Отговори
# 165
Здравейте  preggo ,

Имам въпрос: тази вечер бях на парти и по традиция си пих чаша червено вино.  Drunk Но една приятелка ми каза да спра да го пия, защото това бил единственият алкохол, който прониквал през плацентата. И понеже на лекар съм чак в четвъртък, първо да се консултирам с вас - чували ли сте нещо такова за червеното вино? Аз, не че съм чак такъв пияч, но все пак по разни поводи ми се случва да пия по чашка...  Wine Glass

За витамините - на ЖК ми предписаха ПреНатал - по 1 през ден. Но док, при когото ходя на частно, ми каза, че не е задължително да ги пия, че понякога дават странични ефекти и че е най-добре да си ям плодове и зеленчуци. Това и правя - мисля, че е по-добре от изкуственяците.

Както вече споменах, в четвъртък съм на преглед и се надявам беби да си покаже пола, че последия път беше  newsm30 и аз  newsm45

Чао! babydust7

# 166
  • Попово
Здравейте мамета,
за чаша вино или бира никой не прави забележка, поне в дебелите книги така пише ... а и никоя от нас няма да тръгне да се "налива" като за последно...  а що се отнася до количките чух, че март и април се правят намаления на моделите от предходната година и се пускат новите  newsm12 аз ще поизчакам малко  smile3503

# 167
здравейте, бъдещи мамчета
за червеното вино са ми казвали, че се препоръчва за бременни които имат много ниско кръвно по една чаша вечер преди лягане, но виното да е хубаво ако може домашно или ако е от магазина трябва да е поне 15 лв бутилката иначе не е вино а ароматизиран оцет (това го знам от технолог). аз си пийвах по половин чаша бяло (понеже имаме такова) домашно,но сега се отказах и то него заради магнезия в упътването пише, че алкохола неутрализира действието на магнезия не само на хапчетата, но и на този които приемаме с храната затова и хората които приемат малко магнезии и после употребяват и алкохол получават по-често сърдечни удари и са предразположени към стрес.
аз спирам по тази тема,че маи се отклоних от темата  Grinning

да ви попитам за нещо друго. с моя приятел напоследък все се дърпаме за храната, че малко съм ядяла. вие как сте с този проблем? на мен ми се карат, че не закусвам. пробвах няколко пъти и после цял ден ми се гади и не и се яде, а ако пропусна закуската си хапвам на обед и за вечеря и изяждам между храненията поне килограм мандарини или портокали и покрай тях някоя ябълка и киви, като ми се прияде и нещо сладко си хапвам поне 4 пъти в седмицата.
а за кафето какво мислите? мисля че бяхме дискутирали тази тема, но аз пак я подхващам защото сутрин си пийвам по чаша мляко с малко нес (иначе не мога да отида до тоалетната  Embarassed )
това е от мен ще следя с интерес вашите отговори
чао и лек ден

# 168
  • София
Пак за витамините и добавките. По здравна каса ми изписват много смело, а в частния кабинет, докторката е много скептично настоена, казва, че няма нужда да се пие нищо. Даже вчера каза, че хемоглобин 108 си е ОК за бременна. И вече не знам. Мисля да си дозирам витамините както аз си знам. През ден-два или от време на време. Все пак не са антибиотици, та да им трябва режим на пиене. Но желязото ще си го пия. Пък ще видим...

За виното. Почитателка съм на червеното вино и не мисля, че една чаша /120-150мл/ за вечерта може да навреди. Бирата също. И както каза и pepena, никоя от нас няма да се налива.

За бебка. Расте и най-после терминът по размерите й /от 18.04. и 17.04./ съвпадна с моите прогнози -16.04.  Laughing Вчера се беше излегнала с едно свито и едно опънато краче и ръчичките изправени назад над главата. Точно все едно е на някой шезлонг на плажа, много се забавлявах.  Heart Eyes

veselina miteva, и на мен все ми опяват колко съм слабичка и че не ям добре. Обаче гин-ката отсече, че 'трябвало' да се качва по кило и 200 на месец. По учебниците де. На практика рядко става така. Така че, няма нужда от тъпчене. Ям си както и преди и очевидно, всичко с бебенка е наред. За кафето и аз си позволявам от време на време 3в1, което е пълна химия, но ми е много вкусно.  Embarassed Надявам се, че не е кой знае колко вредно.

