Отговори
# 135
Не,този с този смс ще гласуваме желанието на Дари(желанието и за живот)да спечели.То ще се бори с още 14 желания.

# 136
  • София
Здравейте.
За присъствието на таткото: аз хич не го искам. Просто ще се чувствам по-добре, ако не е там. Иначе ще ми е по-нервно и притеснено, ако се навърта наоколо  Crazy
За изследванията: моите не бяха на гладно последните. Знам, че трябва да са нагладно за кръвната захар. Иначе за другите показатели май няма значение.
А иначе с покупките още не съм започнала, защото искам да видя първо какво ще "получим в наследство" от роднините като се прибираме по Коледа и тогава ке започвам с покупките.

# 137
Здравейте, мацки  Hug
И ние с таткото искаме той да присъства на раждането, но в нашата загубена болница не разрешават  #2gunfire
А всички изследвания, които са ми правени досега, са били сутрин и на гладно с изключение на ЕКГ. Засега всичко ми е в норма, само кръвното ми е ниско, но то винаги си е било такова.

Вие пиете ли някакви витамини? Моята лекарка досега не ми е изписвала никакви. Първите 4 месеца пиех фолиева киселина, но по моя инициатива (след самообразоване от форума  Wink )
Не че държа да пия синтетични витамини, но ако трябва?  newsm78

# 138
Гигилче
На мен доки ми каза да пия Центрум от самото начало и до сега не ми го спира.На мен ми е странно, но щом казва да го пия значи има защо.

# 139
  • Попово
 Гигилче, аз пия О'мами от 2 седмици, до преди това 3 месеца пиех Фалвит, но после док ги смени... не знам по каква причина. Вземам ги сутрин след закуска.

# 140
За хемоглобина - какво е това 100  Shocked Моя беше 78 и сега го вдигнахме на 85 с хапчетата, които пия от 2 месеца и повече не ще. Аз по принцип съм намична и винаги ми е бил не в норма, ама сега пък съвсем. Дано да го оправя.
За срещата - бяхме 5 мами. Снимки нямаме, защото никой не носеше апарат. Аз лично се извинявам, че не бях в кондиция, но се бях изнервила от бързането на свеки точно в този ден да се купи нещо или количка или креватче, все едно ще раждам утре, но това е друга тема  ooooh! Радвам се, че все пак се видяхме и се запознах с две нови мами  Hug Хапнахме си добре и си побъбрихме  Peace Надявам се останалите мами да се засрамят и следващата среща да сме поне 10   Peace
За покупките - както споменах, при нас нещата изведнъж се заюркаха от свеки и взехме количка на Чико Кортина с кош за кола, каквато си бях харесала, само че цвета е тъмно син с оранжеви черти - http://www.pakostnik.com/pics/1427020694.jpg , защото този модел вече не се внася и едвам успяхме да намерим и да купим последната бройка от Хополенд. Иначе аз исках ето в такъв цвят, ама пак добре че и такава открихме - http://www.pakostnik.com/pics/4852100599.jpg

# 141
  • София
Пак за хемоглобина. Не знам защо трябва да е над 100 при раждането /но така рече доки/, а утре съм на ЖК в частния кабинет /нали съм на двоен мониторинг/ и ще видим там какво ще ми кажат.
Но докторката от ЖК по здравната каса ми обясни, че ниският хемоглобин още не означавал анемия. Гледало се някакъв коефициент, който се получавал от отношението на стойностите на хемоглобина към стойностите на левкоцитите.  #Crazy Направо ще си завърша половин медицина покрай тая бременност. Laughing И освен това, ниският хемоглобин можело да не е непременно липса на желязо, а на друго. Затова ме прати и на изследванията за Б12 и фолиева. Е, оказа се, че желязото не е така зле, като липсата на витамин Б12.

Витамини. Освен Пре-Натал, доки рече да пия и Зимафлуор за зъбките и костите на бебка. Но тук, във форума има доста противоречиви мнения за тия хапченца и не знам. Мисля да си го дозирам наполовина от предписаното...  Thinking

Страчи, другият път ще съм там да снимам! Готвя се да си взема мноооого 'як' фотоапарат и трябва да се упражнявам.
А и трябва дас е занимавам с нещо по време на майчинството. Не искам да съм от ония майки, чиито основни теми за раговор са: "Колко ми е гениално детето." или "Ама да знаеш какъв цвят/мирис е онова, което то повърна." !!!

# 142
little^cuttie, много ти благодаря за подробната информация относно Дарито! А за 26-ти наистина не знаех; хубаво е да си напомним взаимно от предния ден ...
Stra4iatela, страшна количка, и аз много я харесвам. Има подобен модел на Peg Perego, мъжът ми май хареса него (той е почти същия). Да си я ползвате със здраве!
Желая Ви лека вечер!

# 143
  • София
Присъствието на таткото си е тема, по която никога няма да има единомислие. Laughing
Всеки човек е различен, отношенията между всеки двама души са различни и това дали ще "раждат" заедно не прави любовта по-силна и не ги кара да спрат да се желаят сексуално. Всичко си е индивидуално! Ако единия има задръжки - по-добре да не се напъва! Naughty

За раждането на Ида ние с тати бяхме заедно и това и за двама ни е невероятнно изживяване! Много сме доволни, че взехме това решение!
За мен беше страохтно да има някой толкова близък за мен човек в този важен момент. За него беше важно да не пропусне първите мигове от живота на дъщеря си!
Всъщност раждането не са 3 напъна ... Бяхме заедно в къщи и на разходки (заради разкритието) целия ден. Нормалното за нас продължение беше да остане с мен и последните 2 часа от раждането. Не ми е пречел да се съсредоточа или нещо подобно. Не се е държал неадекватно като по филмите "НАПЪВАЙ! ДИШАЙ!"  Не припадна! hahaha
Винаги като говорим за раждането е в множествено число. И неговия съвет към приятелите ни, чакащи деца е татковците да не се лишават от този момент!

