Юлски мами 2023г

• 51 318
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Аз бях само на циклогест, спряха ми го в 11та. Аз бях на Ец обаче. Като бях бременна с дъщеря ми пак 10-11та всичко ми спряха.

А а изследвах тромбофилия, защото не исках са рискувам бременност, до която стигам толкова трудно.

# 646
  • София
И аз покрай ин витрото ги правих.
Моя пролутекс го спрях в 8г.с.
Аз бях на терапия преди трансфера с 1 пролутек и 3х2 утрогестан. Прокървих в 4 г.с. доктора ми каза да изчакам чист ден без зацапване и т.н. от този ден броя 10 дни и после почвам за през ден за 7 дни. И така останах само на утрогестан.
На теб всичко изведнъж ли ти казаха да спираш????

# 647
С дъщеря ми да, Калчев беше много смел, но не сбърка. А тогава бях без овулация и само с два кринона. Аз го намалих на по един и после спрях, на своя глава. В 11та бях спряла всичко. Та смятай, 9та и малко ми е казал. Каза плацентата е готова, спирай.

Сега в Надежда пак ми казаха изведнъж. Бях на циклогест, зарзио, прегнил и медрол. Просто бях в 11та на преглед и ми дадоха 2-4дни са спра всичко, което съвпадна и с препоръките на Вецев. Кортикостероидите си го намалих и бавно спрях, защото бях и с перикарден излив, който има шанс да се увеличи, при рязко спиране.

# 648
Момичета, относно тромбофилията. Вие откъде знаете, че имате? Кой ви накара да си правите изследване и поради някаква причина ли е?  Това е нещо за което обикновените АГ не говорят, не те насочват към подобни специализирани изследвания. Иначе аз съм в 13 седмица, първа бременност ми е и като ви чета все се чудя дали не трябва да се изследвам.

Тромбофилията обикновено се изследва след два или три последователни спонтанни аборта. АГ масово не казват на пациентите си за това - ако имаш късмет някой да ти каже да се изследваш и се окаже, че с това е спасил живота на бебето ти.. трябва цял живот да му целуваш ръка.

Проблем може да създаде във всеки един момент от бременността - ако не се вземат мерки ( мерките са инжекции всеки ден). Имам позната със спрян сърдечен пулс в 6 месец - от нищото. Причината се оказа тромбофилия.

# 649
  • София
На мен Станулов винаги по схема и плавно намалява прогестерона. Предйия път бях само на 3х2 , и от 11 г.с. почнах да го намалявам до към 13г. Го спрях напълно.
Сега обаче не искат да ми спират утрогестана и Станулов и Дойчиновски, защото не сме сигурни защо загубих предното бебе. Аз си мисля едно, те си мислят друго и така.

Аз днес съм 10+4, и от 3ти се върнах на работа, обаче май ще спирам...
Много ме ядосват (явно с тия хормони нервите ми са много лабилни), а и по цял ден стоя на стол и към края на деня вече ми става доста некомфортно. На всичкото отгоре работя в Банка и влизат всякакви хора...

# 650
И аз покрай ин витрото ги правих.
Моя пролутекс го спрях в 8г.с.
Аз бях на терапия преди трансфера с 1 пролутек и 3х2 утрогестан. Прокървих в 4 г.с. доктора ми каза да изчакам чист ден без зацапване и т.н. от този ден броя 10 дни и после почвам за през ден за 7 дни. И така останах само на утрогестан.
На теб всичко изведнъж ли ти казаха да спираш????

Оставят ме на циклогест 2 х1, но се притеснявам да не ми е малко.
Акси, по добре си остани вкъщи ,сега има и много неприятен грип, вируси и трябва да се пазиш. Много е важно и да си спокойна. Аз напуснах работа и за първи път съм с положителен тест,а преди това 10 г пари на вятъра.

