Шанс или развод ?

• 15 248
  • 425
  •   1
Отговори
# 90
  • Столичанин ама не в повече :D
Имаме брак от 4г. В момента съм при майка ми с децата. Той се превърна в едно голямо НИЩО от година насам. Работата му е лека, сутрин малко и вечер малко /кара бус с хора/ много добре платена е. Но постоянно спи, няма хъс за нищо, в мен се преобърна нещо към него, което ме кара да не го желая, да не мога да го гледам, майка му и баща му живеят на 1минута  от нас и сякаш стана мама носи, тате меси и нищо не го интересува, рядко се занимава с децата /6г и 3г/ . Не иска да излиза, да пътува нищо. Още в началото беше скрил от мен че има паник атаки, след време ми каза , борихме се заедно, подкрепях го, разбирах го , но на моменти нещата ескалираха доста. Пиеше бира с антидепресанти беше доста зле . Последно се скарахме, че някой ми бил писал и ми каза да отиваме при майка ми. Вече 1 седмица сме тук. Виждам че , мисля че единственият вариант да може да спасим нещо е да се махнем оттам, от тях от всичко. Толкова му е удобен живота в момента... Майка му, баща му, аз останалото той спи по цял ден. Никакъв хъс за нищо, никакво желание, нищо , едно голямо нищо. Аз не мога да живея така. Чудя се ще може ли да го обикна пак така, както преди, или нямам шанс... Въпроса ми е , ако се преместим някъде, по далеч от всички има ли шанс той да поеме вече отговорността като мъж, като глава на семейството... ? Ем ме е страх от новото, Ем там не мога да се върна повече.  Мисля че все още го обичам, но не обичам вече това , в което се превърна последните 2 години ..  само пари са му в главата , да събира , дори криеше от мен по едно време. Но да събираш и имаш с цената на семейството ти... Не знам... Пиша малко хаотично, извинете ме. Но някой съвет , нещо .. аз съм на 28г, той на 34г..
Еми след като не можеш така го напускай, само да не се окаже, че тогава как нищото как ще се превърне в нещо, щото никоя от другите жени дето ти пише няма да живее твоя живот, който като те заблъска много брутално може и да почнеш сериозно да съжаляваш за предишния си скучен сив живот, но дали тогава вече няма да е късно? Simple Smile
О, авторката е изговорила три вагона приказки с нулев резултат, сигурна съм.
Обикновено жените бая преглъщат, търсят диалог, разговор преди да им пределее.

Хубавото е, че на авторката поне още не й е безразлично, защото тогава вече ще е късно.

Хоуп, абсолютно НИКОЙ мъж няма право да гони жена с децата МУ. Пък нека не знае нищо за него.
По твоята логика и никоя жена няма право да напуска мъжа с децата МУ. Пък нека не знае нищо за нея. Sunglasses

# 91
  • София
По моята логика, никой няма право да гони децата СИ, без значение какво се случва между възрастните.
Джеръми, държа да ме разбираш правилно. Ако не можеш, не ми приписвай мисли и чувства, които не изпитвам.

Авторке, лошо. Явно си мисли, че много филми гледаш и че теглото на семейния хомот се пада ексклузивно на теб.

# 92
Ами от личен опит ще напиша: няма как животът да те заблъска по-брутално от това да се прибираш при такъв, от който полза и без това няма. Поне няма да се грижи И за него и да му гледа киселата физиономия. И не, жените не остават задължително бездомни, безпарични или сами, след като прекратят отношения с подобен тип. Лично проверено, само ме е яд за дадените безбройни шансове преди това.

# 93
Имаме брак от 4г. В момента съм при майка ми с децата. Той се превърна в едно голямо НИЩО от година насам. Работата му е лека, сутрин малко и вечер малко /кара бус с хора/ много добре платена е. Но постоянно спи, няма хъс за нищо, в мен се преобърна нещо към него, което ме кара да не го желая, да не мога да го гледам, майка му и баща му живеят на 1минута  от нас и сякаш стана мама носи, тате меси и нищо не го интересува, рядко се занимава с децата /6г и 3г/ . Не иска да излиза, да пътува нищо. Още в началото беше скрил от мен че има паник атаки, след време ми каза , борихме се заедно, подкрепях го, разбирах го , но на моменти нещата ескалираха доста. Пиеше бира с антидепресанти беше доста зле . Последно се скарахме, че някой ми бил писал и ми каза да отиваме при майка ми. Вече
Ами от личен опит ще напиша: няма как животът да те заблъска по-брутално от това да се прибираш при такъв, от който полза и без това няма. Поне няма да се грижи И за него и да му гледа киселата физиономия. И не, жените не остават задължително бездомни, безпарични или сами, след като прекратят отношения с подобен тип. Лично проверено, само ме е яд за дадените безбройни шансове преди това.
И аз се чудя защо почти всички мъже смятат, че жените с деца дръзнали да се изнесат, остават без парични, бездомни и без мъж. А то истината е, че повечето започват къде къде по-добър и смислен живот.
Проверено и от мен. 👍😁

# 94
Казах му ,че или сменя работата или поне част от нея или няма да се върна. Той проблем не вижда и каза че няма да я смени.

