Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 3

• 190 985
  • 3 445
  •   1
Отговори
# 195
Пълен ужас.... и за тях, и за Европа. Предпочитам да им даваме пари, да се оправят държавите или дори помощи, но да живеят в техните държави или в Турция, а не в Европа, но вече е късно за последната.

# 196
  • София
Пълен ужас.... и за тях, и за Европа. Предпочитам да им даваме пари, да се оправят държавите или дори помощи, но да живеят в техните държави или в Турция, а не в Европа, но вече е късно за последната.

Няма как да стане. За да живеят там, а ние да плащаме, трябва да се изпълнят няколко условия:
- европейците да раждат повече, защото няма да има кой да работи, за да им плаща помощите.
- трябва да се "изнесе" демокрация, което "бедстващите" не приемат.
- ако приемаме, да приемаме майки с деца. А то все млади мъже искат да се образоват. И все без документи.

Просто трябва да се връщат тези без документи и социалните помощи да имат ограничен срок. Икономическите емигранти да бъдат приемани както в САЩ - със "зелена карта".

# 197
Да за всичко без това да им се занесе демокрация, защо?
Преди 70те години, Египет и Сирия са били силни републики, на Саудитска Арабия и САЩ това не им е харесвало. Ирак след бомбардировките от САЩ имат същия стандарт на живот като България, а преди това са били по-добре от нас...
Тоест без налагането на демокрация там тези хора не са ставали бежанци в Европа и е било по-добре и за тях, и за нас.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 08:04 от T.Valcheva

# 198
  • София
Преди бяхме соц.страна и на границата се стреляше на месо.

# 199
И сега отидохме в другата крайност. Не може ли да има баланс и средно положение, да се възползваш от различни неща от всяка идеология/режим/управление ? Ако е имало бетонна ограда, защо да се руши, а да не се използва?

# 200
И сега отидохме в другата крайност. Не може ли да има баланс и средно положение, да се възползваш от различни неща от всяка идеология/режим/управление ? Ако е имало бетонна ограда, защо да се руши, а да не се използва?
Бетонни огради не е имало, но имаше кльон на доста километри от границата. И страшно много хора, включително войничета (тогава границата се пазеше от армията). Навсякъде застави, граничните райони бяха напълно изолирани и на практика недостъпни и за българи, не живеещи там. В яденето на открит лист, за да влезнеш там, траеше месеци, а и трябваше да се докаже защо искаш да ходиш там. Пазенето тогава беше да не избяга нашенеца на вън, никой нямаше желание да влиза нелегално.
Била съм в Родопите на екскурзионно с открит лист. В пограничния район дори и туристическата карта беше тотално невярна!
Имам къще в село близо до границата. Преди спира а всички за проверка доста преди селото, част от махалите на селото бяха недостъпни за нас, защото трябваше открит лист за тях. Това е до сръбската граница. Тази година не видях изобщо гранична полиция, а няколко пъти се разхождах за гъби до самата граница. При това нелегално в Сърбия дори и с обикновена кола може да се стигне, без да има КПП. Асвалт почти до границата от двете страни, малко добре поддържан черен път - там всяка година се провежда събор и коли идват от България и Сърбия.

# 201
И аз не знам за бетонна ограда, но за кльоновете ми е разказвал ММ. Граничар е бил там и непрекъснато
 имало обявяване на тревоги я от преминало прасе , я друга животинка. Даже в началото му изглеждало
много страшно всичко това, освен чувството, че се намира извън цивилизацията. Толкова изолирани били
от останалия свят.
Не бих се впуснала в разкази, само това, че оттам направо на студентската скамейка в София и всички
жени му изглеждали хубави. Joy

# 202
С всеки репортаж относно тези ''страдалци'' независимо дали са задушени,или просто наглеят адски ме изнервят.Възстановените вече се интересували,дали останките на задушените ще бъдат изпратени в Афганистан.....
Така.Влизат незаконно,нагло,правят си клипове до оградата.Нито един от тях не е имал документ за самоличност!Сега какво,ще им кажат или изфабрикуват лични данни,ще дадат адрес и отново ние,най-бедните в ЕС,ще плащаме за самолет с труповете в метални ковчези да литнат до Афганистан?!Прекалено ми идва вече!Много е скъпо и все пак,те са се качили не само доброволно,ами са и платили за този курс.Освен това не са си били и близки.Запознали са се на тръгване от Турция.Сега драми,роднините там,сълзи и т.н.ПИСНА МИ!

# 203
Потресаващо ниво на емпатия.
18 трупа на млади хора - какво предлагате да ги направят, че да излезе по-евтино на данъкоплатците? Екарисаж може би?

