Отговори
# 150
Здравейте и от нас Simple Smile
ама то как да ти се ходи. Като се заредила една опашка, все едно нещо безплатно дават.... и всеки киха кашля .... и да не си зле ще се разболееш. Та както и да е изчаках си реда

Benitta понеже и аз ходя и на ЖК към Дйи пи то и в частна клиника та като ходя при джи пи то никога ама никога не ме оставят да чакам. Самия лекар казва че са длъжни да приемат бременните с предимство   Naughty така са ги задължили - не знам къде го пише, но според мен си е редно така че моля те другия път като отидеш си попитай твоя лекар не е ли вярно това защото е истина че ако и аз ходя и чакам на опашката със всички кихащи, кашлящи и т.н. и да съм за редовен преглед ще се разболея. 

А за всичките тези неща коит0 ти е изписала, аз като бях болна моя доктор каза само парацетамол и олипс за смучене и чайчета, мед и такива. и аз като се замислих и гледам на упътването на един стрепсилс пише "да не се използва от бременни" и си викам мале щом и на хапчета за смучене пише така значи нищо което не е от доктора да не пием. И аз така се излекувах с ефералган и олипс.

Успех

# 151
За хемоглобина - при мен ми правиха и допълнителни изследвания да се види точно какво е и се оказа недостиг ( голям ) на желязо, а фолиевата киселина се пие за по-доброто освояване на желязото. А относно анемията като по-малка бях развила доста сериозна и постоянно освен зеленчуци и плодове трябваше да пия и допълнително лекарства, така че е нормално сега да ми падне още.
За присъствието на таткото - не сме го обсъждали, пък и да си призная не съм мислила и не съм наясно със себе си по този въпрос, много ми е объркано в главата.  #Crazy
За витамините - и моя док не е много "за", но аз реших че ще пия, понеже и без да съм бременна винаги пия, защото и по изследванията ми си личи, че не поемам, колкото ми е нужно. Спряла съм се на О мами.  Peace
Sve_dim , и ние гледахме и на Пег Прего, но първоначално си бях харесала на Чико, но ако не бяхме намерили щяхме да вземем на Пег Прего, страшно са удобни и двете.  Peace

# 152
Здравейте мили бъдещи майчета Hug,

изпращам ви рецептата за коледни меденки, както обещах мноого отдавна, съкратила съм обясненията, за да не досаждам на тия, дето не се вълнуват от такива неща, с идеята, че който прявява интерес ще знае горе-долу как се месят курабийки и т.н. Продукти:
3 яйца, 1 ч.ч. свинска мас, 1 ч. ч. захар, 1 ч.ч. счукани орехи, 2 суп. лъж. мед, 1 ч.л. счукан карамфил, 1 ч. л. канела, 1 суп. лъж. какао, 1/2 настъргано индийско орехче, 1 ч.л. настъргана кора от лимон, 1 бакпулвер, брашно 4-5 чаши.
От всичко това се прави твърдо тесто, разстила се с точилка и се изрязват фигурки, пекат се в тавичка във фурната. Прави се шоколадова глазура и се потапя поровината меденка-от разтопени шоколадчета или от масло, какао, захар и прясно мляко.
Това е оригиналната рецепта, аз лично маалко си намалям карамфила и индийското орехче за сметка на лимона и меда, просто такъв ми е вкуса. Нали знаете западноевропейските меденки с колко наситено-подправчест вкус са и явно тази рецепта е такава, та затова. Да предупредя-стават леко твърдички и хрупкави, пръхкави така да се каже, ако някой иска от традиционните меки меденки -това не е рецептата.

Гледам, че имаме много болни, обръщайте си внимание и поне до празниците сигурно ще се оправите. Тук на работа пак е пълно с поредната вълна вирусоносители-кашлят, кихат, аз отвътре  #2gunfire #2gunfire, но още се крепя, ще видим дали няма за празниците точно да се предам.

Нещо от 3 дни ми е кофти, вие ми се свят, повдига ми се, пък се оказва, че кръвното ми не е ниско и вашите писания ме навеждат на мисълта за химоглобина, който предния месец ми беше на границата и не ми дадоха хапове и сега като нищо да се е смъкнал. Май и аз ще ходя на изследвания, утре съм на ЖК и ще видим.