# 651
Момичета, относно тромбофилията. Вие откъде знаете, че имате? Кой ви накара да си правите изследване и поради някаква причина ли е?  Това е нещо за което обикновените АГ не говорят, не те насочват към подобни специализирани изследвания. Иначе аз съм в 13 седмица, първа бременност ми е и като ви чета все се чудя дали не трябва да се изследвам.

Аз при първата бременност не съм имала проблеми. Всичко беше наред. Не съм имала спонтанни аборти. Това ми е втора бременност буквално веднага забременях. Моята АГ не ме е насочила. Просто при лекаря който бях на ФМ се установи, че кръвопотока от ляво не ми е добър и ме насочи към изследването.

# 652
  • София
Ами да, ще спра, работата никога няма да свърши. Обадих се на доктора и ще ходя в четвътък да ми даде. Тъкмо да си организирам нещата в офиса следващите 3 дни.
И аз го чакам това бебе 10г. и предвид предишната загуба, направо съм на тръни за всичко.

Ако ти е притеснено, пробвай по моята схема за няколко инжекции през ден. Няма да ти навреди, най-много са помогне. Промерно 5-6 инжекции през ден. Не знам как е правилно, аз знам само начина на моя доктор, той твърди, че не е хубаво така рязко.

# 653
Феталната фракция ми е 7%.
На 29.12 ми взеха кръв и ми се обадиха  на 04.01. Аз се бях настроила повече време, че ще отнеме и много приятно ме изнендаха. В 11 седмица го направих аз теста, сега съм 12 + 4 дни.
Аз нещо съм ги забравила тези седмици, сега реално аз в кой месец се водя, от кога се брои 4ти месец?

Ние казахме на дъщеря ми малко преди Коледа, много се радва голямо щастие. Всички вече знаят около нас.

# 654

Ей това гледам аз.
12+4 е 3ти месец
От 13та е 4ти месец

# 655
Здравейте, днес най-накрая минах БХС-то и аз. Чакаме официалните резултати, но според прегледа всичко изглежда наред. Бебето според докторката е длъжко засега, но аз съм 175см и било разбираемо. Grinning Казаха ни и прогноза за пола - момче. Какво да ви кажа, много мечтаех за дъщеричка, но някак си усещах, че е момче, мъжът ми също. Разбира се, благодарни сме за каквото и да е!
Оттук нататък чакам резултати и вече първата ми женска консултация на 23-ти. Успешна седмица на всички!

# 656
  • Wonderland
Здравейте, днес най-накрая минах БХС-то и аз. Чакаме официалните резултати, но според прегледа всичко изглежда наред. Бебето според докторката е длъжко засега, но аз съм 175см и било разбираемо. Grinning Казаха ни и прогноза за пола - момче. Какво да ви кажа, много мечтаех за дъщеричка, но някак си усещах, че е момче, мъжът ми също. Разбира се, благодарни сме за каквото и да е!
Оттук нататък чакам резултати и вече първата ми женска консултация на 23-ти. Успешна седмица на всички!

На мен тази сряда ми е ФМ, чакам да ми потвърдят, че наистина е момче, въпреки мечтите и надеждите ми Smile Даже с мъжа ми вече си намерихме и 3 имена, които ни харесват (предвид, че имам списък с женски от 2 години, но нямахме нито едно мъжко, хаха).
Аз също съм висока, малко повече от теб, та ми е много любопитно дали ще има отражение върху размерите на бебчето отсега Grin Едно е сигурно - избирането на количка ще е мъка. Grinning

# 657
Моята ФМ мина в петък в 12 г.с. Всичко изглежда наред с бебето и чакам резултатите от БХС. Докторката каза 80% момиче, което би било страхотно защото имаме момченце на 4 години. Но и с първата бременност на първа ФМ казаха момче, а на втората момче.

# 658
А аз да попитам, има ли някой вече да са започнали да го гледат с коремен ехограф, не вагинален? Към коя седмица се случваше това?

# 659
В 9та ме гледаха за пръв път с коремен.

Общи условия

Активация на акаунт