Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 3

• 190 971
  • 3 445
  •   1
Отговори
# 180
  • Street of Dreams
Последно за убийство ли ще бъдат съдени трафикантите? Защото ако са били нарочно убити, това и за нашите хора не говори добре.

# 181
Не мисля,че е умишлено са били оставени да умрат,Нямам представа за какво ще ги съдят.Дразня се и не търся инфо.Каквото чуя в крачка,това е.Днес някой по тв каза,че пак е имало полицейска,пилотна кола.Sad Призоваваха за по-големи присъди за трафик.Не разбрах дали единият от виновниците,или за друг трафикант,дали му присъда 5м.Това преди.Пей сърце.От този курс са изкарали 100 хил.евро!Трябва да им се изземе цялото имущество в полза на държавата и да ги затворят за десетки години и да работят,пак в полза на държавата.Ако има доживотни присъди за трафик мисля,че много желаещи за лесна печалба,ще се замислят.На кандидатите за сладък,безметежен живот в ЕС,не им дойде акъла.Или просто успеваемостта да стигнат до ЕС е по-голяма от жертвите и те не се отказват,и продължават.Отделно като знам какви са тук болничните грижи.....и затова се ядосвам.Линейките хвърчали за местопрестъплението.Значи ако е имало спешни случаи по това време се е наложило да чакат.И ние без вина виновни.Освен това за всякакви такива престъпници,които преминават границата,се полагат максимални мед.грижи,за разлика от нас местните.Отделно,че си доплащаме за щяло и нещяло.Имам  личен опит от преди 10дни.Уж по здр.каса в префърцунената Софиямед,а всички доплащахме без оглед на диагноза и възраст.

# 182
  • Street of Dreams
Като каза без вина виновни - направо не ми се мисли, ако този случай се политизира на Запад. Засега призивите за "сигурни пътища за бежанците, за да не бъдат жертви на трафиканти" и "какъв скандал щеше да стане, ако бяха бели" идват само от разни коментатори в Туитър (малцинството) , но като знам как в Германия не дават и косъм да падне от главите им и как всяка дреболия се раздухва до небето... Да бъдат заключени в камион и оставени да измрат е направо шокиращо.

А единственият начин да бъдат спасени животите им е, да се спрат пул-факторите най-после.

# 183
Значи се знае кои са трафикантите този път и ще бъдат съдени? Досега май няма осъден трафикант. Какви са българи ли? Не ми казвайте полицаи...
Не разбрах трафиканта е зарязал колата със затворени вътре хора, които не са били способни да излязат, така ли? Ако е така е напълно умишлено убийство......

# 184
Много им се дразня на ''каква трагедия''.За кого е трагедия?На журналята им е добре дошло да намилат и коментират до др.седмица,ако не стане нещо по-голямо и трагично.За някои политици е досадна трагедия,пак трЕбе да се занимават с тия,вместо да си гледат спокойствието и удоволствията.Като се задушиха толкова народ,след часове започнаха арести.От немай къде.Лицемерието на ''Каква трагедия'' отдавна ми писна,много.Първо ги поканиха и подведоха с призиви,че всеки ''онеправдан'' тръгнал към богатите страни в ЕС ще бъде приет с радост.После започнаха да се сърдят,защо идвали.Защо не се пазела границата на ЕС,както трябва.Ама нали уж трябваше тези да се приемат?По-после,защо не оставали в страната,в която са заловени.Тоест Б-я.Ами не искат бе,не искат.Насила ли да ги държим?Нещо с пари за пазене на границата да помогнат?Твърдо не,отвърнаха богатите от ЕС.Обаче на Турция даваха щедро кинти,уж да пазят ЕС.И защо изобщо трябва да ги приемаме,като идват от първа сигурна страна,добрата Турция?Къде е еврогейската солидарност?Кога я има,кога я няма?И в нашите репортажи,ако чуя случайно,един път са бежанци,един път мигранти.Последно?И така,заради лицемерието на евро.политиците се стига до ''такава трагедия''.Поредната.
Австралийците под натиска на гражданите си,промениха законите.Всеки атакувал страната по вода се смята за престъпник,грози го доживотен затвор.Търсещите убежище се държат по о-ви,далече от континента.Останалото го знаем.
Подкрепям!

# 185
Вече не си правя труда да чета и слушам,защото се дразня на всички ''интелигентни и добронамерини'' политици от ЕС.Те са виновни за случващото се.Доколкото разбрах в крачка,трафикантите са чули,че отзад нещо се случва.Явно  от страх са се отклонили на закътано място в гората и са зарязали камиона.Все пак има живи свидетели,а и арестувани.Ще ги разпознаят и ще видим резултата.Не очаквам трафикът да спре.Може само за известно време,идва пролет и пак ще започне.Може и цената за услугата да се повиши.