Добре дошла, Satriani!   bouquet

# 169
                  Честит рожден ден, tevolere!

Много здрава, щастлива и късметлиика цял живот дано да си! Здраво и усмихнато бебче през април.

# 170
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Веселина добре е че хапваш много плодове, но намали малко мандарините и портокалите. Цитрусовите плодове предизвикват много алергии на бебетата дори в периода на бременността. Яж по 2-3 плода, а останалото замени с ябълки.
Илит знам че не е препоръчително бременните да консумират гранулирани и полуготови храни, но на мен другото кафе освен 3 в 1 не ми харесва.

# 171
Добро утро,за виното и кафето не смятам че в малки количества са чак толкова вредни аз специално не употребявам нито едно от двете.Алкохол не пия по принцип,а кафето самата миризма ми е непоносима,а като знам преди бременноста не се спирах на 2-3 кафенца.За хапването без закуска не мога,а през останалото време си хапвам колкото и каквото ми се яде,но всички ми казват че не съм напалняла и че коремчето ми било малко #2gunfireАз съм в 25 г.с. и обиколката ми е 95см. вашите как са?пишете моля ви за да се успокоя  newsm78 С килцата съм +7 смятам,че е добре.Утре съм на ЖК дано да се види пола и всичко бъде ОК а аз ще се похваля newsm44

# 172
Добро утро,

ЧРД tevolere, да си жива здрава и много щастлива. Здраво и послушно бебче през април   bouquet

Момичета аз ям доста мандарини напоследък, ще можете ли да ми кажете къде да прочета повече за тях?

Лек ден!

# 173
                        Здравейте,мамчета!!!!!Виждам,че се вълнувате за хемоглобина и то не е без основание.Ние брахме страхове и по този проблем.Дъщеря ми свали хемоглобина и желязото.Пиеше си там Малтоферите и то не много редовно,явно подценихме съветите на доки /а той си разбира от работата/.Когато бебо се роди,хемоглобина му беше супер,но веднага започна да пада и се наложи кръвопреливане на 3 или 4 ден.Добре,че пак нашия доки се намеси и нещата си дойдоха на място.Наложи се след това дъщеря ми да яде ЕЛДА,много отвратително нещо,но богато на желязо.Даже на малкия му слагахме в пюрето,когато започна да яде.
                        Така,че ако желязото или хемоглобина ви е нисък яжте храни със зелен цвят и елдата е незаменима въпреки,че на вкус е отврат.
                        За консултацията на "Шейново".Ние сме фенове на болницата и особено на нашия доктор,но не и на консултацията.За изследванията и месечните прегледи по ЗК си записахме обикновен гинеколог в ДКЦ ,то и толкова му обръщахме внимание.За всичко се доверявахме на нашия си лекар от Шейново,на другия само му казвахме какво ни трябва като изследвания /нашия ни даваше точно какво иска/ и разбира се доста често водехме спорове,ако не искаше да направи някое допълнително изследване  Mr. Green,но до края успяхме да го "понаучим" като влезем да ни пита какво ни трябва. Mr. Green
                       С една дума: Моето мнение е ,че ЖК кой ти води няма значение,по-важно е кой ще води раждането.Там трябва да сте на 100 % сигурни,че като се обадите ще дойде веднага и ще е до вас през цялото време.Ние веднъж си изпатихме на случаен избор и затова през ум не ми минава за такъв.Разчитаме на уговорка и то на лекар ,проверен вече многократно и от наши близки, и от нас /2 пъти той ни зарадва с бебчовци  и се убедихме и в професионалните му качества и в човешките/.
                        А за виното и бирата не се притеснявайте.На мен ми бяха препоръчали по чаша бира поне веднъж на ден докато кърмех ,вместо да се наливам с боза и съм кърмила зо 3 год. Laughing Embarassed Laughing
                       Лек ден на всички и приятни емоции около коледното пазаруване.  bouquet