Много целувки на всички, моите шефове се върнаха и сега тук е  Twisted Evil

# 153
Денисимо, рецептата ти е много хубава. Аз правя подобни меденки, но не са със свинска мас, а с чисто масло. И наистина стават хрупкавки, но на моето семейство такива повече им харесват (е, хапват и от по - мекичките...). И аз бях обещала да напиша рецептата за английските сладки (те са светли), но не мога да си намеря дебелия тефтер! Тази година ще пропусна да ги замеся (имам много работа, май ще си вземам за в къщи...).
Къде ще празнувате празниците? (вече обсъждахме, но беше доста отдавна, та сигурно сте си променили плановете...).
Желая Ви приятен ден!

# 154
Коремчета, налегнала ме е упорита хрема, само в дясната ноздра  Embarassed Вече втори ден смуча Коризалия (хомеопатични таблетки против хрема), но не ми помагат много. Какво да правя?

Самия лекар казва че са длъжни да приемат бременните с предимство   Naughty така са ги задължили - не знам къде го пише, но според мен си е редно

Това е прекалено хубаво, за да е истина! Аз при моето ДжиПи чакам на опашката с бабички, болни и т.н. Откакто съм бременна, никога не ме е пускала с предимство, а съм ходила само за бърза консултация, отнемах й максимум 10 минути  Sick

# 155
Zdraveite i ot men! Dnes biah na ultrazvuk v Sv. Sofia i nai -posle se razbra pola na beb4o.
AYA, moga li da te pomolia da mi sloji6 mom4ence - terminat mi e na 17.04. 6te rajdam v Sv.Sofia.
Ina4e vsi4ko zasega proti4a normalno. Otnosno hemoglobina, ot 129 parvona4alno, sega e 118, no lekarkata kaza 4e e dobre. Pia Prenatal, no prez den, dva, ili po polovinka. Ne iskam o6te ot sega da se tap4a s hap4eta.
Nabliagam na plodove, fresh-ove, mliako i  pone edin pat na den meso.
Prez cialata bremennost do sega si imam apetit i tova estestveno mi se otraziava na kilogramite - ve4e 8. No tova da e-dano do kraia vsi4ko da e nared.
Mnogo prazni4no nastroenie na vsi4ki i mnogo usmivki    love001

# 156
Stra4iatela Поздравления за количката! Много е хубава и цвета също! Hugmariah В св. София при Мазнейкова ли? Или бившата Тина Киркова? Аз направо се разбивам от колебания , искам да питам всички, които хотите на ЖК в Шейново Трябва ли да си от Сф за да ходиш там на ЖК и много ли се чака за прегледите. Иска ми се да почна да ходя там на ЖК, че в Пк вече ги изредих всички и не съм много доволна Crossing Arms, а и там май е доста удачен вариант да се ражда!
Чао за сега  Laughing и прекрасна вечер ви желая!!!

# 157
Stra4iatela Поздравления за количката! Много е хубава и цвета също! Hugmariah В св. София при Мазнейкова ли? Или бившата Тина Киркова? Аз направо се разбивам от колебания , искам да питам всички, които хотите на ЖК в Шейново Трябва ли да си от Сф за да ходиш там на ЖК и много ли се чака за прегледите. Иска ми се да почна да ходя там на ЖК, че в Пк вече ги изредих всички и не съм много доволна Crossing Arms, а и там май е доста удачен вариант да се ражда!
Чао за сега  Laughing и прекрасна вечер ви желая!!!

Neci, Hodih v bivshata Tina Kirkova i ostanah mn. dovolna. Parvo biah na u4ili6teto za roditeli-obiasniha ni za rajdaneto i ni razvedoha po vsi4ki stai i zali v bolnicata. Dnes biah na pregled v 9h i me prieha vednaga i dosta obstoino me gledaha na ehograph-vseki organ na beb4eto, prodalji okolo polovin 4as.

# 158
Здравейте и от мен!
Колко много сте изписали.....браво,браво и се увеличаваме,това е супер!newsm44
При мен имаше много работа,дори и през събота и неделя,но какво да се прави. hit
Виждам, че доста сте дискутирали по темата с пола на бебчовците. Нашият татко от самото начало е убеден, че ще е момиченце и му говори в женски род, но последния път, когато ми казаха, че наистина най-вероятно е момиче, той остана разочарован и така му се скарах, че още му държи влага....като не му изнася....айде, той си го е правил, да е мислил и действал по-внимателно. Много се зарадвах и ехидно се усмихвах на нещата, които Пролет е написала за пола,защото наистина е така![smilie=smile3521.gif] smile3501
Хемоглобина: и аз съм на долната граница,но не ми изписаха нищо. Не пия никакви витамини, даже си мислех да попитам и друг лекар,но наистина няма по-добре от природата,така че хайде на плодовете и зеленчуците!:ruporuu:
Приятна вечер,мили майчета и поздрави на ритащите коремчета newsm51

# 159
maq_22_ - Добре дошла , аууу , още една близнаШка мама  Hug  bouquet

За витамините - аз пия О'Мами , макар да ми бе предписан Центрума . Но се отказах от него , след като разбрах , че бил много силен.

