https://www.facebook.com/groups/342097569268957/permalink/3089626087849411/
Значи все пак ги връщат в Турция, или поне някои от тях след определено време? В тази група се говори доста за законите на ЕС и за правата на човека в европейска страна, както и за незаконни действия от страна на българските служби, но не те споменава от къде законно трябва да се минава границата 🙄. Направо се изумявам, че дори ако се опиташ да споменеш това излизаш най-лошият човек.
Нали именно проблемът на България е, че не пази успешно границата, а в тази група ни обвиняват, че въобще я пазим. Споменати са и последните събития със стрелбата, които удобно се разчепкаха точно преди Шенген, как си правят пиар на наш гръб само.
https://www.facebook.com/groups/342097569268957/permalink/3089610587850961/
Австрия и днес каза, че са подложени на огромен бежански натиск и това означава, че не пазим границата и ще кажат не.
И една утопична картинка...

"но не те споменава от къде законно трябва да се минава границата" - няма законно основание тези, които са бежанци да идват и да получават статут у нас... ние не сме първа сигурна страна. Откъдето и да минават, те са извън закона и би трябвало да се третират точно като нарушители, а не "гости в нужда" (цитирам мотото на групата от поста).
Само като гледам админите и членовете на въпросната група, ми е ясно какви писания и вопли за "бежанските" неволи настава. Ясно е, че доста НПО-та са на хранилка и се издържат само чрез подобни човекоугодни действия... Виж, обаче, в пострадалите от наводненията села, НПО-та - тц, имаше само доброволци, без да са финансирани от някой. Винаги съм казвала - следи парите и ще блеснат интересите.
Не разбирам точно как очаква Австрия да опазваме границата на Европа, защото доколкото ми е известно не само през България минават, а някои директно и с кораби в Средиземно море биват извозвани до обетованата земя. Да не коментираме средствата, които би струвало това. Между другото, Австрия беше откровен противник за оградата, която Унгария направи и бяха срещу действията на техните граничари, които се опълчиха на тълпите. Естествено, не сме лаици, та да не ни е ясно че подобно основание е само прах в очите... Само, ако и някой може да ни наложи и вето за еврото, ще съм доволна, ама това защото съм "полуграмотно простолюдие, според многоуважаемия Хам-пръц-умян...