chernoslashsivo.html
Намерих и по-плътен клин пак без ластик за навън от кварталния магазин.

# 473
Момичета, моя корем е като за 5ти месец вече. А сега влизам в 3ти, първа седмица.
Трета бременност ми е, с 1 раждане и може и това има значение.
Вие клинове за бременни ли носите или обикновени? Обикновените не ви ли стягат?

Аз съм по същия начин. Взех си клинове и дъ ки за бременни. Много по-удобно е.

# 474
А откъде си взе такива за бременни?
Аз знам само lc waikiki и hm, но не ми харесват ...

# 475
В aboutyou имаше голямо намаление и успях да си намеря на доста добри цени.

# 476
  • Wonderland
За мен дрехите за бременни са абсолютно разхищение! 😃
Взех си просто по-свободни клинове за вкъщи, от меките плетени панталони за навън, има много трикчета как да си носим дънките по-напред, без да даваме пари за такива за бременни. Миналото лято купих много рокли, всички свободни, та и последните месеци се надявам да се чувствам човек навън хаха..

# 477
Вчера гледах в Kik  клинове за бременни,има също и в Sinsay.

# 478
  • София
Дрехите за бременни, особено клинове и дънки са друго измерение удобство.
Аз предната бременност си взех няколко клина и чифт дънки. За съжаление са летни и към момента няма как да ги нося, но дойде ли времето ще се сдобия с няколко.
Аз да дам отчет. Вчера бях на доктор, всичко е наред, даже и отлепването вече го няма. Разрешават ми да ставам Sunglasses супер яко, тези почти 3 седмици на легло бе истински ужас.
Вече съм цели 7+5 Blush
Следващия час ще е първата седмица на януари, когато ще съм в 10 г.с. и ще правя Vision +. След това съм на БХС + ФМ на 17.01. А на 31.01 пак при следящия ме АГ. Падат се горе долу на 2 седмици.

# 479
И аз съм подут корем, газове, някакви киселини ли са не знам и от време на време горчив вкус в устата. Но това с корема е неприятно наистина. Спада в някои дни когато не ми се гади и не ми е лошо, но това е твърде рядко...
Моля ви, кажете ми, че има и други освен мен с постоянно подут корем?
Вчера не можах да си обуя любимия панталон, защото ме стяга и ми е дискомфортно. Не съм питала АГ за това, но на своя глава пия пробиотик, надявам се, че не правя глупости…
Супер некомфортно ми е, чувствам се вече напълняла заради това постоянно издуване и много се комплексирам… 🥹 Знам, че звучи нелепо, наясно съм, че тепърва ще се големее на корем, но в 8 седмица ми е прекалено рано. А съм така буквално от 4-та 🥲 оправих запека и болките, ама това издуване…

Подуването е нормално, поне при мен първите два месеца бях като в 5ти месец 😂 После спадна, може да питате АГ за нещо за газове.

Общи условия

Активация на акаунт