# 204
С всеки репортаж относно тези ''страдалци'' независимо дали са задушени,или просто наглеят адски ме изнервят.Възстановените вече се интересували,дали останките на задушените ще бъдат изпратени в Афганистан.....
Така.Влизат незаконно,нагло,правят си клипове до оградата.Нито един от тях не е имал документ за самоличност!Сега какво,ще им кажат или изфабрикуват лични данни,ще дадат адрес и отново ние,най-бедните в ЕС,ще плащаме за самолет с труповете в метални ковчези да литнат до Афганистан?!Прекалено ми идва вече!Много е скъпо и все пак,те са се качили не само доброволно,ами са и платили за този курс.Освен това не са си били и близки.Запознали са се на тръгване от Турция.Сега драми,роднините там,сълзи и т.н.ПИСНА МИ!
непълнолетните вече се свързали с родителите си в Афганистан. Сега щели бързо да им уредят документите, та да могат да извикат и родата тука. Ами като знаят къде са родителите им, да им ги върнат у тях! И разни милозливи женички доволни обясняват, как щели да ги запишат в училище и да ги обгрижваме.  Затова на границата вече е следващата партида

# 205
Значи голяма част от стигналите до Германия ревяха, че са изгубили близките си, документите си,
никого си нямат и затова хукнали да бягат, а в един момент кандидатстват за приемане на възродената си рода.
Интересно, истинските си роднини ли посочват или всичко е уговорено предварително?
Съжалявам за погубените 18 животи, между които и деца, но това не ме кара да вярвам, че болшинството
са с чисти намерения.

# 206
  • София

Просто трябва да се връщат тези без документи и социалните помощи да имат ограничен срок. Икономическите емигранти да бъдат приемани както в САЩ - със "зелена карта".

Всъщност, нищо просто няма, за съжаление.
1. Никой не може да ги върне, защото няма къде, което е и отговорът на въпроса защо са без документи и всички са "сирийци".
2. И да имат помощите ограничен срок, това не им е проблем. Всъщност, голяма част от мъжете се вливат в редиците на крими контингента в Западна Европа.
3. "Зелена карта" или каквото и да било разрешение за работа, няма вероятност някой да им издаде, защото нямат образование.

А тези 400 хил., за които се споменава в репортажа, няма да са само толкова. В момента в югоизточна Турция има жестоко брожение срещу сирийците и изобщо мигрантите покрай обвинения за вандализъм и плячкосване. Та, в общи линии, по мое мнение, тепърва ще видим какво е "нашествие" и ако не се увеличат драстично санкциите срещу трафикантите и не се променят законите ни, очаквам до есента и у нас всичко да се напълни... а Западна Европа не ми се мисли дали изобщо ще успее да се справи с организираната престъпност в близко бъдеще (или по-точно- контролира в допустими граници)

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 14:55 от molive

# 207
Талибаните в Афганистан,призоваха виновниците с 18 задушени в камиона да бъдат наказани.Аз съм ЗА и то да бъдат наказани с талибански методи.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/talibanite-se-names … istanci-bulgariya
Какво да правим с жертвите на лицемерната ЕС политика,която подлъгва ''страдалци'' от БИ и Африка с риск за живота им да пристигат в Европа?Да си поеме отговорноста.Нпо(та) ли да плащат,немското правителството ли,онези от шведската платформа ли да дарят пари,тленните останки на пътниците да бъдат изпратени,където някакви техни сънародници посочат.Оцелелите,които са се запознали тръгвайки от Турция.Чак пък адресите си имат,но без документи.....ама айде.Ние всякакви приказки под шипковият храст,ги приемаме за безусловна истина.
Може да се обърнат към сънародниците си,които са все още в Турция.Все пак 800хил.може да съберат дарение.Все нас да ни товарят,няма накъде повече.Все пак в Б-я е прието да се доплаща здр.грижа.Доплащаме си,за нас,за близки.Събираме пари за хеликоптри,линейки,кувьози,болни деца и възрастни,помагаме на пострадали от войни и бедствия.Мин.председател ни призова да дарим по една заплата за Украйна.Той сигурно не знае,че на простосмъртните заплатите на са като на политиците,ама дет се вика,ей така за жеста.Заплата,пенсия,кой каквото има.Айде стига са ни товарили и взимали от залъка ни и за преминаващи към рога на изобилието и за връщащи ги,откъдето са тръгнали.....всякакви самоубийци.Разумно им казват и талибаните,да не предприемат такива действия,ама кой слуша?

# 208
  • Шумен
Ей тази новина заслужава вниманието ни:

https://epicenter.bg/article/Evropeyskata-komisiya-registrira-gr … e-v-ES/309191/7/0

Въртят, сучат и не спират опитите за реализация на замисленото - на всички нива. Бившите бежанци, днешните мигранти, са само част от всичко. Нямам съмнение, че ще съберат 1 млн подписи от седем държави. И за сравнение  - 1 млн. подписа  за  една година  от седем държави, а в България, за да се проведе изобщо   референдум - 400 хил. подписа за два месеца и куп други спънки?!

# 209
Аз схващам, държавите доброволно трябва да се съгласят да им предоставят такива условия. Не виждам в сегашната ситуация да има ентусиасти за това. При всяко положение това нас не ни засяга - не можем да осигурим подобни условия и на собствените си граждани.

Общи условия

Активация на акаунт