За присъствието на таткото - ммм.. не съм убедена дали да го попитам дори . Като го знам колко е стриктен .. може да се скара , ако не ми се обърне внимание . От друга страна - знам , че ще има едно зорко око, което много ще бди над мен в този момент, когато аз ще съм една от многото , които минават през родилното ...

За хемоглобина - ами аз не знам колко ми е . Кръв ми взеха само преди 3-я  месец и оттогава не са . А вие кога открихте какъв е хемоглобина ви , от най - първите изследвания или скоро са ви правени нови ?

# 160
neci , повечето мами тук знаят моите премеждия в Шейново когато отидох да се записвам на консултация. Бих те пратила там на ЖК, ако ТЕ МРАЗЯ  #Cussing out Прочетох всички теми във форума относно Шейново, пък и много мами ми писаха на лични, след перипетиите, които изживях. С една дума - акушерката се държа повече от арогантно и ми се скара да не питам нищо, а тя нищо не обесни. Сега ще ти кажа какво разбрах от много мами от форума за ЖК в Шейново : 1-во чака се много, по 1 час. 2-ро всеки път те преглежда различен стажант, понякога и не те преглежда, ами само акушерката ти мери кг. 3-то Преглеждат те на месец и половина, което според мен е твърде рядко. Казаха ми сама да си преценявам дали да влизам в болница, когато повръщах по 4-5 пъти на ден. Другото най-важно нещо е отношението, което не само не е на ниво за бременни, а се държат с теб като парцал. Не мога да си представя, че ще се оставя на тези хора да се грижат за мен и няма да получавам компетентна грижа.
Много се разписах за Шейново, но само като се сетя ме побиват тръпки. Ако държиш на Шейново се разбери с някой лекар от там да си ходиш при него на ЖК, защото в 8-ми кабинет където се води ЖК аз не бих пратила никой.

# 161
Здравейте и от мен,

днес цял ден тичах по изследвания,данъчни банки и поликлиники и
най-накрая съм си в къщи .

И не стига че пак ме заболя корема, ами ми и ми прилоша.

Утре ще си взема изследванията и дано ми се е вдигнал хемоглобина, че имаче на инжекции  Sad
Утре съм и на фетална ехокардиография във Фемина, после ще разказвам как е.

И аз съм се замислила за количка, защото си мисля че като ни станат големи пупите няма да можем реално да преценим коя ще ни е по удобна, между другото всичките колички ми се стуват адски тежки и направо незнам каква ще си харесам, а ние сме на 2 етаж и нямаме асансьор и не ми се мисли....

Чао и лека вечер  bouquet

# 162
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Подкрепям напълно казаното от Страчи за Шейново.
Неци незнам дали ще ти е удобно да ходиш на консултация в Токуда. Телефона на регистратурата е 4034000. Утре имам записан час за ЖК през ЗК и ще докладвам по-късно, но по телефона бяха много любезни.

# 163
Здравейте бременлийки,

Аз и друг път съм писалаза д-р Врагалева във Фемина.Много е търпелива,добра като специалист и като човек,и много подробна при прегледите.По малко от 30 мин. консултация при нея не съм имала.Тя работи със ЗК.Ако някоя от вас иска да си смени док. препоръчвам я.

Добре дошла на maq_22

И моя хемоглобин за 40 дни от 132 падна на 109.Мисля че е напълно нормално при бременните.При предишната бременост изкарах на 110 през цялото време и вземах само Матерна.Сега  вземам Maltofer  fol(желязо+фолиева).

За сега приятна вечер.

# 164
Здравейте мами,
ще ми бъде приятно да се включа във вашето общество Simple Smile. Както и ако добавите и името ми в почетния списък. От Бургас съм, на 31 години и очакваме с нетърпение 18 април. Бебето е още в среден род Wink.
Лека бременност на всички!

Общи условия

Активация на акаунт