# 186
Ако един, двама от трафикантите вкарат ефективно на топло, вероятно мизата ще се вдигне, което
не означава, че главните организатори на схемата ще бъдат подведени под отговорност. Не вярвам всичко
да се разплете из основи и дано греша, но това е изключително трудно.
Иначе се чудя как тия младежи, давайки хилядарки в евро, са се съгласили да ги натъпчат като животни
под такъв товар. Ми, то си е чиста проба душегубка.

# 187
  • Street of Dreams
Щяха да им обявяват война на трафикантите. Сутринта хванах някакво предаване - ПП не били приели някакъв закон и до тук всички трафиканти били с условна. Не съм проверила информацията, но я приемам за вярна.
Докато Западът изпраща сигнали - елате нелегално, тук има място, свобода и безплатни кинти за всички - ще има и хора да рискуват живота си за това, ще има и гадни алчни к***лета, които без съвест да лапат с голямата лъжица от софрата. Мигранти, трафиканти, нпо-та и всички по веригата.

# 188
Слушам интервю на посланика на Афганистан у нас и се чудя пред кого се отчита, нали талибаните са окупирали Афганистан, той под чия власт е, след като вече официалната власт там са талибани? Говори на руски, беше със стария флаг отзад и каза, че не признава властта на талибаните.
И накрая каза, че за СЪЖАЛЕНИЕ България е транзитна страна за мигрантите, винаги било така и заклати глава с леко усмивка. Аз мисля, че е за радост.

# 189
За съжаление е на западняците.Те лицемерите,хем ги канят,хем на нас ни държат сметка,че не ги прибираме.И аз гледах посланика,два пъти каза,че искали да учат на запад.Е,няма как да му повярвам.Сега говорят по бтв.Било въпрос на национална сигурност.Добър ден!Това го писахме още през 2013г.Да се оправяла оградата,даже да има втора.Орбан го направи още през 2015г.Затвор 5год.,ако дадеш хляб на мигрант.Друго,което не одобрявам в коментара.Да се проверява още на границата кой влиза.Е,как?56 парчета и нито един с документи!Най-правилно е,просто да се обърнат кръгом и в Турция,първа сигурна страна.В интервюто  посланика каза,че когато са оставили камиона,афганите са снимали кой жив,кой здрав и са изпратили снимки и инфо на техните хора в родината им.Сега все ще се разчуе,както и в Турция,където хиляди са на нисък старт.Дано поне малка част се откажат да тръгват.Отделно като се бежанци,защо не отидат на кпп и да поискат закрила?
Цитат
Не вярвам всичко
да се разплете из основи и дано греша, но това е изключително трудно.
Всичко е възможно,трудно,не трудно,винаги може.Според мен,няма воля и желание.Много замесени полицаи.Вече се казва с половин уста,че няма начин да прекосят страната без закрила.

# 190
Именно, Силвър - замесени много хора на ключови места, затова смятам, че това няма да стане
дори и при добро желание. Пък нека си водят разследванията, все донякъде ще стигнат, но
потокът ще си се точи. Днес пак са хванали 43-ма край Ихтиман и май пак предимно афганистанци.
Посланикът и мен ме разсмя докато обясняваше за мечтите на новите покорители на Европа.
А за оградата какво може да се каже  - и 5 броя да ги надиплят, няма ли контрол,  модерно наблюдение,
 и наказания, все тая. Едва ли Орбан чака сигурност само на някакви си телове с шипове.

# 191
  • София
За съжаление е на западняците.Те лицемерите,хем ги канят,хем на нас ни държат сметка,че не ги прибираме.И аз гледах посланика,два пъти каза,че искали да учат на запад.

А защо не искат да учат в ОАЕ, Йемен, Йордания, Египет, Саудитска Арабия?

# 192
Там техните си,не ги искат. WinkКамо ли пък да им дават помощи и т.н.Хич не са глупави ''горките бежанци''.

# 193
И аз гледах посланика,два пъти каза,че искали да учат на запад.

А защо не искат да учат в ОАЕ, Йемен, Йордания, Египет, Саудитска Арабия?
Ааа, искат, обаче си изгубили документите докато бягат от бомбите.
Пък германците и без документи ще ги направят инженери и доктори.
Ох, щях да пропусна - и прилежни граждани и данъкоплатци. Това всеки афганистанец го знае. Wink

# 194
Много добре обяснено, цялата схема тръгва от Истанбул и завършва в Стокхолм,където е базиран най-големият мигрантски сайт.Арабиста Виктор Чуков каза,че от вчера това е новина номер 1 там.Може би като го видят повече хора,ще се замислят.....Както повечето нашественици и тези са престояли и работили в Истанбул около 3год.,докато съберат пари за път.В момента имало около 800хил.афгани в Истанбул,а целта на около 400хил. от тях била до есента да стигнат до Европа.Ами като се знае всичко това,наистина ли няма да се охранява границата на ЕС и ще чакаме да спре нашествието?Всичко е обяснено много добре по-долу,изгледайте го.
https://bntnews.bg/news/kanali-za-trafik-kak-stroitelite-na-gole … -1224140news.html

Общи условия

Активация на акаунт