А докато ме приемаха акушерките се опитваха да ме разубедят. След това един док също. Нашата докторка  нямаше нищо против, но и не ме е агитирала! Joy

Мненията винаги ще са различни - но нашето беше да сме заедно! И живот и здраве за бебка планът ни е същия!!! От това че ще повторим по-голяма реклама - здраве му кажи!

# 144
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз нямам спомен миналия път за хемоглобина през бременността пих доста време лекарства, но съм раждала с хемоглобин 68. После не можех да стана от леглото 2 дни и се наложи спешно преливане на кръв - 12 часа. Имала съм голяма кръвозагуба поради неизлекувана инфекция.
Затова лекувайте всичко което ви каже лекаря

# 145
За мъжа ми в родилното-че няма да припадне, няма, ама ще се дърви на сестри и доктори StopМиролюбивите мъже-може  Hug
За хемноглобина-принудих се утре да си изместя час за изследвания, понеже имам усещанията, че всичко се повтаря.Пада яко ми се струва, но утре ще си покаже.С първото си докарах страшна анемия, припадах, родих и много кръвозагуба имах, едвам от упойката за кюртажа излезнах...Та сега, надушвайки неразположението, породено от нисък хемоглобин, реших да се обадя на доки и да пуснем по-рано кръв и урина-ако наистина има нещо да се действа.Та два дена ми  е много зле, лошо ми е, вие ми се свят,причернява ми-класика в симптомите... Confusedа съм на работа, че и доста имам да свърша... ooooh!

# 146
  • гр.Варна
Добро утро!
Относно присъствието на тати по време на раждане-нашето тати сигурно ще прерита в родилна зала.Предпочитам да му спестя това удоволствие:)
За хемоглобина-нашият е 125:)И не е падал........Ама аз преди бях със 140:)))
Успешен ден:)

# 147
  • Пловдив
Здравейте и от нас Simple Smile
За лекуването на всичко .... ето сега ще се наложи да надхвърля себе си. Аз по принцип си избягвам посещенията при лекари и се стискам докато се излекувам сама или положението стане сериозно. Но сега бебчо е на първоп място и ще се наложи за щало и нещяло да ходя.
Преди малко се връщам от джипката Sick ама то как да ти се ходи. Като се заредила една опашка, все едно нещо безплатно дават.... и всеки киха кашля .... и да не си зле ще се разболееш. Та както и да е изчаках си реда и обяснявам какви са ми симптомите и казвам, че се притеснявам да не е нещо вирусно, че нали това е най опасно за бебка ако не се лекува. Е, оказа се че не е вирусно, но пък ми изписаха една кофа лекарства. Имам чувството, че работят на % с аптеката.
- за носоглътката ми изписа ГелоСитин - някакви цитрусови масла, които се впръскват в носа (аз както обичам такива процедури ... Sick )
- капки Прополин
- най-странното от всичко - КолАктив - което е коластра от австралийски крави  newsm78
ама какво да се прави ще пия каквото казват и .... това е

За хемоглобина... аз не съм си виждала изследванията - всичките се дават директно на доктора и си седят при него. Трябва аз да го питам за всеки показател отделно ако ме интересува. Но има и добра страна, че не се вманиячавам поне в това, колко ми е кривнал някой показател, при положение, че съм добре

# 148
здравейте мацки,относно присъствието на тати съм много против и не смятам,че самия той е много навит пък какъвто си е сприхав не смятам,че тава е много добър избор.А на питането за витамините аз лично съм пила и фалвит и о'мами .От фалвита много ми се   Sickнезнам дали беше внушение ,но....,а о'мами са просто супер,вкуса им е много различен(на шоколад) и най-важното не ми се гади от тях.Искам да ви споделя и още нещо незнам за вас,но нямам търпение да дойде април.Чао пак ще пиша като съм свободна   bouquet

# 149
  • Beyond the Frontiers
Здрасти на всички,
Моята лекарка е твърдо против всякакви витамини - всеки път ми обяснява, че е много по-добре да ям повече плодове и зеленчуци. Хемоголобинът ми е супер 126 от самото начало и не е мръднал, дано и така да си остане. Мен най-много ме притеснява дали получавам достатъчно калций, по-принцип родата е със слаби зъби - но не искам да пия разни медикаменти. По-скоро съм на принципа колкото по-малко, толкова по-добре.

Що се отнася до присъствието на таткото - той изпата в ужас от кръв, инжекции и т.нат., така че сто процента сме без него в родилната зала.  costumed050 Както някой вече писа - искам да съм сигурна, че лекарите ще се занимават с мен, а не с припадналия татко  newsm62 newsm62
Да се оплача този гаден вирус май пипна и мен  Ill. Нямаме температура, а само зверска хрема и кашлица  Weary

Дано никой друг не го хване
Лек ден и приятна седмица на всички.

moresmile

Общи условия

Активация на акаунт