Просто е зле, защото както споменах майка ми му е шеф... Нали се сеща че ако сега е взимал по 800лв на седмица, сега вече ще взима 400... Ама като си тъп... Явно парите са му много по-важни. Изтъква ми , че всички правели всичко за мен... Е че аз какво не съм направила.. смисъл опитва се да ме набеди че аз съм мрънкащата и проблема. За децата сега, говорихме преди 1 седмица за един рожден ден на негова братовчедка на дете, отидох купих подарък, занесох го. Днес трябваше майка му да ги вземе от детска и след това да ми ги докарат .. сега ми казва, че ще спят там... Еми извинявай , какво се опитваш да направиш ? Да ми натриеш носа ли ? Хубаво нека спят .. ама не се прави така.. общо взето бил преглъщал много спрямо мен.. попитах кажи като мъж какво, защо ? Не каза.. казах му нека се успокоява , да ме набеждава няма проблем...

# 95
  • София
Нека ги гледа майка му, то, така ще е.
Ме вярвам той да стане самоотвержен баща, прекарващ пълноценно време с тях. Ще ги тропосва на свека и тя ще ги бави.

Тъп е, щото е оставил всички да правят всичко за теб, а вие всъщност имате нужда от него.

# 96
Остави ги, нека да спят там. Още няколко пъти, и ще спрат да ги вземат. И това е проверено...
И специално за jerami и мислещите като него: животът ми стана по-подреден и спокоен, не наливам пари в общо жилище, а си купих свое и си го изплащам, не търпя мрънкане, фасони и скандали, не ми се меси с безумни претенции и забележки как отглеждам децата /а той да лежи на дивана или да вдига скандали/. Т.е.всичко е точно и трябваше да взема по-рано правилното решение, вместо да се моля да стане нормален.

# 97
О, ама той работи за майка ти, и тя му е давала повече пари, защото е с връзки? Става все по-интересно...
Да не се окаже, че ако майка ти го уволни и работа няма да търси повече, щото нали в депресия.
Я виж ти, как всички работят за благото на този човек, пък той е убеден, че ти трябва да си доволна, че си с него, само щото те е удостоил с присъствието си.
Браво на него! Отвисоко ще тупне усещам.

# 98
  • София
Ааа, свека щом листа е мела рано, рано, ще гледа и деца колкото трябва.

Не, че не е готина жената, даже е супер, ама като майка баш не се е справила

# 99
Е като тъщата на един мъж му е шеф как да не е постоянно депресиран бре Sweat Smile
Инак разбира се че категорично не одобрявам това, че е изгонил авторката от тях с децата им, но тъй като все пак и аз познавам семейства, съм наясно, че едно действие никога не се появява ей така отникъде Wink
Иначе в тоя форум е ясна работата една жена пуска тема за да се оплаче от мъжа си и потребителките почват да говорят той къв боклук е без ни едно положително качество, а тя каква светица е, нищо по-различно от тази. Simple Smile

# 100
  • Далечният изток
Я дай ти няколко негови положителни качества.

# 101
Еми авторката за да се ожени за него може би все пак има някакви, включително и ти да се земеш с твоя също е имал някакви (въпреки, че при тебе са малко по-специфични нещата но все пак) Simple Smile

# 102
Е като тъщата на един мъж му е шеф как да не е постоянно депресиран бре Sweat Smile
Инак разбира се че категорично не одобрявам това, че е изгонил авторката от тях с децата им, но тъй като все пак и аз познавам семейства, съм наясно, че едно действие никога не се появява ей така отникъде Wink
Иначе в тоя форум е ясна работата една жена пуска тема за да се оплаче от мъжа си и потребителките почват да говорят той къв боклук е без ни едно положително качество, а тя каква светица е, нищо по-различно от тази. Simple Smile
Далеч съм от светица. Повярвай ми.
Разбери ме , на 28г съм. Не ми се живее така. Ако ще да съм сама. Да разчитам само на себе си. Отколкото да разчитам и да съм разочарована. Явно съм имала по-големи очаквания от този брак. Явно съм била заблудена. Аз имам кусури, не се изкарвам светица. Идеята на темата е , да покажа колкото може от ежедневието ми , за да поискам съвет... То не е едно, не са две неща.  Трупано е ясно. Той ме пита не можеш ли да направиш компромис , аз да си спя . Направи ли този компромис, правя го със себе си .. не мисля че искам ..

Положителни качества е че наистина е добър човек.  Не мога да кажа, че не мисли за семейството или за децата, но чисто финансово само. Да като мъж, може би е заложено. Ама примерно баща му е така цял живот. Те не са ходили на почивки, не си купуват нищо, освен храна, за да имат пари . Това аз лично не си го представям да е така . Таааа беше работлив някога.. сега не мога да кажа.. имаше мечти, желание.. вече не е така. А уж е зодия близнаци , както споменах.. явно с АД е така .

Както казах и на него момента в който напикаваше мен и детето през нощта и не спираше да пие и да пие АД просто ме отдалечи супер много от него като мъж.. като желания, като сексуалност ако щеш..

# 103
Време е да се примириш, jerami, обикновено мъжете създават повече проблеми. Жените много по-рядко абдикират от отговорностите в живота си.

# 104
  • Далечният изток
Еми авторката за да се ожени за него може би все пак има някакви, включително и ти да се земеш с твоя също е имал някакви (въпреки, че при тебе са малко по-специфични нещата но все пак) Simple Smile
Да де, дай конкретно. Да видим какво разбра от темата.

Общи условия

Активация на акаунт