Тълпи от мигранти към Европа - какво ще последва от това? - Тема 3

• 190 997
  • 3 445
  •   1
Отговори
# 210
Аз схващам, държавите доброволно трябва да се съгласят да им предоставят такива условия. Не виждам в сегашната ситуация да има ентусиасти за това. При всяко положение това нас не ни засяга - не можем да осигурим подобни условия и на собствените си граждани.
Това няма нищо общо.
Утре ще се отпуснат пари от ЕС или някой друг и може тези да са по-добре от доста българи.

# 211
Като нищо.Обаче тук са крадливи нашите чиновници и по-добре не.Да не идват,че ще ги подлъжем.Пък и те не са се засилили,да не ги травмираме.Спомняте ли си,преди 4-5год. ф-ма спечелила конкурс за доставка на храна в някой от лагерите,продаваше малко бурканче лютеница по 8лв.на едро,нещо телешкото месо не беше У ред.Как пък шефовете на лагера не се впечатлиха от тройни цени на храната?Останалите държави не знам как ще реагират на тази новина.Много от жителите им са мюсюлмани,а Европа я атакуват точно такива.Може и да се съгласят.Wink
Чух анонс в новините,мвр смята,че мигрантският натиск у нас ще се засили.Защо?!Я,турците да си пазят по-добре тяхната част!Какво се мандахерца сульо и пульо напред,назад.Емпатия ли.....

# 212
  • Street of Dreams
Точно това разправях преди години, че "ама ТЕ не искат щото сме бедни" не върви. След като от ЕС трошат милиарди от години, все ще се намери кой да ги прибере и да лобира за "човечност", "солидарност" и тн. Просто тогава много се чудех, че (почти) няма такива случаи в България.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 19:31 от OnDiNe_

# 213
  • София
Не само защото сме бедни не ни искат, а и защото не сме мулти-култи настроени ("задръстени", "закостенели" и т.н. сме).
И да, българите като цяло не са емпати към мигрантите от БИ, особено откакто се видя, че икономиките на държавите, приели да ги обслужват, не просперират особено покрай новите "иженери" и "лекари", но затова пък социалният мир и спокойствие на местните е доста разклатен. Българинът видя какво се случва в доброволческите лагери с обслужващия персонал, видя как се разрастват "no go" зоните, разбра за буквално окупацията на цели градове из Западна Европа, за претенциите и изискванията на гостите, за кланета и изнасилвания в името на техния си всевишен... Изобщо, европеецът го свариха, отнеха му права, други ограничиха, промениха думички, зачертнаха други, защото на гостите не им било удобно и се травмират от изконни европейски ценности...
И колкото и пари да дават от Европа, тук единствено ще се усвояват по нашенски, а и наистина сме крайно бедни, за да се допусне мигрантите да живеят в условия, по-добри от тези на местните, особено в политическата криза, в която се намираме и по мое мнение, от която дълго няма да излезнем.

# 214
  • Street of Dreams
Не ми се ще, но бих възразила. По наблюденията ми от други теми в този форум, българите са точно толкова податливи на идеологии, точно толкова манипулируеми, доспотични, истерични и биха искали да кенсълнат всеки, който дръзне да не е в крак с доктрината, която е на власт в момента. Та мен в бг мама ме трият повече от всяка друга чужда платформа, известна с цензурата си. Една от нашите тука в темата дори намеси съпруга ми, като й свършиха аргументите. Просто това с бежанците още никой не им го е продал по правилния начин.
Ако германците имат страх да не се върне Хитлер, то българите също толкова ги е страх да не се върне руската мечка.

# 215
Сега пък се замислих за децата задушени във въпросния камион дали щяха да оцелеят до
Германия?
Много пъти се говори, че част от децата по пътя към Европа изчезват, т.е. писа се, че
 някои от тях не са близки на бежанците и по пътя ги продават с цел добавяне на средства за
придвижване.

# 216
Божа работа.Не знам колко годишни са били децата.Те и  14-17 лонгури наричат деца.Пък самите те по собствено желание тръгват към ЕС.Нали после и родителите им се уреждат.Куче влачи,диря няма.....Вече не си спомням и за кой камион през годините наблъскан с мигранти,днес трябвало да започне дело.Единият обвиняем не се е явил. Joy Осъден е в Унгария за трафик на мигранти.Обаче ще ни го върнат.Днес поредна гонка с мигранти на АМ Тракия.Добре,че няма пострадали хора и автомобили,участници в движението.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/samo-po-btv-policejsko-presledva … rala-trakija.html

# 217
  • Street of Dreams
А с "Омар" какво стана?

# 218
Не мога да се сетя за какво става дума.

# 219
  • Street of Dreams
Не мога да се сетя за какво става дума.

🙆
16-годишния с бесния автобус, дето прегази двама бургаски полицаи.

# 220
Вече не си спомням какво беше.Сега е актуален днешният инцидент на АМ Тракия.В катастрофирал бус с 46 парчета поради претоварване е спукал гума и се е преобърнал.Един умрял,32 се лекуват за наша сметка.Ако някой в старозагорско е чакал линейка, по това време,дано е дочакал.Сега пак ще дуднат “каква трагедия”.Дошли са преди 5дни от Турция.Шофьорът пакистанец е избягал.

# 221
Не престанаха да пъплят като хлебарки!
Интересно кой плаща за лечението им или е за сметка на болницата (за сметка на заплатите на медицинския персонал). Вече имало направени ортопедични операции. Много са бързи. Като здравно осигурен нашенеца се потроши лошо, го оперират чак след като си плати жлезата...
Да, хора са, но има една стара приказка - да би мирно седяло, не би чудо видяло.
Като ги съберат, да ги пратят някъде да работят да си платят лечението.

# 222
  • София
Много ме съмнява всички да са под 18, но се представят за деца, защото на децата помагат. А тези деца, като нашите, тъмнозелените и те имат жени и деца.С огромните суми, които се дават на трафикантите, по-добре да си живеят с тях в Родината си..Докато ЕС не спре да изхранва лежанците друговерци с данъците на тяхното си работещото  население, все така ще продължава и ще са с все повече изисквания и претенции!.Трябва да има някакъв срок за помощ, мине ли той(3 или 6 месеца), щом не са започнали работа и да се изхранват сами, да ги пращат обратно. А не да прибират и многочислените им семейства и да издържат и тях.

И  и по-евтино ще им излезе на ЕС да връщат отделни бройки, а не да издържат цели семейства.

# 223
За сметка на болницата е да, но не е удръжка от заплатата, а се начислява като разход за болницата. На мен ми е интересно какво става с тях след това и наистина ли е незаконно да бъдат върнати в Турция?

# 224
Нали Европа плаща на Ердоган?
Какво стана и с финансирането на външна граница на ЕС, заради която не искаха да ни приемат. Ние всичко сами ли трябва да правим?

Общи условия

Активация на акаунт