# 174
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Цитрусовите плодове са след храните предизвикващи алергии. Влиянието им се засилва ако единия /още повече ако и двамата/ родители има алергии. Добре е да се ядат плодове, но не и да се прекалява. По 2-3 на ден е добро количество според мен, но вече всеки сам си решава за себе си. И на мен са ми вкусни защото са сочно, но се ограничавам

# 175
И аз ям много мандарини.С първата бременност ядях по 2-3 лимона на ден също, особено в края.Сега пак взех да си похапвам и лимони.
Алкохол принципно пия рядко-вчера например си пийнах Мартини, едва се удържах да не повторя/ именно и заради лимона вътре Crazy/По повод пия бяло вино, червеното не ми е вкусно, а твърд алкохол пък съвсем, люти ми някак.Брей, не остава време за купон, какво ви пиене... StopА сама да си сипя-не е било никога.
Наздраве на рождениците!  bouquet
За закуската-принципно не закусвах, но от няколко месеца-хапвам.Килограмите обаче спряха да се трупат, даже съм свалила.За Шеново-смятам, че там са събрани добри специалисти.Аз лично без да познавам никой отидох да раждам.На дежурен екип.Е, изредиха ми се няколко екипа, докато се появи бебето, но нито от един не съм недоволна, напротив.А иначе-ЖК си водя при лекар, на който имам доверие, водил е първата ми бременност, познава ме.Сега, второто живот и здраве ще раждам или пак там или в Токуда.

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 10:59 от пенелопа

# 176
здравейте, сладки мамита!

Аз бях  в тази група , но ме подмина щъркела тази година, аз имам един дивак на 4,5 г и тои ми стига със сигурност за сега , така че не съжалявам.

Смених си работата, и сега шефката ми , която ми е приятелка е бременна то4но за април , на 7-ми е е термина. Аз като една ветеранка я наблюдавам редовно ли се храни и т.н.  Grinning Wink
Освен това пак почнах да ходя на салса танци , което ми е супер забавно. Почнах и втора работа - станах консултант по красота.

и така, за мен ..добре съм и т.н.

Пожелавам на всички леко бременеене, здрави бебета, да сте здрави и вие да им се радвате...въобще прекрасни мечтани мигове да се сбъдват за всяка от вас всеки ден.

Hug Hug

# 177
Здравейте  момичета.Чух  нещо  и  исках  да   ви  попитам. Някоя  от  вас  чувала  ли  е  следното  твърдение -  че  момиченцата  се  носят  от  лявата  страна  на  коремчето  а  момченцата  от  дясната? Звучи  ми  малко  налудничево,  но  нека  мамите  на  които  вече  са  казали  пола  да  споделят.  Иначе  аз  утре  съм  на  ЖК  и  след  това  ще  пиша  подробности:))
Усмихнат ден  на  всички

# 178
Невка, съжалявам и ти пожелавам скоро да влезнеш в друг бебешки отбор Simple Smile И аз миналата година преживях подобно нещо. Дано сега всичко завърши добре!

Иначе, аз днес бях на лекар и всичко с бебка изглежда добре - в норми Grinning Има вероятност да раждам във ВИТА, при докторката, при която ходя на прегледи.

Доколкото съм чела не е проблем през бременността да се пие кафе (до три чашки на ден) и вино или бира - по една чаша.

Хемоглобина - на мен ми беше 114 преди три седмици. За сега не пия нищо.

Хубав ден на всички  bouquet

# 179
Хм, то и аз искам иначе във Вита, при моята, ама ще видим...За сега-Шейново или Токуда...По пътека на ЗК.Ако ще пшлащам-тогава във Вита. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт